Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

jídlo - informace o tématu

ilustrační foto

Biohacking: Pro- a prebiotika pomáhají v péči o zdraví lidského mikrobiomu

Probiotika jsou podle definice organizací OSN „živé mikroorganismy, které při podávání v přiměřeném množství přinášejí hostiteli zdravotní prospěch“. Podporují totiž populaci organismů, které nám osídlují kompletní trávící systém včetně ústní dutiny, kůži a nehty, genitálie, nosní dutinu a oči. Tedy místa, která jsou přímo spojena s vnějším prostředím. My lidé s nimi žijeme v symbióze, kdy jim poskytujeme hostitelské prostředí a ony nám na oplátku řadu zdravotních benefitů.

Přečíst článek
Interiér La Degustation Bohême Bourgeoise

Přehledně: Kde najdete nejlepší česko-slovenské restaurace? A kolik zde stojí menu

Přečíst článek

Cizinci vystavili účet tuzemské gastronomii. Nejhorším pokrmem je chlebová polévka

Přečíst článek
{LABEL}

{NADPIS}

{POPISEK}

Restaurace na Jurečku v Říčanech má příjemnou pivní zahrádku.

Nejkrásnější plovárnu najdete v Říčanech. Nejenom pražská smetánka ji miluje od první republiky

Restauraci a plovárnu Jureček si zamilovala už prvorepubliková smetánka. Vyhledávaným místem, gastronomickým pointem v Říčanech, je dodnes. Do restaurace míří ti lépe oblečení, do kiosku u plovárny mámy s dětmi, cyklisti a starousedlíci. Tohle místo jsme se vydali v našem letním seriálu poznat za vás.

Přečíst článek
Nejenom výhledy, i vyhlášená zahrádka táhne stovky lidí do Riegrových sadů na Vinohradech.

Pražské pivní zahrádky: Kdo nezná „Riegráče“, jako by v Praze nebyl

Jednu z nejznámějších restauračních zahrádek v Praze lze najít v samém centru města. V Riegrových sadech. Areál o kapacitě 1000 lidí jsme navštívili jako první v našem letním seriálu: Pražské pivní zahrádky.

Přečíst článek
Barcelonská restaurace Disfrutar získala prestižní ocenění nejlepší restaurace světa

Středomořská gastronomie táhne. Kde najdeme současnou nejlepší restauraci světa?

Španělé vévodí evropské a světové gastronomii. Hned šest tamních podniků zaujalo profesionální gurmány natolik, aby se posunuly na vysoké příčky prestižního žebříčku The World's 50 Best Restaurants, který každoročně oceňuje ty nejlepší restaurace. Ta nejlepší je v Barceloně. Žádný z tuzemských podniků se v žebříčku neobjevil.

Přečíst článek
Mléko, kráva, potraviny

Biohacking: Proč Afričané a Asiaté neumějí jíst mléko a sýry a jak vzniká intolerance

Devět z deseti alergií na jídlo je způsobeno pouze osmi potravinami a kravské mléko jich způsobuje ze všech nejvíce. Co s tím, se dočtete v dnešním díle seriálu Biohacking o potravinách.

Přečíst článek
{LABEL}

{NADPIS}

{POPISEK}

Steak ze svíčkové

Skvělé jídlo i pití. Restaurace Seasons sází na cenově dostupný fine dining

Sezona brunchů pomalu spěje do své letní přestávky a přichází čas zjistit, co pražské hotelové restaurace nabízejí mimo víkendové pozdní obědy. Volba tento víkend padla na nedávno otevřenou restauraci Seasons v hotelu Hilton Prague.

Přečíst článek
Bagel s lososem a chléb se sušenou šunkou

Brunch v hotelu The Mozart. Skvělé jídlo a prostředí pro ty, kteří hledají klid

V dalším dílu brunchového seriálu se vydáváme do hotelu The Mozart v blízkosti Karlova mostu. Místo ocení především milovníci klidné konverzace s přáteli a rodinou.

Přečíst článek

Gastronomická událost roku se blíží. Co všechno budete moci ochutnat na MAKRO CZECH GASTRO FESTU 2

Jedinečné setkání špiček české gastronomie a milovníků jídla MAKRO CZECH GASTRO FEST 2 otevře své dveře již tento týden. V pátek 12. dubna a v sobotu 13. dubna budou pro příchozí připraveny nejen jedinečné kuchařské show, ale také rozmanité typy ochutnávek zdarma. Ústřice, ryby, lahodné sýry, maso vlastní výroby makro či degustační porce od nejlepších českých kuchařů.

Přečíst článek
Populární lahůdkářství je v likvidaci.

Na chlebíček k Zlatému kříži chodili už před 100 lety. Teď lahůdkářství zavřelo

Lahůdkářství Zlatý kříž s více než 100letou tradicí zavřelo. Podle obchodního rejstříku je v likvidaci.

Přečíst článek
Chleba z tradičních obilovin

Biohacking: Je bílé pečivo skutečně tak nebezpečné? Vědci zkoumají dopady obilnin na organismus

Epidemie intolerance na lepek je jednou z civilizačních chorob současnosti. Jde však jen o jeden problém spojený s konzumací klasického pečiva. Jak je nahradit zdravějšími alternativami?

Přečíst článek
Takhle se vaří v jídelně v Dlouhé ulici

Kam na oběd levnější než v jídelně poslanců? Na tácek do Dlouhé ulice

Spousta lidí v Dlouhé ulici míří na vyhlášený „smažák“ do Lokálu, my vyrazili na „tácek“. Kolik v Apetitu stojí obědové menu?

Přečíst článek

News box

Výrobce vozů Stellantis investuje ve Spojených státech 13 miliard dolarů, v řepočtu 272 miliard korun. Investice, která je podle šéfa firmy Antonia Filosy největší v historii evropsko-americké automobilky, přivede na trh pět nových modelů a v příštích čtyřech letech vytvoří 5000 nových pracovních míst v továrnách na středozápadě země.
Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) se připravuje na možný nárůst násilné kriminality po skončení ukrajinsko-ruského konfliktu a příchodu mužů ze zákopů na české území. Sleduje také fenomén vylupování bankomatů v Německu a Rakousku balkánskými gangy, který by se po přijetí eura mohl přenést i do Česka. 
Doporučujeme