Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

České a slovenské UniCredit Bank vzrostl čistý zisk o téměř pětinu. Zaplatí vyšší daně

UniCredit Bank v Česku a na Slovensku vzrostl čistý zisk o téměř pětinu
Dušan Kütner / Newstream
 ČTK

Česká a slovenská UniCredit Bank vykázala v prvním čtvrtletí letošního roku čistý zisk 2,2 miliardy korun, v přepočtu 94 milionů eur, což je meziroční nárůst o 19 procent. Vyplývá to z informací, které zveřejnila mateřská společnost banky.

Reklama

Objem vkladů UniCredit Bank stoupl v obou zemích letos meziročně o 12,1 procenta na 522 miliard korun. Objem poskytnutých úvěrů se zvýšil o 11,6 procenta na 529 miliard korun, vyplývá z oznámení.

Čisté výnosy z poplatků a provizí banky klesly o 13,7 procenta na 1,41 miliardy korun, čisté úrokové výnosy zůstaly na 3,6 miliardy korun. Čistý provozní zisk banky stoupl o 10,6 procenta na 3,45 miliardy korun.

UniCredit banka

Zisk UniCredit Bank v ČR a SR loni vzrostl o pětinu na osm miliard

Česká a slovenská UniCredit Bank vykázala v roce 2022 čistý zisk 8,22 miliardy korun (341 milionů eur). To představuje meziroční nárůst o 21 procent, uvedla banka. Ostatní velké tuzemské banky zatím výsledky za loňský rok nezveřejnily.

Přečíst článek

Banky budou platit vyšší daně

V Česku z velkých bank zveřejnila výsledky hospodaření Moneta Money Bank, které čistý zisk v prvním čtvrtletí meziročně klesl o 5,8 procenta na 1,2 miliardy korun, a Česká spořitelna. Té naopak zisk vzrostl o třetinu na 3,3 miliardy korun.

Reklama

Vláda v souvislosti s energetickou krizí a růstem cen elektřiny a plynu rozhodla o tom, že na největší banky, mimo jiné UniCredit Bank, uvalí daň z mimořádných zisků, takzvanou windfall tax. Schválila ji jako šedesátiprocentní daňovou přirážku na nadměrný zisk. Ten odpovídá podle návrhu rozdílu mezi základem daně a průměrem nákladů základu daně za poslední čtyři roky navýšeného o 20 procent.

Senát ČR

Daňový balíček s windfall tax Senát schválil. Chybí už jen podpis Zemana

Senát schválil daň z mimořádných zisků i vyšší limit pro registraci k DPH. Zákon míří k podpisu prezidenta.

Přečíst článek

UniCredit Bank zahájila činnost na českém trhu v listopadu 2007. Vznikla integrací HVB Bank a Živnostenské banky. UniCredit Bank má v Česku a na Slovensku více než 880 tisíc klientů.

nákup

UniCredit: S inflací vám může pomoci i banka

Inflace trápí Čechy už několik měsíců. Dramaticky navýšila ceny potravin i energií, především ale snižuje hodnotu peněz, které lidé drží na účtech. V nekončícím boji proti inflaci může pomoct i banka – UniCredit Bank pro své zákazníky nabízí řadu služeb, díky kterým mohou ochránit své peníze.

Přečíst článek

Ambiciozní plán mateřské firmy

Italská banka UniCredit uvedla ve výsledkové zprávě, že v prvním čtvrtletí zvýšila čistý zisk na 2,06 miliardy eur, tedy zhruba 48,5 miliardy korun, což je výrazně nad odhady. O rok dříve zisk činil 274 milionů eur. Za silným růstem zisku jsou hlavně citelně vyšší výnosy, díky čemuž banka zlepšila i celoroční výhled. 

Banka pod vedením generálního ředitele Andrey Orcela zahájila jeden z nejambicióznějších plánů distribuce kapitálu v Evropě, uvedla agentura Reuters. UniCredit má v úmyslu v letošním roce vrátit akcionářům prostřednictvím dividend a odkupů svých akcií 5,75 miliardy eur, případně ještě více.

 

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Bankám v Česku stoupl čistý zisk o 2,2 miliardy

Bankám v Česku stoupl čistý zisk o 2,2 miliardy. Zisky rostly zejména menším domům

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme