Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Boj o zákazníka se vyostřuje. Úspěšné e-shopy poradí, jak v konkurenci uspět

Boj o zákazníka se vyostřuje. Úspěšní e-shopaři poradí, jak v konkurenci uspět
ShopCamp, užito se svolením
 nst
nst

Vlivem plížící se recese se české e-shopy připravují na novou realitu. Po covidových žních nastává půst. Boj o zákazníka, který je stále méně ochotný utrácet, se vyostřuje. Jednou z možností, jak být napřed oproti konkurenci, je vzdělávat se v oboru a inspirovat se příběhy úspěšných e-shopařů. A přesně to nabízí akce ShopCamp, která proběhne v září v Praze. Pro registrované majitele internetových obchodů je zdarma. Zajistěte si místo včas. Newstream je mediálním partnerem akce.

Reklama

V září proběhne již 10. ročník komunitní e-commerce konference ShopCamp, která každoročně hostí v Praze na 600 e-shopařů. Vstup na akci je pro e-shopaře zdarma, ale je podmíněn registrací. A počet lístků je omezen. Registrace letos startují v úterý 6. června od 14:00. Registrovat se můžete na webu www.shopcamp.cz

Jen pro srovnání, v roce 2017 bylo 100 prvních registrací rozebráno za tři vteřiny, loni byly všechny volné vstupy pryč do 24 hodin. 

Podívejte se, jak vypadal předchozí ročník ShopCampu:

A co letos rezonuje světem online nakupování?

E-shopy ztrácí dech. Tito vítězi pandemie se potýkají s nástupem ekonomické recese vyvolané válkou na Ukrajině a energetickou krizí. Místo dalšího růstu čelí poklesu. Řada e-shopů dokonce skončila, ale jiné bojují o své místo na trhu a zlepšují své služby. A je to právě teď, kdy by e-shopy měly zase zabrat, ať jsou připraveny na další blížící se sezónu a nečekané krize.

Jednou z možností jak být napřed oproti konkurenci a uspět je vzdělávat se v oboru a inspirovat se příběhy úspěšných e-shopů. A přesně takové příběhy přinese desátý ročník konference ShopCamp.

video

Doba se změnila. Zákazníka je potřeba si hýčkat, shodují se experti napříč trhem

Maloobchod se v posledních několika letech mění v důsledku ekonomických i technologických změn a řady krizí. Mění se kvůli tomu podmínky fungování na trhu i chování spotřebitelů, a to natolik zásadně, že je třeba tomu přizpůsobit i nabídku služeb, jinak hrozí, že podnikatelé o své zákazníky přijdou. Shodli se na tom řečníci i diskutující na konferenci Boost your business, kterou pořádal server newstream.cz. Generálním partnerem akce byla společnost Global Payments.

Přečíst článek

„Česko je rekordmanem nejen v počtu e-shopů, ale i v počtu vzdělávacích e-commerce akcí, kterých v posledních letech rapidně přibylo. Zájem o vzdělávání roste a věříme, že v krizi je vzájemná podpora a sdílení zkušeností ještě důležitější. Proto zůstává ShopCamp i letos pro e-shopaře zdarma,” dodává organizátorka konference Johana Kapošváryová. 

Kdo na akci vystoupí?

Letošní ročník představí například Antonína Štětinu, který řídí e-shop s designovým vybavením domácnosti Kulina a dříve šéfoval e-shopu s kojeneckými potřebami Feedo s miliardovým obratem. Vystoupí taky Martina Baletková, obchodní ředitelka vsetínské společnosti Libris.to s nejširší nabídkou knih v Evropě, která ve své kategorii konkuruje dokonce Amazonu, ředitel ekologického e-shopu Econea Martin Mates nebo král spodního prádla Ruslan Skopal z e-shopu Trenýrkárna.cz.  

Součástí celodenní konference jsou taky odborné workshopy, které povede například Mia Bůžková, šéfka zákaznické péče Notina nebo CMO Knihobotu a marketingový konzultant Radek Hudák. Další workshopy budou zaměřené na podporu prodeje díky Instagram Reels, storytellingu nebo efektivní komunikací napříč firmou. 

video

Digitalizace je nezbytností pro všechny obchodníky. Jinak je krize smete

Následující měsíce přinesou spoustu výzev pro všechny obchodníky. Na jedné straně je budou tížit rostoucí náklady na energie a mzdy, na straně druhé budou tlaky od zákazníků, kteří nebudou ochotni platit vyšší ceny za zboží a služby. Jak z toho ven? Jednu z možných odpovědí na to přinesla konference Boost your business!, kterou pořádal byznysový portál newstream.cz. Hlavní radou úspěšných podnikatelů je digitalizace. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme