Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

investoři - informace o tématu

Nemovitosti (ilustrační foto)

Více než třetina evropských investorů chce snížit investice do nemovitostí

Více než třetina evropských investorů plánuje tento a příští rok snížit objem peněz vložených do nemovitostí. Vyplývá to ze zveřejněného průzkumu evropského sdružení INREV, které pokles atraktivity v realitním sektoru vysvětluje růstem úrokových sazeb a poklesem cen. Globálně chce podle sdružení snížit investice do nemovitostí v uvedené době téměř čtvrtina investorů, se zvýšením investic naopak počítá 27 procent dotázaných.

Přečíst článek

Jak bude vypadat investiční rok 2023? Odhalí už zítra přední experti na investice

Přečíst článek
Volkswagen

Investoři žalují Volkswagen za to, že se s nimi nechce bavit o lobbingu

Šest institucionálních investorů tento týden podalo žalobu na německý automobilový koncern Volkswagen. Podnik se totiž na výroční valné hromadě akcionářů odmítl bavit o tom, zda by jeho lobbistické aktivity mohly ohrozit jejich investice, píše agentura Reuters.

Přečíst článek
prodejna řetězce Bed, bath & beyond

Draví investoři z Redditu jsou zpět. Tentokrát si zahráli s domácími potřebami

Akcie amerického řetězce domácích potřeb a dekoru Bed, Bath & Beyond letos vzrostly na šestinásobek. V pátek se ale zřítily skoro na půlku. Hrají si s nimi aktivističtí investoři. 

Přečíst článek
Investoři stahují peníze z rozvíjejících se ekonomik.

Investoři stahují stovky miliard z rozvíjejících se ekonomik. Nevěří jim

O více než 1,2 bilionu korun v posledních měsících klesly investice do dluhopisů rozvíjejících se ekonomik. Důvodem je klesajícíc důvěra investorů způsobená pandemií, válkou i růstem sazeb centrálních bank po celém světě, uvádí deník Financial Times.

Přečíst článek
René Klčo (Microsoft), Petra Cihlařová UP 21, Hynek Sochor v pásikavom tričku (Soulmate ventures)

Startupy a investoři na jedné lodi. Akce Microsoftu podpořila jejich propojení

Akce Microsoftu s Impulse Ventures a Disraptors propojila venture capital, soukromé investory a startupy z Česka s cílem prodiskutovat možnosti vzájemné spolupráce a rozvoje. Newstream byl mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
ČEZ, sídlo

Arsen Lazarevič: Má ČEZ prodávat elektřinu mimo burzu? Ne. Měl by maximalizovat svoje zisky

Stát již nyní inkasuje téměř 80 až 90 procent veškerých zisků společnosti ČEZ a minoritní akcionáři si přerozdělí jen drobky. Zestátnění energetického giganta tak připomíná znárodňování, které se na úspěchu firmy podepíše výrazně negativně, píše v komentáři k vládním vizím budoucnosti ČEZ Arsen Lazarevič.

Přečíst článek
Andrea Ferancová Bartoňová
video

Andrea Ferancová: Sázím na investice do vzdělávání. Díky nim společnost roste

Po pauze se vrací série rozhovorů s předními představiteli tuzemského byznysu, společnosti i kultury Victory Club. V aktuální epizodě představíme investorku Andreu Ferancovou Bartoňovou, spoluzakladatelku fondu Espira Investments, který se zaměřuje za investice s pozitivním dopadem na společnost.

Přečíst článek
Rostoucí počet jednorožců ve světě

Kdo bude další jednorožec? Investoři se potkají se start-upy v Národním muzeu

Jedno z největších setkání byznysových leaderů se uskuteční již tento čtvrtek v budově Národního muzea v Praze. Zástupci velkých investičních skupin se setkají se šéfy nadějných start-upů a nabídnou své zkušenosti se zahraniční expanzí ze střední Evropy. Krom jiného poskytnou své tipy například šéfové Rohliku, O2 Czech Republic nebo šéf pražské burzy Petr Koblic. Byznysový server newstream.cz je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
Francouzské prezidentské volby se blíží

Investoři se děsí vítězství Le Penové. Zbavují se dluhů

Vyhlídka na vítězství Marine Le Penové ve francouzských prezidentských volbách leká mezinárodní investory. Zbavují se francouzského dluhu, takže Francie čelí citelně vyšším úrokům. Musí nabídnout vyšší úroky, aby jí zděšení investoři vůbec půjčili. Pokud si tak chce Francie nyní půjčit třeba na deset let, zaplatí nejvyšší úrok za celé období od roku 2015.

Přečíst článek
ČEZ, ilustrační foto

Arsen Lazarevič: Tykač ukázal, že je prozíravým hodnotovým investorem

Společnost Belviport Trading Limited miliardáře Pavla Tykače v minulých týdnech zběsile nakupovala akcie ČEZ, kterých nyní vlastní přes 5,38 milionu hodnotě v řádech miliard. Jedná o prozíravé rozhodnutí hodnotového investora, míní ve své analýze ekonomický novinář Arsen Lazarevič.

Přečíst článek
Hubert Palán a Daniel Hejl

Další český jednorožec. Český Productboard dostal miliardovou investici

Český Productboard raketově narostl, jeho hodnota se po nejnovějším investičním kole zvýšila na 37 miliard korun, oznámila firma.

Přečíst článek
Reklama

News box

Více než 2️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ lidí zatkla německá policie při pátečních střetech, které doprovázely propalestinskou demonstraci a pokus zřídit protestní stanový tábor ve vládní čtvrti v Berlíně. Informovala o tom dnes agentura DPA s odvoláním na policii. Demonstranti mimo jiné požadují, aby Německo přestalo podporovat Izrael ve válce proti palestinskému hnutí Hamás.
Australská těžařská společnost BHP Group zvažuje, že 📈 vylepší nabídku na převzetí svého britského rivala Anglo American. S odkazem na své zdroje to dnes uvedla agentura Bloomberg. BHP tento týden za Anglo American nabídla 31,1 miliardy liber (zhruba 913 miliard korun), britský podnik ale nabídku odmítl jako nedostatečnou. Spojením firem by vznikl největší producent mědi na světě.
Operační i strategická situace ukrajinských vojsk na frontě se má sklon 👎 zhoršovat. Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj to dnes uvedl s tím, že o této skutečnosti informoval také západní spojence na virtuálním zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Ruská armáda mezitím oznámila, že dobyla dvě vesnice v Doněcké oblasti a že dosáhla průlomu v ukrajinské obraně.
Do čela České obce sokolské (ČOS) zvolil dnes výbor Sokola podle očekávání dosavadního prvního místostarostu 👨 Martina Chlumského. Chlumský organizaci dočasně vedl již od březnové rezignace Hany Moučkové v souvislosti s mnohamilionovým podvodem. Byl jediným kandidátem na pozici starosty. 
Americké tajné služby dospěly k závěru, že ruský prezident Vladimir Putin pravděpodobně přímo  nenařídil zabít předáka ruské opozice Alexeje Navalného. Uvedl to dnes americký deník The Wall Street Journal (WSJ). Navalnyj v Rusku patřil k nejostřejším Putinovým kritikům.  Číst více
Tisíce lidí z celého Španělska dnes zamířily do Madridu na manifestaci na  podporu premiéra Pedra Sáncheze. Ten ve středu oznámil, že zvažuje rezignaci v souvislosti s vyšetřováním možného střetu zájmů své manželky. Informovala o tom agentura Reuters.
Rusko bude hledat cesty, jak překonat případné 📜 sankce, které by Evropská unie mohla uvalit na jeho aktivity v oblasti zkapalněného zemního plynu (LNG). Uvedl to dnes mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov, který takové sankce označuje za nezákonné. Varoval zároveň, že takové sankce by měly negativní dopady na evropský průmysl.
Itálie si dnes předvolala ruského velvyslance v reakci na oznámení Moskvy, že ruskou pobočku firmy Ariston Thermo Group nyní převezme dceřiná společnost ruského 🏭 plynárenského podniku Gazprom. S odkazem na sdělení šéfa italské diplomacie Antonia Tajaniho to uvedla agentura AFP.
Největší německá bankovní společnost Deutsche Bank si vytvoří rezervu až 1️⃣,3️⃣ miliardy eur (zhruba 33 miliard korun) na krytí nákladů souvisejících s vleklým právním sporem ohledně převzetí konkurenta Postbank. Banka dnes upozornila, že tento krok bude mít dopad na její výsledky za čtvrté čtvrtletí i za celý letošní rok.
Tchaj-wan dnes zaznamenal obnovenou aktivitu čínské armády ve své blízkosti. Tchajwanské ministerstvo obrany oznámilo, že 1️⃣2️⃣ čínských letadel překročilo střední linii dělící Tchajwanský průliv, kterou Tchaj-pej považuje za neoficiální hranici mezi oběma zeměmi. Zpráva přichází den poté, co americký ministr zahraničí Antony Blinken ukončil návštěvu Číny, upozornila agentura Reuters.
Reklama
Reklama
Doporučujeme