Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde
Vše o: Prezidentské volby 2023

Nerudová přenechá Pavlovi dobrovolníky a reklamní plochy. Je to plán, jak porazit Babiše

Kandidát na prezidenta Petra Pavla a profesorka Danuše Nerudová řekli, jak budou spolupracovat před druhým kolem.by
ČTK

AKTUALIZOVÁNO: Bývalá rektorka Mendelovy univerzity Danuše Nerudová, která skončila na třetím místě v prvním kole prezidentských voleb, bude podporovat vítěze prvního kola Petra Pavla verbálně, sdílením reklamních ploch či společnými vystoupeními.

Reklama

Nerudová vyzvala své voliče, aby dorazili k druhému kolu voleb a volili Pavla. Jeho protikandidát a bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) podle ní představuje zlo, které nesmí skončit na Hradě.

Zdá se, že šance Andreje Babiše v druhém kole prezidentských voleb nejsou vysoké.

Politolog Eibl: Babišovi marketéři by se měli stydět. Pošlapávají politickou kulturu

Ještě 10 dnů čeká Česko prezidentská předvolební kampaň. Ta, jak ukázala už sobotní tisková konference Andreje Babiše, bude velmi vyostřená. Jak se k negativní rétorice postaví jeho protikandidát Petr Pavel? A kdo má větší šanci zaujmout voliče Danuše Nerudové, která skončila po prvním kole na třetím místě? O tom všem v rozhovoru pro Newstream mluví politolog a odborník na politický marketing Otto Eibl z Katedry politologie Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně.

Přečíst článek

Bývalá rektorka Mendelovy univerzity Danuše Nerudová, která skončila na třetím místě v prvním kole prezidentských voleb, bude podporovat vítěze prvního kola Petra Pavla verbálně, sdílením reklamních ploch či společnými vystoupeními. Na dnešní společné tiskové konferenci Nerudová vyzvala své voliče, aby dorazili k druhému kolu voleb a volili Pavla. Jeho protikandidát a bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) podle ní představuje zlo, které nesmí skončit na Hradě.

Nerudová vzkázala svým více než 777 tisícům voličům z prvního kola, aby druhé kolo nevynechali. „Aby se podařilo porazit to zlo, které tu je. Zlo nesmí skončit na Hradě,” uvedla. Pavel je podle ní zárukou toho, že se v kampani a později i z Hradu podaří zachovat témata zaměřená na mladé lidi, která vnášela do veřejného prostoru Nerudová.

Týmy obou kandidátů se dohodly na podrobnostech spolupráce, které budou podle Pavla zahrnovat nejen verbální podporu. „Bude to o sdílení některých reklamních prostor, společném vystoupení při některých akcích, úzké spolupráci nejbližších týmů,” uvedl Pavel.

Nerudová řekla, že oba kandidáti půjdou například společně na pivo s týmy a dobrovolníky, ve čtvrtek Pavla doprovodí na mítink v Ostravě. Pavlovi nabídla přelepy svých reklamních ploch, které zajistí Pavlův tým. Podobně by mohla vypadat i podpora od senátora Pavla Fischera, který skončil ve volbách čtvrtý a získal 376 705 hlasů. O podrobnostech se Pavel s Fischerem domluví ve středu, prvním výstupem bude společné video.

Babiš zaplavil Česko billboardy. Jeho prezidentské šance mírně rostou, hlásí sázkovky

Petr Pavel během včerejška podle tuzemských sázkových kanceláří mírně oslabil své šance na celkové vítězství v prezidentské volbě. Ty však nadále zůstávají velmi vysoké a Pavel představuje jasného favorita. Jeho rival Andrej Babiš si po včerejšku mírně polepšil.

Přečíst článek

Generál Pavel reagoval i na kampaň, kterou rozjel jeho protikandidát Babiš. Billboardy se sloganem „Nezavleču Česko do války. Jsem diplomat. Ne voják” nechal vylepit už o víkendu. Pavel kontroval, že udržení míru mu leží na srdci mnohem víc než řadě politiků, protože válku zažil. „Jsem poslední, kdo by chtěl zemi vtáhnout do války,” uvedl. Dodal, že celá jeho práce v NATO byla o tom, jak mír udržet, prezentovat sílu aliance a odrazovat možné agresory od útoku na její členy.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme