Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

banka - informace o tématu

Petr Borkovec, Partners

Še(s)tři, še(s)tři je heslo i kód nové české banky. Borkovec dotáhl bankovní licenci

Na český bankovní trh vstupuje nová banka s kódem 6363. Je to Partners Banka, která po dvou letech čekání konečně nyní získala bankovní licenci. Rozhodnutí o bankovní licenci k výkonu činnosti od České národní banky (ČNB) z 25. srpna 2023 má redakce newstream.cz k dispozici. Nová banka svůj kód 6363 shrnuje heslem "Šetři šetři", kterým chce připomínat, že základem finančního bohatství klienta je vždy pravidelné šetření a správné zhodnocování. Přečtěte si, jak bude nová banka vypadat podle šéfa finanční skupiny Partners Petra Borkovce.

Přečíst článek

První velká banka snižuje sazbu spořicího účtu. Při nesplnění podmínek úročí jen za půlku

Přečíst článek
Raiffeisenbank

Raiffeisen vyčlení ruskou část byznysu do konce roku. Čelí kritice, že živí válku

Přečíst článek
Credit Suisse (ilustrační foto)

Kauza Credit Suisse pokračuje. Švýcarský svaz na ochranu investorů chystá žalobu

Švýcarský svaz na ochranu investorů hodlá podat žalobu, ve které bude požadovat odškodné pro akcionáře švýcarské banky Credit Suisse v souvislosti s jejím převzetím domácím konkurentem UBS.

Přečíst článek
Aleš Michl, guvernér ČNB

Analytici: ČNB se pod Michlem nedrží modelových doporučení

Česká národní banka (ČNB) se pod vedením guvernéra Aleše Michla méně než dříve držela modelových doporučení svého aparátu při rozhodování o měnové politice. Shodují se na tom analytici. Připomínají, že ČNB za Michlova působení nijak neupravila základní úrokovou sazbu, která je od loňského června na sedmi procentech. Michl je dnes v čele centrální banky rok, od loňského července nahradil Jiřího Rusnoka.

Přečíst článek
ČSOB

Stoupl objem aktiv i počet klientů. Ale čistý zisk skupiny ČSOB v prvním čtvrtletí klesl o 22 procent

Čistý zisk skupiny ČSOB v prvním čtvrtletí klesl o 22 procent na 3,6 miliardy korun. Objem aktiv pod její správou stoupl o 12 procent na 326 miliard korun. Počet klientů se zvýšil meziročně o 55 tisíc na 4,339 milionu. ČSOB patří mezi největší tuzemské banky.

Přečíst článek
Největší podíl v Trinity Bank vlastní zlínský podnikatel Radomír Lapčík, který je zároveň investorem byznysového portálu newstream.cz.

Trinity Bank se daří. Akcionářům na dividendách vyplatí 378 milionů, rekordní zisk hlásí i v prvním čtvrtletí

Zisku 189 milionů korun před zdaněním dosáhla v prvním čtvrtletí Trinity Bank. Zároveň oznámila, že za rekordní rok 2022 vyplatí svým akcionářům dividendy 378,2 milionu korun. Největší podíl v Trinity Bank vlastní zlínský podnikatel Radomír Lapčík, který je zároveň investorem byznysového portálu newstream.cz.

Přečíst článek
Průčelí pobočky americké First Republic Bank v Los Angeles.

Úřady zavřely First Republic. V USA končí za dva měsíce už třetí velká banka

Ve Spojených státech končí za méně než dva měsíce už třetí velká banka. Úřady zavřely finanční ústav First Republic Bank z Kalifornie, jeho novým vlastníkem bude největší americká banka JPMorgan Chase & Co, oznámila Federální společnost pro pojištění vkladů.

Přečíst článek
Kvóty nejsou fér. Lidé mají dostávat příležitost podle svých schopností, říká Marco Iannaccone, General Manager a místopředseda představenstva, UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia

Marco Iannaccone z UniCredit Bank: Kvóty nejsou fér. Lidé mají dostávat příležitost podle svých schopností

Na pražské konferenci o diverzitě pořádané byznysovým portálem newstream.cz zazněly příběhy o nerovných příležitostech ve firmách i o nedostatečné odvaze žen usilovat o stejné platy, jako mají muži. Část velkých firem se nicméně už snaží tuto situaci měnit a vytváří prostředí, kde záleží na výkonu a schopnostech, nikoliv na tom, jak kdo vypadá nebo jakého je genderu, rasy, vyznání nebo kultury. Jednou z takovýchto společností je i UniCredit Bank. „Diverzita je obohacující pro všechny. Stejně tak i koncept udržitelnosti. To jsou pro nás klíčové věci,“ říká v rozhovoru generální manažer české a slovenské UniCredit Bank Marco Iannaccone.

Přečíst článek
K věřitelům zkrachovalé Sberbanky míří téměř tři čtvrtě miliardy. Správkyně prodala všechny korporátní dluhopisy.

K věřitelům zkrachovalé Sberbanky míří téměř tři čtvrtě miliardy. Správkyně prodala všechny korporátní dluhopisy

Insolvenční správkyně Sberbank CZ prodala všechny korporátní dluhopisy náležející do majetkové podstaty banky v nominální hodnotě 730 milionů korun za celkem 718,4 milionu korun. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Peníze pomůžou k vypořádání pohledávek věřitelů.

Přečíst článek
Credit Suisse (ilustrační foto)

Spojení Credit Suisse a UBS má v USA zelenou, Fed schválil fúzi

Rada guvernérů americké centrální banky (Fed) schválila největší švýcarské bance UBS záměr převzít dceřiné společnosti, které má ve Spojených státech švýcarská banka Credit Suisse. Schválení znamená, že zmizela další významná překážka na cestě k dokončení záchranné transakce, kterou zprostředkovala švýcarská vláda.

Přečíst článek
Fed, ilustrační foto

Týden tradera: Kartel hatí boj s inflací a BNP Paribas hýbe bankovním trhem v Česku

Týden se na trzích nesl ve znamení konsolidace, a to po výrazných růstech z minulé doby. Americký hlavní index S&P 500 se zastavil kolem úrovně 4150, kde nalezl také v minulosti určitou hranici odporu. Vystřízlivění investorů při valuaci na úrovni18násobků budoucích zisků je rozhodně na místě a přinášejí ho zejména zesilující obavy z recese v ekonomice. Měkké ekonomické indikátory a výnosová křivka naznačují naprosto reálnou hrozbu poklesu ekonomické aktivity (až 75procentní pravděpodobnost recese). Vysoké úrovně cen akcií tak nedávají žádný smysl.

Přečíst článek
Akcie americké finanční společnosti Charles Schwab Corp. zažily nejhorší měsíční výkon za více než 35 let

Nejhorší měsíční výkon od černého pondělí. Hodnota Charles Schwab se za březen snížila o bilion

Akcie americké finanční společnosti Charles Schwab Corp. zažily nejhorší měsíční výkon za více než 35 let. Za březen se propadly o 33 procent, což byl nejvyšší propad od října 1987, kdy se uskutečnil největší jednodenní krach na burze, kterému se přezdívá černé pondělí.

Přečíst článek
Reklama

News box

Šéf ruské civilní rozvědky SVR Sergej Naryškin tento týden navštívil Severní Koreu, kde jednal o prohloubení 🤝 spolupráce mezi Moskvou a Pchjongjangem a bezpečnosti v regionu. Podle agentury Reuters o tom dnes informovala SVR.
Izraelská armáda dnes uvedla, že při pokračujícím zásahu v nemocnici Šífa v Gaze zabila více než 2️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ ozbrojenců z palestinského radikálního hnutí Hamás. Informoval o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI).
Česká ekonomika v loňském roce 📉 klesla o 0,2 procenta, zpřesnil Český statistický úřad (ČSÚ) svůj dřívější odhad, podle kterého se hrubý domácí produkt (HDP) loni snížil o 0,4 procenta. Lepší než v odhadu z počátku března jsou také údaje za loňské čtvrté čtvrtletí. Česká ekonomika se v něm meziročně zvýšila o 0,2 procenta a mezičtvrtletně stoupla o 0,4 procenta. 
Čínská 💊 farmaceutická firma WuXi AppTec sdílela bez souhlasu svého amerického klienta jeho duševní vlastnictví s Pekingem. Podle zjištění agentury Reuters to v únoru sdělili představitelé amerických zpravodajských služeb senátorům pracujícím na zákoně o bezpečnosti v oblasti biotechnologií. Čínská firma to odmítla.
Za „naprostý nesmysl“ prezident 👴 Vladimir Putin označil tvrzení, že Rusko může zaútočit na Polsko, pobaltské státy nebo Česko. Prohlásil to ve středu při setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml.
Kolumbijská vláda nařídila vyhoštění diplomatů z 🏛️ argentinské ambasády v Bogotě v reakci na „pomlouvačné“ výroky argentinského prezidenta Javiera Mileie na adresu kolumbijského protějška Gustava Petra. Podle agentury Reuters to ve středu uvedlo kolumbijské ministerstvo zahraničí.
Nasazení západních bojových letounů F-16 na ukrajinské straně  nezmění situaci na bojišti. Prohlásil to ruský prezident Vladimir Putin během středečního projevu k vojenským pilotům. Tyto letouny však jsou schopny nést jaderné zbraně, čemuž Rusko přizpůsobí svou strategii, řekl Putin podle agentury Reuters.
Zakladatel zkrachovalé kryptoměnové burzy FTX Sam Bankman-Fried si dnes u 👨‍⚖️ soudu na newyorském Manhattanu vyslechne výši trestu v případě mnohamiliardové zpronevěry. Za mřížemi by v krajním případě mohl strávit příštích 50 let. 
Ve věku 8️⃣2️⃣ let zemřel Joe Lieberman, dlouholetý americký senátor, kandidát na viceprezidenta v kampani Ala Gorea z roku 2000 a vlivná, byť kontroverzní osoba v rámci Demokratické strany. Agentury o tom informují s odvoláním na prohlášení rodiny, podle něhož Lieberman zemřel ve středu v New Yorku následkem komplikací po pádu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme