Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Budíček, vládo. Volba prezidenta už skončila

Ministr financí Zbyněk Stanjura
ČTK
Jana Havligerová

Ministr financí Stanjura se svěřil tisku, že by kabinet mohl zvýšit daň z nemovitosti, a případně upravit daň z přidané tak, že se sjednotí její nižší sazby. Konkrétní opatření podle něj závisejí na jednání koaličních stran a výsledek politických dohod nebude předjímat. Bylo by fajn, kdyby vládní koalice konečně přišla s uceleným plánem fiskální konsolidace. Hra vadí – nevadí, kdy rezort u odborné i laické veřejností sonduje odezvu na možné zásahy, není moc zábavná.

Reklama

Složí Babiš poslanecký mandát? 

Snaží se i ministerstvo vnitra. Přišlo s novým trhákem, popularitu mu má zvýšit pes Lojza. Onen kříženec jezevčíka a kokršpaněla, kterého v prezidentské kampani objevil v útulku Dášenka v Lučanech nad Nisou expremiér Babiš. Sliboval, že pokud vyhraje, vezme Lojzu na Hrad. Podle ministerstva je nyní psisko smutné, že na Hradě bydlet nebude. Když ale rezort získá víc sledujících, udělá Lojzovi radost a pošle útulku pytel dobrot. A co takhle poslat vnitro k šípku?

Složí Babiš poslanecký mandát nebo ne? Nevíme, ale možná se to brzy dozvíme. Předsednictvo ANO bude hodnotit prezidentskou kampaň a výsledek volby, třeba to předseda při té příležitosti nejvyššímu vedení hnutí prozradí. S pravděpodobností hraničící s jistotou se však dá říct, že od předsednictva téměř unisono zazní – šéfe neopouštěj nás, Byla to nevýhra, výsledek je ale i tak famózní. Pamatuj: ANO, bude líp.

Nově zvolený prezident Petr Pavel

Na Pavlovu inauguraci dostali pozvání Zeman i Klaus

Na inauguraci zvoleného prezidenta Petra Pavla by mohli dostat pozvánku i prezidenti okolních států. České televizi to řekla předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09). Společná schůze Sněmovny a Senátu, na níž Pavel složí slib a kterou předsedkyně dolní komory svolává, se uskuteční 9. března ve Vladislavském sále Pražského hradu.

Přečíst článek

Nově zvolený český prezident Petr Pavel.

Protikorupční expert David Ondráčka: Pane prezidente, vyvětrejte Hrad

Havlovi zpíval v devadesátkách nadčasově Nohavica. Pane prezidente, ústavní činiteli, píšu vám, že moje děti na mě zapomněly. Chci jen kousek štěstí, proto jsme přece zvonili klíčema na náměstí. Vy mě pochopíte, vy se poradíte, vy mě zachráníte...

Přečíst článek

Reklama

Související

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka

Stanislav Šulc: Konec šetření. Volby se blíží a rozdávání peněz z eráru je zpět

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme