Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Newstream Eventy

Newstream společně s velvyslanectvím Irska a Enterprise Ireland pořádá akci pro inovativní ženy v byznysu

Inovativní ženy utvářejí budoucnost. A jaká bude ona budoucnost? Diskutovat o tom budou hosté akce Innovative Women Shaping the Future koncem února v rezidenci irské velvyslankyně Cliony Manahan. Akce, kterou pořádá Newstream Business Club českých a slovenských žen spolu s velvyslanectvím Irska a Enterprise Ireland, je pouze na pozvání.

Přečíst článek

Proč se nestaví byty? Dejte nám konečně pořádný územní plán a stavební zákon, volají stavitelé

Přečíst článek

Vyčkávací válka. Lidé marně čekají na levnější byty, developeři je nezlevní

Přečíst článek
Eva Zamrazilová, předsedkyně Národní rozpočtové rady

Zamrazilová: Pro zvýšení sazeb bych byla, pokud se rozjede mzdová spirála

Inflace se láme a její pokles zrychlí v druhé polovině roku. To totiž bude ekonomika konečně reálně čelit aktuálním úrokovým sazbám, které jsou nejvyšší od devadesátých let, uvedla viceguvernérka České národní banky Eva Zamrazilová. 

Přečíst článek

Investiční výhledy 2023 živě: Jak se bude vyvíjet ekonomika a kapitálové trhy

Co očekávají přední investoři a ekonomové od roku 2023? Máme za sebou vrchol inflace i úrokových sazeb, nebo nás čeká další růst? A co očekávaná recese znamená pro akcie? Vyplatí se přechod k dluhopisům? Sledujte debatu odborníků na kapitálový trh. Konferenci Investiční výhledy 2023 pořádá investiční společnost EMUN ve spolupráci s hlavními partnery KPMG ČR a PPF bankou. Newstream je mediálním partnerem konference.

Přečíst článek
Monika Panochová, obchodní ředitelka Newstream Agency.

Newstream.cz posiluje. Obchodní ředitelkou je Monika Panochová

Do vedení Newstream Agency, vydavatele zpravodajského byznysového webu Newstream.cz, nastupuje zkušená manažerka Monika Panochová. Bude z pozice ředitelky obchodu vést obchodní tým a rozvíjet přímou inzerci a další klientské projekty. 

Přečíst článek

Jak bude vypadat investiční rok 2023? Odhalí už zítra přední experti na investice

Co očekávají přední investoři a ekonomové od roku 2023? Jak se bude vyvíjet ekonomika a kapitálové trhy? Máme za sebou vrchol inflace i úrokových sazeb, nebo nás čeká další růst? A co očekávaná recese znamená pro akcie? Vyplatí se přechod k dluhopisům? I na tyto otázky budou odpovídat odborníci na konferenci Investiční výhledy 2023, kterou pořádá investiční společnost EMUN ve spolupráci s hlavními partnery KPMG ČR a PPF bankou. Newstream je mediálním partnerem konference.

Přečíst článek
Vítězové Zlatého středníku 2022

Kdo je nejlepší český mluvčí? Nominace startují

Startují nominace na cenu Mluvčí roku. Práci nejlepších tiskových mluvčích a PR týmů roku ocení PR Klub již v únoru příštího roku.

Přečíst článek
22. listopadu 2022 se konalo první setkání Newstream Realitního Clubu, kterého se zúčastnily významné osobnosti českého trhu.

Prodeje bytů klesly k 15letému minimu. Ceny přesto neklesají, upozorňují experti Realitního Clubu

Jak se bude vyvíjet realitní trh v příštím roce? Urychlí nebo neurychlí výstavbu v Česku novela stavebního zákona navržená ministerstvem pro místní rozvoj pod taktovkou Ivana Bartoše? Začnou klesat ceny bytů? Tato a další témata řešili členové a přátelé Newstream Realitního Clubu na prvním společném setkání.

Přečíst článek
video

Akcie, dluhopisy, kryptoměny? Kam s volnými penězi poradí investiční experti

V úterý 22. listopadu 2022 se koná neformální meetup InvestNight 2022. Je určen pro ty, kteří přemýšlejí, kam v době vysoké inflace uložit své úspory, chtějí si o investování promluvit a dozvědět se nejaktuálnější informace od odborníků z oboru. Na akci vystoupí zástupci společností, které jsou špičkami v oblastech investování do akcií, dluhopisů, ale i kryptoměn a dalších alternativních investičních artiklů.

Přečíst článek

Jak vyjít z krize silnější? A kam zamíří kurz koruny? Odpoví experti na akci pořádané SAB Finance

Na co se připravit v roce 2023, jak udělat z recese příležitost a co by znamenal konec války pro české podnikatele? Tato a další důležitá témata budou diskutovat živě z České národní banky člen bankovní rady ČNB Oldřich Dědek, ekonom Lukáš Kovanda a prezident Klubu finančních ředitelů Dean Brabec. Newstream je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
Galavečeře Asociace ABSL v Obecním domě

V centrech podnikových a IT služeb pracuje přes 150 tisíc lidí. Asociace rozdala diamantové ceny

Osm diamantových ocenění za mimořádné projekty a inovace předala asociace ABSL na svém galavečeru.

Přečíst článek
TOP Odpovědná velká firma –  Trendsetter, přebírá Constantinescu Dragos, CEO Plzeňský Prazdroj

Prazdroj, Ikea, Vodafone, banky. Podívejte se, kdo posbíral ceny za odpovědné podnikání

Byznys pro společnost, největší platforma pro odpovědné a udržitelné podnikání v Česku, ocenila na slavnostním galavečeru v Cubex Centru Praha TOP Odpovědné firmy roku 2022.

Přečíst článek
Reklama

News box

V Káhiře v neděli skončila jednání o 🕊️🕊️🕊️příměří mezi radikálním palestinským hnutím Hamás a Izraelem, které spolu válčí v Pásmu Gazy. Šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) William Burns poté odcestoval do Dauhá, kde se uskuteční mimořádná schůzka s katarským premiérem, jejímž cílem je vyvinout maximální tlak na Izrael a Hamás, aby pokračovaly ve vyjednávání. Dle agentury Reuters se vyhlídky na příměří zdají mizivé, jelikož Hamás zopakoval svůj požadavek spojit propuštění rukojmích, která zadržuje, s ukončením války, což izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítá.
V Panamě se v neděli konají prezidentské a parlamentní volby. Za favorita klání o post hlavy státu je považován José Raúl Mulino, který na místě kandidáta nahradil exprezidenta Ricarda Martinelliho odsouzeného za korupci.
Do Paříže přiletěl čínský prezident Si Ťin-pching, který v pondělí zahájí dvoudenní státní návštěvu Francie, informovala agentura AFP s odkazem na čínská státní média. Proti návštěvě chystají ve francouzské metropoli demonstrace Ujguři a Tibeťané. Návštěva čínského vůdce má být oslavou 60 let od navázání francouzsko-čínských diplomatických styků.
Tajné služby v různých evropských zemí varují vlády, že Rusko plánuje 💣💣💣sabotážní akce napříč kontinentem, napsal list Financial Times. Moskva podle nich začala chystat bombové nebo žhářské útoky a akce namířené proti infrastruktuře na evropském území, a to buď sama nebo prostřednictvím svých spojenců. Nebere přitom v potaz možné civilní 💀💀💀oběti, uvedli zástupci tajných služeb.
Izraelská vláda jednomyslně schválila ❌❌❌ukončení činnosti katarské televizní sítě Al-Džazíra v zemi. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na vládní prohlášení. Hlavní izraelský poskytovatel satelitní a kabelové televize krátce poté zastavil vysílání zpravodajské stanice. Al-Džazíra obvinění odmítla jako nebezpečnou a směšnou lež ohrožující její novináře a hodlá se proti rozhodnutí právně bránit.
V připravovaném 14. sankčním balíku Evropské unie vůči Rusku bude i mediální platforma 📻📻📻Voice of Europe. V pořadu České televize Otázky Václava Moravce to řekla místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová. Česká vláda tuto společnost koncem března zařadila na národní sankční seznam, podle českých tajných služeb se platforma snažila ovlivnit evropské volby.
Českomoravská konfederace odborových svazů svolala na 21. května do Prahy 🪧🪧🪧​​​​​​​protestní akci proti změnám, které chystá vláda v zákoníku práce a v oblasti důchodů. Vymezit se chtějí například proti propuštění bez udání důvodu či prodlužování věku odchodu do důchodu. Odborový svaz o tom informoval na svých webových stránkách. Proti případnému návrhu uzákonit možnost propuštění bez udání důvodu chystá kampaň také aliance 14 odborových svazů. Číst více
Vláda odvolala českého 🕊️🕊️🕊️velvyslance v Rusku Vítězslava Pivoňku, řekl v diskusním pořadu televize Nova Za pět minut dvanáct ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti). Ministerstvo zahraničních věcí doplnilo, že Pivoňka skončí ke konci května. Lipavský již dříve Pivoňkovi za jeho působení v Moskvě osobně poděkoval, doplnila diplomacie.
Od teroristického útoku hnutí Hamás a dalších extremistů z Pásma Gazy na ✡️✡️✡️Izrael a po odvetné izraelské akci propukla celosvětově nejhorší vlna antisemitismus od druhé světové války. Pokud bude tento trend pokračovat, nemuseli by Židé v budoucnosti mít v západním světě zaručenou bezpečnost a svobodu své identity. Uvádí se to ve výroční zprávě o antisemitismu, kterou zveřejnila univerzita v Tel Avivu a americká Liga proti hanobení (ADL).
Provozovatelé 🛍️🛍️🛍️obchodů ve Spojených státech mění způsob používání samoobslužných pokladen. Některé firmy je zcela ruší, jiné, jako Target, Dollar General a regionální řetězec Schnucks, omezují počty položek, které si zákazníci mohou k samoobslužným pokladnám přinést. Chtějí tak snížit ztráty z krádeží, zlepšit zkušenosti zákazníků a ulevit personálu, píše list The Wall Street Journal (WSJ).
Reklama
Reklama
Doporučujeme