Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

dividendy - informace o tématu

Radomír Lapčík

Trinity Bank vyplácí dividendu. Výnos je 10 procent na akcii

Trinity Bank zahájila výplatu dividendy. Mezi akcionáře rozdělí přes 167 milionů korun, což představuje výnos 10 procent na akcii.

Přečíst článek

Dividendy ČEZ vynesou státu 16,6 miliardy. Ten je dá občanům, aby jim ulevil od drahých energií

Přečíst článek

ČEZ se topí v zisku, rozdělte ho podnikatelům, vzkázal Babiš. To nemůžeme, reagoval Fiala

Přečíst článek
ČEZ, sídlo

Akcie ČEZ letí nahoru. Úvahy o dělení podniku z nich dělají vysoce žádané zboží

Scénář dělení ČEZ je po pěti letech opět na stole. Akcie podniku i díky tomu zažívají burzovní rally. Jejich cena letí nahoru suverénně nejvíce ze všech akcií, co se v Praze obchodují.

Přečíst článek
Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance

Trinity Bank hlásí rekordní zisk, podělí se o něj s akcionáři

Trinity Bank se daří. Loni zvýšila zisk před zdaněním meziročně o 167 procent na 200 milionů korun, je to nejvíc v její dosavadní historii.

Přečíst článek
Komerční banka

Akcionáři Komerční banky obdrží dividendu skoro 44 korun na akcii

Valná hromada Komerční banky rozhodla vyplatit dividendu z loňského zisku na akcii 43,80 Kč před zdaněním. Loni banka dividendu nevyplácela, celý zisk byl převeden na účet nerozděleného zisku minulých let.

Přečíst článek
Inflace, ilustrační foto

SAB Finance navrhne vyplatit dividendu za druhé pololetí 2021, s ještě vyšším výnosem

Finanční skupina SAB Finance zlínského miliardáře Radomíra Lapčíka měla vydařený rok. Účetní zisk před zdaněním a auditem v roce 2021 dosáhl 200 milionů korun.

Přečíst článek
ČSOB

ČSOB loni vydělala 16 miliard a hlásí historicky nejzdravější portfolio úvěrů

Čistý zisk skupiny ČSOB, která patří mezi největší tuzemské banky, loni vzrostl o 90 procent na 16,2 miliardy korun, uvedla banka. Také ostatní velké banky zaznamenaly i díky nižším nákladům na rizika výrazný nárůst zisku.

Přečíst článek
Komerční banka

Komerční banka loni vydělala 13 miliard, podělí se o ně s akcionáři

Komerční bance loni stoupl čistý zisk o 56 procent na 12,7 miliardy korun, podělí se o něj s akcionáři. Představenstvo navrhuje dividendu 43,80 koruny na akcii, celkem za 8,3 miliardy korun. O zadržených dividendách z covidových let banka rozhodne až ve druhé polovině letošního roku, oznámil finanční dům.

Přečíst článek
Deutsche Bank

Deutsche Bank loni vydělala nejvíc za desetiletí, odmění akcionáře

Největší německá banka Deutsche Bank svižně nastoupila do závěrečné cílové rovinky své víceleté generální přestavby. V loňském roce více než zečtyřnásobila čistý zisk na desetileté maximum 2,5 miliardy eur (61,4 miliardy korun). Banka oznámila, že po dvouleté přestávce znovu vyplatí dividendu.

Přečíst článek
Burzovní palác

Akcie na pražské burze jsou letos nejvýnosnější ze všech evropských parketů

Hlavní ukazatel pražské burzy vykazuje letos nejlepší výkonnost ze všech hlavních indexů burz evropských zemí. Jen šest burz v zemích Asie a Afriky letos zaznamenává vyšší celkové zhodnocení akcií, s nimiž se na nich obchoduje, než právě pražská burza.

Přečíst článek
Burza cenných papírů Praha

Akcie na pražské burze slušně vynáší. Co přinese budoucnost?

Inflace v české ekonomice nebezpečně roste a v příštím roce by mohla dosáhnout až sedmi procent. Kdo má peníze na spořicích účtech, tomu se kupní síla peněz podstatně sníží. Akcie se slušným dividendovým výnosem nabízejí možnost, jak inflaci nejen výrazně utlumit, v některých případech jí ale také výrazně překonat.

Přečíst článek
Radomír Lapčík, miliardář a zakladatel společnosti SAB o.c.p. i SAB Finance

Štěpení na pražské burze. Akcie SAB Finance jsou nyní dostupné i pro drobné investory

Akcie české společnosti SAB Finance, nováčka pražské burzy, budou ode dneška dostupnější i investorům, kteří by do nich chtěli směřovat menší část peněz. Česká národní banka totiž schválila návrh na jejich rozdělení v poměru 1:10.  

Přečíst článek
Reklama

News box

Výrobci olivového oleje 🌿čelí jednomu z nejsložitějších období v historii. Zpravodajskému serveru CNBC to řekl největší producent olivového oleje na světě, španělská společnost Deoleo. Na vině je změna klimatu, prudký růst cen, vysoké úrokové sazby a vysoká inflace. Odvětví proto podle něj musí projít hlubokou transformací.
Čistý zisk americké technologické společnosti Apple 🍏 ve fiskálním druhém čtvrtletí klesl o více než dvě procenta na 23,6 miliardy dolarů (549 miliard korun). Tržby se snížily o čtyři procenta, byly však o něco lepší než se očekávalo. Generální ředitel Tim Cook agentuře Reuters řekl, že firma očekává v tomto čtvrtletí návrat k růstu tržeb díky investicím do umělé inteligence (AI), které plánuje představit v příštích měsících.
Daňový portál Moje daně byl včera v posledních hodinách řádného termínu pro odevzdání daňového přiznání zpomalený či nefunkční kvůli velkému přetížení. Na síti X na to upozornila Finanční správa ČR. Ujistila, že pokud lidé a firmy nestihnou podat přiznání k dani z příjmu za loňský rok do dnešní půlnoci, jak ukládá zákon, žádné pokuty ani úroky z prodlení jim nehrozí
Reklama
Reklama
Doporučujeme