Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Kam nemůže nebo nechce Babiš, tam nastrčí Schillerovou

Andrej Babiš a Alena Schillerová
ČTK
Jana Havligerová

Co týden dal v podání politické komentátorky newstream.cz Jany Havligerové.

Reklama

Exministryně Alena Schillerová by podle Babiše byla lepší kandidát na post prezidenta republiky než všichni, co se zatím o úřad hlavy státu hodlají ucházet. „Stokrát lepší“, tvrdí předseda ANO. Pávi a pávice se sice chovají spíše na zámcích než na hradech, ale i tam je vždy drží jenom na nádvořích.

Sledujte komentáře Jany Havligerové

Ministr zdravotnictví Válek patří ke skalním vyznavačům teze, že slibem nezarmoutíš. Na začátku ledna sliboval, že smlouva s firmou Pfizer o nákupu léku paxlovid je na spadnutí. Uplynulo sedm měsíců a moderní přípravek na léčbu covidu v Česku stále není. Na rozdíl od Slovenska či Německa, kde k mání je. Čerstvý slib zní - do konce srpna bude vše vyřešeno, Důvod proč to drhne?  Válek opakovaně odmítá platit za objednané léky a vakcíny předem, neb není jasné, kolik jich bude skutečně potřeba, a tak by hrozilo, že se vyhodí. Tak třeba pytle na mrtvoly jsou levnější, a jejich likvidace je v ceně.

Že je správným šéfem slibotechny dokázal minulý týden premiér Fiala. Prohlášení, že stát lidem proplatí náklady na bydlení nad třicet až pětatřicet procent příjmů, už sice okomentoval kde kdo, ale je to úlet takového kalibru, že za připomenutí rozhodně stojí. Úředníci teď horečně hledají cestu, jak zvednout strop pro přiznání příspěvku na bydlení, aby bylo možné slib premiéra jakž takž splnit. A nešlápli přitom na kuří oko ministru financí, který slibuje snižování schodku státních financí. To se zase dozvíme věcí, než bude hotovo.

Vít Rakušan, předseda hnutí STAN

Jana Havligerová: Rakušanovi stanaři mají problémy. Samotná volba nového vedení je nevyřeší

Hnutí STAN se povedl husarský kousek. Pár měsíců po veleúspěchu v parlamentních volbách, v nichž získalo třiatřicet poslaneckých mandátů a stalo se druhým nejsilnějším vládním uskupením, je bez vedení.

Přečíst článek

Miloš Vystrčil, předseda Senátu

Jana Havligerová: Senát je politický otloukánek. Pro klidné vládnutí je ale důležitý

Senátní volby tradičně zůstávají ve stínu kterýchkoliv jiných, které se konají souběžně s nimi. Jak si stojí, nejlépe dokládá jediné číslo: Finále, respektive druhého kola senátek se účastní obvykle pouhých patnáct procent voličů. Letos na podzim to nejspíš nebude jiné.

Přečíst článek

Reklama

Související

Karel Havlíček, místopředseda hnutí ANO

Karel Havlíček: Energetické firmy zlobovaly vládu, proto mají Češi nejdražší plyn i elektřinu

Přečíst článek
Andrej Babiš uznal porážku ve volbách

Stanislav Šulc: Volby přinesly novinku. Raněnou šelmu jménem Babiš. Jak se zachová?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme