Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Alena Schillerová - informace o tématu

Ministr financí ČR Zbyněk Stanjura (ODS)

Reálná mzda letos vzroste o tři až čtyři procenta, řekl Stanjura

Reálná mzda v Česku by se za letošní rok mohla zvýšit zhruba o tři až čtyři procenta. Růst by měla začít již v prvním čtvrtletí. V pořadu Partie Terezie Tománkové v televizi CNN Prima News to řekl ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS). Devět posledních čtvrtletí reálná úroveň platů klesala a za poslední dva roky klesla o 11 procent.

Přečíst článek

Dalibor Martínek: Hypotéka na padesát let? Schillerová by si měla své divoké sny nechávat pro sebe

Přečíst článek

Karel Havlíček: Energetické firmy zlobovaly vládu, proto mají Češi nejdražší plyn i elektřinu

Přečíst článek
Alena Schillerová

Úvahy o snížení daně z hazardu naštvaly šéfku klubu ANO Schillerovou

Opoziční hnutí ANO by považovalo za důvod pro vyslovení nedůvěry vládě, pokud by ministerstvo financí vedené Zbyňkem Stanjurou (ODS) předložilo paragrafovaný návrh novely na snížení daně z hazardu. V souvislosti s informacemi o návrhu, který ministr označil za pracovní podklad, o němž se teprve povede ve vládní koalici politická debata, to uvedla šéfka klubu ANO Alena Schillerová.

Přečíst článek
Andrej Babiš a Alena Schillerová

Politický diář Jany Havligerové: Kam nemůže nebo nechce Babiš, tam nastrčí Schillerovou

Co týden dal v podání politické komentátorky newstream.cz Jany Havligerové.

Přečíst článek
Alena Schillerová

NKÚ vystavilo účet ministerstvu financí: 14 milionů korun vyplacených za účtenkovou loterii bylo zbytečných

Ministerstvo financí (MF) platilo dodavateli za účtenkovou loterii plnou cenu i v době, kdy už se nekonala a systém se jen udržoval v chodu. Zaplatilo tak zbytečně 14 milionů korun. Úřad také nevyhodnotil, zda loterie pomohla s výběrem daní. Vyplývá to ze závěrů kontroly Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ).

Přečíst článek
Alena Schillerová

Rozhodnutí Schillerové prominout DPH u plynu a elektřiny bylo nezákonné, říká rezort financí

Prominutí DPH za elektřinu a plyn loni v listopadu a prosinci bylo podle výsledků přezkumného řízení u rozkladové komise nezákonné. Bylo totiž v rozporu s daňovým řádem i s právem EU. Lidé ani firmy ale nebudou muset nic vracet ani doplácet, uvedlo ministerstvo financí.

Přečíst článek
Bývalý premiér Andrej Babiš a exministryně financí Alena Schillerová

Babišova vláda se zaštiťovala bojem s pandemií. Utrácela ale jinde, upozorňuje NKÚ

Nejvyšší kontrolní úřad zjistil, že enormně rostly běžné výdaje, zatímco investice jen mírně. „Zásadní je to, že v České republice bezpochyby existuje prostor pro to, aby stát lépe zacházel s veřejnými penězi a neplýtval jimi,“ uvedla viceprezidentka NKÚ Zdeňka Horníková.

Přečíst článek
Miloš Zeman v pořadu Partie Terezie Tománkové

Politický diář Jany Havligerové: Zeman pořád fandí Babišovi

Myslíte si, že se pouto mezi Milošem Zemanem a Andrejem Babišem přetrhlo? To jste tedy na omylu. Expremiér podle hlavy státu sice udělal několik chyb, a také mu byly vytknuty do očí, ale funkce prezidenta by mu slušela. Babiš zkrátka u Zemana vede a v prezidentské volbě by mu dal svůj hlas. Pokud ovšem kandidaturu neohlásí Alena Vitásková, bývalá předsedkyně Energetického regulačního úřadu. Staré lásky nerezaví.

Přečíst článek
Alena Schillerová (ANO), ministryně financí

Politický diář Jany Havligerové: Utrpení vládních poslanců a drahá Alena

Poslanci v minulém týdnu nestihli prodebatovat ani jeden z významných zákonů, který byl zařazen na program schůze sněmovny. Rozpravu opanovaly obstrukce opozice. Vzhledem k tomu, že Karel Havlíček za ANO bude zvolen na post místopředsedy dolní komory bůhví kdy, a šéf SPD Tomio Okamura nikdy, může si už teď vládní koalice na každý měsíc naplánovat jedno, možná i dvě mimořádná plenární zasedání.

Přečíst článek
Andrej Babiš, předseda hnutí ANO

Dalibor Martínek: Vysvědčení pro Babišovu vládu. Čert by dal uhlí. Co dáme my?

Každá vláda dostala vysvědčení, Babišova nebude výjimkou. Ale protože se blíží Vánoce, a je Mikuláš, rozhodli jsme se, že budeme shovívaví. Takže jeden po druhém.

Přečíst článek
Alena Schillerová, ministryně financí v demisi

Až zákaz vycházení. Schillerová by proti neočkovaným zakročila více

V Česku začnou v pondělí pro neočkované platit přísnější epidemická opatření. Ministryně financí v demisi Alena Schillerová (ANO) by proti antivaxerům zakročila razantněji. Chtěla, aby neočkovaní lidé mohli opustit bydliště jen v nezbytných případech. Uvedla to v pořadu CNN Prima News Partie Terezie Tománkové.

Přečíst článek
Alena Schillerová, ministryně financí

Inflace nebude přechodná. Schillerová je mimořádně ve shodě s ČNB

Vrcholné hospodářskopolitické instituce v ČR definitivně přestávají předpokládat, že nynější rapidní tuzemská inflace je pouze přechodnou záležitostí. Ministryně financí Alena Schillerová dnes uvedla, že v nové prognóze, kterou její úřad vydá v úterý, počítá pro příští rok s šestiprocentní průměrnou inflací.

Přečíst článek
Reklama

News box

Čistý zisk Moneta Money Bank letos v prvním čtvrtletí vzrostl meziročně o 5,8 procenta na 1️⃣,3️⃣ miliardy korun. Výsledek je v souladu s očekáváním banky a byl ovlivněn především dobrým provozním ziskem a nižšími provozními náklady. Provozní zisk vzrostl v prvním čtvrtletí meziročně o 9,6 procenta na 3,1 miliardy korun a provozní náklady klesly o 3,8 procenta na 1,5 miliardy korun.
Americká internetová společnost Meta Platforms v prvním čtvrtletí více než 📈 zdvojnásobila čistý zisk na 12,4 miliardy dolarů (292,6 miliardy korun) ze 5,7 miliardy dolarů před rokem. Firma, která mimo jiné vlastní sociální sítě Facebook a Instagram či komunikační platformu WhatsApp dále oznámila, že letos očekává vyšší výdaje kvůli zavádění nových produktů umělé inteligence (AI) a posilování infrastruktury pro jejich podporu.
Čínská sociální síť pro sdílení krátkých videí TikTok  pozastaví v Evropské unii program odměn u své aplikace TikTok Lite. Firma o tom dnes informovala na síti X. V mezičase se provozovatel sociální sítě soustředí na připomínky od Bruselu, který si všímá dopadů aplikace na děti. 
Právě schválený balík americké pomoci může odvrátit porážku Ukrajiny, vítězství jí ale zatím  nezajistí, uvedla agentura AP. Ekonomická a vojenská podpora v hodnotě 61 miliard dolarů (1,4 bilionu korun) podle ní umožní Ukrajině zpomalit postup ruských vojsk a poskytne jí čas na vypracování strategie, jak vytlačit Rusko z ovládnutých území.
Reklama
Reklama
Doporučujeme