Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Newstream Eventy

TOP Odpovědná velká firma –  Trendsetter, přebírá Constantinescu Dragos, CEO Plzeňský Prazdroj

Prazdroj, Ikea, Vodafone, banky. Podívejte se, kdo posbíral ceny za odpovědné podnikání

Byznys pro společnost, největší platforma pro odpovědné a udržitelné podnikání v Česku, ocenila na slavnostním galavečeru v Cubex Centru Praha TOP Odpovědné firmy roku 2022.

Přečíst článek
Nevidomý masér Karel Giebisch

Nevidomý masér živnostníkem roku: Cesta k úspěchu? Touha a spousta testování

Karlu Giebischovi se podařilo navzdory hendikepu rozjet úspěšné podnikání. Na Olomoucku patří k nejvyhledávanějším masérům, což mu vyneslo i titul živnostníka roku 2020. „Být sám za sebe je náročnější, ale můžete vymýšlet a zkoušet nové možnosti, experimentovat,“ říká nevidomý masér Karel Giebisch, který se o své podnikatelské zkušenosti podělí 18. října na konferenci Boost your business! Tu spolupořádá server newstream.cz.

Přečíst článek
Jiří Beran zakladatel mistoprodeje.cz

Jiří Beran z mistoprodeje.cz: Slováci nás v retailu výrazně předběhli

Nejdřív pandemie, nyní inflace a šokující dopady války na Ukrajině. To vše mění nákupní návyky Čechů a Slováků a musejí na to reagovat také obchodníci a prodejci. Jak se jim daří naplňovat představy dlouhodobě sleduje Jiří Beran, zakladatel mistoprodeje.cz. „Vidíme velké změny zejména u nákupních center, která se mění v zábavní centra. A i menší prodejny se snaží zážitek z nakupování obohatit například přidruženým prodejem kávy,“ vysvětluje Jiří Beran. O své zkušenosti se podělí 18. října na konferenci Boost your business!, kterou spolupořádá server newstream.cz.

Přečíst článek
Inovace v digitálních platbách

Celodenní konference Boost your business! již v úterý

Jaká je budoucnost placení? Řítí se retail ekonomická krize? Jak pomoci byznysu a posílit prodej? Nad tím budou diskutovat podnikatelé, odborníci z byznysu, veřejné sféry i zájemci z řad spotřebitelů na celodenní konferenci pořádané společností Global Payments a zpravodajským webem Newstream.cz. 

Přečíst článek

Startupy se v Praze utkají o titul mistra Evropy. České projekty se můžou hlásit do nedělní půlnoci

České startupy mají víkend na to, aby se přihlásily do soutěže o titul evropského šampiona. Nedělní půlnocí se totiž uzavřou registrace do Startupové Ligy Mistrů, kterou organizuje Disraptors Summit. Kontinentální finále, kde se utkají nejlepší z nejlepších a kam se sjedou zástupci startupů, investorů i korporací z celé Evropy, se uskuteční v Praze 11. října 2022.

Přečíst článek
UDI event

Byty v Česku jen tak nezlevní. Tedy alespoň ne ty nové

Zástupci měst, developerů, ekonomové i právníci se zúčastnili první snídaně Realitního Clubu, kterou uspořádal server newstream.cz. Hlavní otázkou bylo, jak moc se na vysokých cenách realit podepisuje zamrzlé stavební řízení. „Dokud se stavební řízení neodblokuje, ceny jistě neklesnou. A to navzdory tomu, že stavební materiály již skutečně zlevňují,“ vysvětlila Marcela Fialková z developerské společnosti UDI, která se i kvůli zdlouhavému stavebnímu řízení v Česku čím dál více orientuje na zahraniční trhy. 

Přečíst článek
video

Co brání masivnější výstavbě v ČR? Odpovídali experti v Realitním Clubu

Česká republika má složitý a nejasný stavební zákon, který dává prostor nekonečným možnostem výkladu a obcházení. Důsledek? V délce stavebního řízení jsme na chvostu světového žebříčku. Proč u nás trvá schválení bytové výstavby deset let? Co by měla zlepšit samospráva, a jaký podíl na tomto děsivém stavu má státní správa? To byla témata pro expertní debatu v rámci prvního setkání Realitního Clubu, které spolu s partnery ve středu 21. září v hotelu Courtyard by Marriot uspořádal server Newstream. Celý záznam z akce můžete sledovat v úvodu článku. 

Přečíst článek

Data jsou pro firmy zlatý důl. Jen je umět zkrotit. KPMG Data Festival ukáže jak na to

V pátek 14. října 2022 se v Atriu Rajské budovy Vysoké školy ekonomické v Praze bude konat 5. ročník jednoho z největších datových festivalů v České republice a na Slovensku. Návštěvníci KPMG Data Festivalu 2022 budou mít příležitost naučit se krotit zlá data a zjistit, jak se s daty pracuje na špičkové úrovni v zavedených firmách i startupech.

Přečíst článek
Vizualizace projektu UDI Group na Žizkově.

Co brání masivnější výstavbě v ČR? Realitní Club pořádá expertní snídani ke stavebnímu řízení

Česko je na chvostu světového žebříčku v délce stavebního řízení. Proč u nás trvá schválení bytové výstavby deset let? Co by měla zlepšit samospráva, a jaký podíl na tomto děsivém stavu má státní správa? To jsou témata pro expertní debatu v rámci prvního setkání Realitního Clubu, které spolu s partnery pořádá server Newstream.

Přečíst článek

Experience Talks: Jak postupovat při zvýšení ceny

Zdražování u kupujících nikdy nevyvolává pozitivní emoce, ale v prostředí všeobecné inflace jde o nezbytný krok. Jak při zvýšení ceny postupovat, aby ji kupující přijal, poradí zkušení prodejci v rámci setkání z cyklu přednášek Experience Talks. Newstream je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek

Konference Engaged Investment poradí, jak na andělské investice

Investiční skupina DEPO Ventures pořádá čtvrtý ročník konference Engaged Investment. V pondělí 10. října 2022 v Praze vystoupí dvacet klíčových hráčů evropského startupového světa. A poradí, jak na andělské investice. Newstream.cz je mediálním patnerem akce.

Přečíst článek
Reklama

News box

Středeční politicky motivovaný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica byl útokem na  suverénní slovenskou politiku založenou na vůli lidí. Podle maďarské tiskové agentury MTI to řekl maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó poté, co telefonoval se zastupujícím šéfem slovenského parlamentu Peterem Zigou.
Čína umožní místním samosprávám odkupovat některé 🏡 domy za výhodné ceny. Přislíbila také další úsilí o dostavbu rozestavěných domů. Podle čínské státní tiskové agentury Nová Čína to na dnešním online setkání o bytové politice uvedl čínský vicepremiér Čche Li-feng. Zmírní se také pravidla pro poskytování hypoték, uvedla dnes čínská centrální banka. 
Izraelská poválečná vojenská správa Pásma Gazy, kde spolu už sedm měsíců bojuje izraelská armáda a radikální palestinské hnutím Hamás, by ročně stála 2️⃣0️⃣ miliard šekelů (123 miliard korun) a vyžadovala by vojenskou podporu pěti divizí izraelské armády. To je odhad vysoce postavených bezpečnostních představitelů, na jejichž zprávu dnes upozornily servery The Times of Israel (ToI) a Ynet.
Ruská armáda  nedisponuje dostatečným počtem vojáků k dosažení strategického průlomu v oblasti Charkova na severovýchodě Ukrajiny. Podle agentury Reuters to prohlásil americký generál Christopher Cavoli, který je vrchním velitelem sil Severoatlantické aliance v Evropě, po jednání šéfů generálních štábů členských zemí NATO v Bruselu. 
Nejméně 3️⃣8️⃣ leteckých bomb svrhly ruské letouny za poslední tři měsíce na ruské a okupované území na východě Ukrajiny, uvedl na sociální síti zpravodajský kanál Astra. Zprávu převzala i některá ruská a ukrajinská média.
Ve Spojených státech byli 👮 zatčeni dva bratři pro podezření z krádeže 25 milionů dolarů (568 milionů korun) v kryptoměnách a to za pouhých 12 sekund. Oba podle obžaloby, která je viní z propracovaného on-line podvodu a praní špinavých peněz, studovali matematiku a informatiku na jedné z neprestižnějších amerických univerzit, Massachusettském technologickém institutu (MIT).
Reklama
Reklama
Doporučujeme