Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Netflix zaválel, předplatitelé se jen hrnuli. Teď to méně příjemné, služba zdraží

Streamovací platforma Netflix plánuje zvýšení předplatného
Profimedia
 ČTK

Americký provozovatel streamovací služby Netflix ve čtvrtém čtvrtletí zvýšil počet předplatitelů o 13,1 milionu. To je největší nárůst za čtvrtý kvartál v historii podniku. A je to také nad odhady analytiků z Wall Street.

Reklama

Odhady překonaly i tržby, zisk na akcii byl naopak za odhady. Firma to uvedla v úterý po skončení obchodování na burze.

Firma loni zasáhla proti sdílení přístupových hesel, ke zlepšení výsledků jí ale pomohly i závěrečné díly seriálu Koruna a film Davida Finchera Zabiják. Analytici odhadovali, že předplatitelů Netflixu přibude 8,97 milionu, uvedla agentura Reuters. Nyní jich tak Netflix na celém světě má přes 260 milionů a stále více vytlačuje klasickou televizi.

Akcie Netflixu po zprávě posílily o více než osm procent, za loňský rok zpevnily o 65 procent.

Mark Zuckerberg, Elon Musk, Jeff Bezos a Satya Nadalla jako kovbojové

Sedm statečných, co vydělává a vydělávat bude dál

Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon, Tesla, Meta a Nvidia. Top technologické akcie, jimž patří dnešek i budoucnost, jak se dočtete v dalším dílu seriálu Psychologie trhu.

Přečíst článek

„Je stále jasnější, že Netflix vyhrál 'streamovací válku',“ napsala mediální analytička společnosti Bank of America Jessica Reifová Ehrlichová.

Přibližně 100 milionů domácností dříve sledovalo Netflix bez vlastního předplatného - s využitím přístupových údajů přátel nebo příbuzných. Rozhodnutí firmy požádat je o zaplacení bylo riskantní, protože se mohli rozhodnout pro jinou streamovací službu. Programová nabídka Netflixu je ale dostatečně atraktivní, aby za ni lidé byli ochotni zaplatit, uvedla agentura DPA. Jako dobrý krok se podle ní ukázalo i rozhodnutí nabízet levnější předplatné s reklamou, pro které se na dvanácti trzích, kde je společnost představila, rozhodlo 40 procent nových předplatitelů.

Firma za čtvrté čtvrtletí vykázala zisk na akcii 2,11 dolaru, což zaostalo za odhadem 2,22 dolaru na akcii. Netflix uvedl, že zisk na akcii byl ovlivněn nepeněžní ztrátou 239 milionů dolarů (5,5 miliardy korun), která souvisela s měnovými kurzy.

Tržby pak firma zvýšila na 8,8 miliardy dolarů, čímž překonaly odhady analytiků i svůj vlastní výhled. Netflix očekával za čtvrtletí tržby 8,7 miliardy dolarů. Management nyní očekává další růst a plánuje také zvýšit ceny.

Streamovací platforma Netflix plánuje zvýšení předplatného

Netflix chystá zdražení. Jako první to schytají uživatelé ve Spojených státech

Americká streamovací platforma Netflix plánuje zvýšení předplatného u své služby neobsahující reklamu. Informoval o tom list The Wall Street Journal s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Firma nyní podle zdrojů diskutuje o zdražení na několika trzích po celém světě, první však budou pravděpodobně na řadě Spojené státy a Kanada.

Přečíst článek

Digital Director CZ/SK Skupiny Nova Lucie Oravčíková

Šéfka digitálu Novy Oravčíková: Už se jasně ukazuje výhoda Voyo Originálů

Téměř rok je ve funkci digitálu Skupiny Nova Lucie Oravčíková. K jejím hlavním úkolům patří řízení digitální videotéky Voyo, která se v loňském roce stala dvojkou na českém a slovenském trhu SVOD platforem. „Brzy se přehoupneme přes 700 tisíc předplatitelů. Plán dosáhnout milionů zákazníků pro Česko a Slovensko do konce roku 2026 stále platí,“ prozrazuje Lucie Oravčíková v rozhovoru pro newstream.cz.

Přečíst článek

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme