Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Hrdina Nekula a bezprizorní Nerudová

Politický diář Jany Havligerové: Hrdina Nekula a bezprizorní Nerudová
ČTK
Jana Havligerová

Končící ministr zemědělství Nekula je se svou misí nadmíru spokojen. Prosazení nulové sazby daně na takzvaná tichá vína označil za dobrý tah, ba dokonce za majstrštyk. „Kdo umí, umí,“ chválí sám sebe. Má pravdu ministr, kromě Moravanů zbytek republiky čumí. Nekula je opravdový lidovecký hrdina.

Reklama

Bývalá prezidentská kandidátka, ekonomka Nerudová zvažuje kandidaturu ve volbách do Evropského parlamentu. Zatím ale podle ní není nic jisté a potvrzené. Především ovšem není jasné, za jakou stranu. Jedná prý se všemi politickými stranami, které by reflektovaly její program z prezidentských voleb. Zkrátka se ptá – chcete mě? Tak snad se té hvězdy někdo ujme, než docela vyhasne.

Evropská komisařka Věra Jourová a generální ředitel Facebooku Mark Zuckerberg v Bruselu, archivní snímek z února 2020.

Ticho před bouří. Europoslance na podzim čeká boj za lepší a demokratičtější Evropu

Evropská komise poprvé v historii přistoupila k návrhu na regulaci médií v členských státech s cílem zajistit a zvýšit nezávislost novinářů a vydavatelů, zajistit transparentnost vlastnictví médií a potřít zneužívání médií vládními strukturami. Po loňském září, kdy komise návrh nazvaný monumentálně „Evropský akt o svobodě sdělovacích prostředků" zveřejnila, ale po první vlně kritických reakcí včetně té z české Unie vydavatelů nastalo ticho. Nejspíše ovšem ticho před bouří.

Přečíst článek

Prezident Pavel kritizuje Fialovu vládu za rozpočet. Podle něj se nikdo nevyzná v současných datech, tedy ani odborníci nevědí, z jakých údajů mají vycházet. V různých materiálech se objevují rozdílná čísla pro příjmy, výdaje i deficit. Rozpočet hlavu státu znepokojuje, je zmatečný a nebyl nejlépe zpracován. Řečeno hezky česky – aby se v tom prase vyznalo.

Další politické komentáře Jany Havligerové čtěte zde

Lukáš Kovanda: Lidé nechápou a nadávají, proč si vláda půjčuje 140 miliard, když přitom říká, že je třeba “utahovat opasky”

Lukáš Kovanda: Lidé nadávají, proč si vláda půjčí 140 miliard, když říká, že je třeba “utahovat opasky”?

Lidé nechápou a nadávají: proč si vláda půjčuje 140 miliard, když přitom říká, že je třeba šetřit? Vláda se chytla do pasti svého strašení rozvratem veřejných financí, míní hlavní analytik Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme