Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Miliardové dědictví. Děti zesnulého Berlusconiho se chystají prodat jeho vily

Silvio Berlusconi
ČTK
 ČTK

Dědicové po bývalém italském premiérovi a miliardáři Silviu Berlusconim se chystají prodat vily, které patřily jejich otci. Píší to deníky Il Sole 24 Ore a Corriere della Sera. Podle některých odhadů by za nemovitosti v Itálii a zahraničí mohly děti po mediálním magnátovi utržit až 800 milionů eur (19,5 miliardy korun).

Reklama

Mezi nemovitostmi, které budou podle tisku na prodej, je i Villa Certosa na Sardinii. Vedle samotné vily se jedná o rozsáhlý areál, kde Berlusconi za své kariéry hostil zahraniční politiky, například britského premiéra Tonyho Blaira, ruského prezidenta Vladimira Putina či českého premiéra Mirka Topolánka, který tam byl bulvárním fotografem vyfocen bez oděvu. Jen za tuto nemovitost by podle některých odhadů, které zmiňuje ekonomický deník Il Sole 24 Ore, mohli dědicové dostat na 250 milionů eur.

Karel Pučelík: Je to etické? Karel III. profituje z majetku nebožtíků bez dědiců

Když někdo zemře bez dědice, nastoupí citlivá otázka, co bude s jeho majetkem. Obvykle ho získá stát, ale třeba v anglickém Manchesteru nebo Liverpoolu s nadsázkou pomůže králi zaplatit výměnu kotle nebo nová okna. Může za to stovky let stará praxe.

Přečíst článek

Berlusconiho děti naopak nehodlají prodat vilu v obci Arcore, nedaleko od Milána, která byla mnoho let hlavní Berlusconiho rezidencí. V parku vily je i mauzoleum, kde si bývalý premiér přál být pohřben s rodiči.

Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi zemřel letos v červnu. Majetek po něm zdědilo jeho pět děti z prvního a druhého manželství. Větší podíl dostaly děti z prvního manželství Marina a Pier Silvio. Tisk odhadoval hodnotu dědictví na čtyři miliardy eur, nejhodnotnější částí pozůstalosti byl podíl v mediální společnosti Media for Europe (MFE).

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Kontrolu nad Berlusconiho impériem přebírají nejstarší potomci, Marina a Pier Silvio

Kontrolu nad Berlusconiho byznysovým impériem přebírají dva nejstarší potomci, Marina a Pier Silvio

Přečíst článek
Obchody s uměním by se neuživil. Berlusconiho sbírka kýčů děsí jeho dědice

Obchody s uměním by se miliardář neuživil. Berlusconiho sbírka kýčů děsí jeho dědice

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme