Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

DRFG staví další sklady v Polsku, má nového partnera

DRFG staví v Polsku.
Se svolením DRFG
 nst
nst

DRFG s Frontier staví několik skladových hal v celkové hodnotě 90 milionů eur.

Reklama

Skupina DRFG odstartovala spolupráci s anglicko-polským developerem Frontier Estates, který se již více než 20 let specializuje na výstavbu komerčních nemovitostí po celé Evropě. Předmětem strategické investiční spolupráce je společné financování a development takzvaných Small Business Units (SBU) nemovitostí v hlavních obchodních oblastech napříč Polskem. Skupina tak pokračuje v expanzi na poli investičních spoluprací v odvětví developmentu. 

Podívejte se, jak pokračuje stavba:

„Aktuálně probíhá výstavba prvního projektu ve Wroclavi o velikosti bezmála 10 tisíc metrů čtverečních pronajímatelné plochy rozdělených do dvanácti jednotek. Nachází se na skvěle lokalizovaném místě vedle klíčové dálnice A4 spojující hlavní polská města v jižní části země“, říká k umístění areálu Jan Pelíšek, ředitel DRFG Polska s tím, že dokončení je plánováno na druhé čtvrtletí letošního roku. Další dva podobně velké projekty jsou ve fázi příprav a nacházejí se ve městech Poznaň a Zabrze, dokončeny by měly být v příštím roce. 

Kuehne+Nagel, ilustrační foto

Rusňákova DRFG posiluje ve skladech a v Polsku

DRFG podnikatele Davida Rusňáka staví další logistické parky celkem za dvě miliardy korun. Dvě nové haly budou v Polsku, další se dostavuje v Týništi nad Orlicí.

Přečíst článek

Tyto tři projekty mají dohromady velikost okolo 30 tisíc metrů čtverečních pronajímatelných ploch a tržní hodnotu více než 30 milionů eur. Pro příští rok jsou připravovány další tři projekty v Poznani, Gdaňsku a Varšavě s celkovou rozlohou 50 tisíc metrů čtverečních a celkovou tržní hodnotou ve výši téměř 60 milionů eur. „Logistiku a výše zmíněný trh SBU v Polsku považujeme za vysoce perspektivní. Hlavním důkazem je jednak velmi velký zájem o takový produkt ze strany nájemců a pak také výrazně vyšší nájemné než u velké logistiky,“ komentuje Pelíšek.

Polský trh průmyslových nemovitostí zaznamenal v minulém roce několik rekordů: rekordně vysokou poptávku, rekordně nízkou míru neobsazenosti a rekordní počet dokončených nových projektů. V oblasti investic se jedná o nejvíce poptávaný sektor, který zaujímá více než polovinu realizovaných transakcí, přičemž v letošním roce se předpokládá v tomto segmentu další významný růst zejména z titulu mimořádné poptávky ze strany rostoucí polské e-commerce.   

Hotel Lambert v Paříži změnil majitele.

Křetínského obchodní partner Niel koupil palác v Paříži za pět miliard korun

Pařížský realitní trh si připsal rekordní prodej. Hôtel Lambert na ostrově Île Saint-Louis nedaleko katedrály Notre-Dame a Sorbonny změnil majitele. Od katarského prince ho koupil telekomunikační magnát Xavier Niel, který je zároveň obchodním partnerem Daniela Křetínského, za více než 200 milionů eur (asi 4,9 miliardy korun), píše Bloomberg.

Přečíst článek

David Rusňák, DRFG

Rusňák a spol. vsadili na nájemní byty. A nevypadá to špatně

Skupina Czech Home Capital vlastní přes tisícovku nájemních bytů, další tisíce spravuje. Co se týče rizika, je na sebe celkem přísná.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Na Přerovsku vyrostlo nové distribuční centrum Amazonu. Na střeše má obří solární elektrárnu a zaměstnancům pomáhají roboti

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme