Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde
Vše o: Prezidentské volby 2023

Politický diář Jany Havligerové: Povolební kvíz. Bude příště kandidovat Monika? A další otázky

Andrej Babiš a Monika Babišová
ČTK
Jana Havligerová

Babišovu povolební tiskovou konferenci v podstatě moderovala jeho žena. Však ji také nevítěz chválí kudy chodí za to, jak se s volební kampaní vypořádala: „Zvládla to skvěle, naši podporovatelé ji mají rádi“. Otázka číslo jedna: Bude v příští prezidentské volbě kandidovat Monika?

Reklama

Poražený Babiš svému soupeři Pavlovi k vítězství osobně neblahopřál. Prý by pogratuloval, ale nemá na něj telefonní číslo. Otázka číslo dvě: Pravda nebo lež?

Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák a ostravský primátor Ondřej Macura, oba členové ANO, během předvolební kampaně kritizovali Babiše a veřejně přiznali, že budou volit Petra Pavla. Otázka číslo tři: Budou oba muži z hnutí vyloučeni nebo odejdou dobrovolně?

Babiš den před otevřením volebních místností vyzval na Twitteru lidi, aby si na jeho výhru vsadili. Že za tisícovku vyhrají 12 tisíc korun. „Byl jsem ve Fortuně, kurz je 12. Vsaďte si a přijďte všichni volit. „Babiš vždycky pomáhá, za Babiše bude líp“. Mnozí z těch, co přišli o peníze, žádají, aby jim vsazenou sázku uhradil. Otázka číslo čtyři: Pomůže Andrej, když může?

V Jablonci nad Nisou se s Andrejem Babišem chtěli potkat nejen jeho příznivci, ale i odpůrci.

Češi na volby prosázeli půl miliardy. Babiš čelí kritice, že vyzval k sázkám na sebe

Lidé vsadili na výsledek prezidentských voleb více než půl miliardy korun. Objem sázek byl rekordní, výrazně překonal předchozí prezidentské volby v roce 2018, kdy dosáhl 285 milionů korun. Podle sázkových kanceláří byl zájem srovnatelný s velkými sportovními událostmi. U Fortuny převažovaly sázky na vítěze voleb Petra Pavla, u Chance na jeho soupeře Andreje Babiše (ANO), který sám na Twitteru vyzval, aby si na něj lidé vsadili ve výhodném kurzu.

Přečíst článek

Andrej Babiš na tiskové konferenci, na které poblahopřál Petru Pavlovi k vítězství ve volbách.

Babiš pogratuloval Pavlovi. Hnutí ANO jede dál a kritikům vzkázal: „Zkuste žít bez Babiše!“

Bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) uznal porážku v prezidentských volbách, poblahopřál vítězi Petru Pavlovi. Na tiskové konferenci ve štábu na pražském Chodově mu popřál, aby byl prezidentem všech občanů, vnímal jejich problémy a bojoval za české zájmy.

Přečíst článek

Nově zvolený prezident Petr Pavel

Analýza Jany Havligerové: Jaká očekávání (ne)může naplnit nový prezident Petr Pavel

Nově zvolený prezident bude skládat slib 9. března na Hradě, Petr Pavel má několik týdnů na to, aby sestavil program svých prvních, a dalších kroků ve funkci hlavy státu. Tak se podívejme na to, co český prezident může a zmůže.

Přečíst článek

Reklama

Související

Nově zvolený prezident Petr Pavel

Analýza Jany Havligerové: Jaká očekávání (ne)může naplnit nový prezident Petr Pavel

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme