Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

DRFG investuje miliardy v Olomouci. Postaví tu byty a kanceláře

Výstavba bytů v České republice - ilustrační foto
Stanislav Šulc / Newstream
 nst
nst

Investiční skupina DRFG koupila letos v březnu pozemky v blízkosti olomouckého hlavního nádraží a do roku 2025 zde postaví vícefunkční areál složený z bytů, maloobchodních prostor a kanceláří. Projekt má hodnotu 2,6 miliardy korun.

Reklama

Finanční skupina DRFG to myslí v sektoru developmentu vážně. Na podzim začne stavět na pozemcích brownfieldu v Olomoucí a do roku 2025 zde postaví vícefunkční areál složený z bytů, maloobchodních prostor a kanceláří. Projekt nabídne zhruba 450 bytů, kancelářské prostory a 12 tisíc metrů čtverečních obchodní plochy v tržní hodnotě přes 2,6 miliardy korun.

Areál nabídne celkem 43 tisíc metrů čtverečních plochy rozdělených do několika budov. Má strategickou polohu nejen v rámci dopravní infrastruktury, ale je také v blízkém napojení na významné silnice a železnice“, říká k umístění areálu Josef Šilhánek, ředitel DRFG Real Estate.

Kompletní výstavba bude rozdělena do několika etap a první etapa výstavby začne již v říjnu 2022. „Projekt má velký význam pro město Olomouc také proto, že nabídne moderní kancelářské prostory a bydlení s výbornou dopravní dostupností v léta opomíjené části města, kde se přirozeně napojí na stávající infrastrukturu, a bude tak mít plnohodnotnou občanskou vybavenost,“ uvádí Šilhánek k využití brownfieldové plochy.

DRFG staví v Polsku.

DRFG staví další sklady v Polsku, má nového partnera

DRFG s Frontier staví několik skladových hal v celkové hodnotě 90 milionů eur.

Přečíst článek

Zahraniční expanze

Díky poloze projektu i dostatečné kapacitě parkovacích ploch v suterénu o kancelářské prostory předběžně projevila zájem řada potenciálních nájemníků. „Momentálně se dokončuje architektonická studie a simultánně probíhá výběrové řízení stavební společnosti. Projekt bude samozřejmě stejně jako naše další developerské projekty splňovat vysoké standardy ESG,“ dodává Šilhánek k aktuálnímu trendu na developerském trhu.

Skupina, která se dříve věnovala spíše nákupu již existujících realitních projektů, se momentálně podílí na několika developerských projektech, například Rezidence Spojovací v pražských Vysočanech, projekt energeticky úsporných rodinných domů u golfového hřiště v Kunětické hoře či investiční partnerství v projektu Rezidence Na Mariánské cestě v Brandýse nad Labem ve spolupráci se společností DOMOPLAN.

Má za sebou úspěšně také stavbu logistického parku v Týništi nad Orlicí a aktuálně se podílí na výstavbě několika logistických parků v Polsku.

David Rusňák, DRFG

Rusňákova DRFG loni zdvojnásobila čistý zisk a vstoupila do Polska

Investiční skupina DRFG brněnského miliardáře Davida Rusňáka loni podle předběžných hospodářských výsledků téměř zdvojnásobila čistý zisk, vydělala 101 milionů korun. Skupina uvedla, že hodlá dál posilovat v developmentu, a to v Česku i zahraničí. Aktuálně své sázky koncentruje do sektoru průmyslových a logistických staveb.

Přečíst článek

V Dolní Moravě na Orlickoústecku se v pátek otevře visutý most Sky Bridge.

Dolní Morava má nejdelší visutý most na světě. Láká na něj turisty a dráždí jím ekology

V rekreačním středisku v Dolní Moravě na Orlickoústecku se v pátek otevře visutý most Sky Bridge. Ve výšce 95 metrů překonává údolí Mlýnského potoka z horského hřebene Slamník na hřeben Chlum. S délkou 721 metrů bude stavba pro pěší nejdelší svého druhu na světě.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme