Reklama

Lufthansa ruší lety do Prahy z Frankfurtu a Mnichova, zřejmě kvůli stávce

Lufthansa zrušila na pátek spoje mezi Prahou a německým Frankfurtem nad Mohanem a Mnichovem.
Lufthansa
 ČTK

Letecká společnost Lufthansa zrušila na pátek spoje mezi Prahou a německým Frankfurtem nad Mohanem a Mnichovem. Mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková řekl, že důvody v systému nevidí, zrušení ale pravděpodobně souvisí s plánovanou stávkou pracovníků na sedmi německých letištích.

Reklama

Odbory Verdi ve středu oznámily, že kvůli dosud neúspěšnému vyjednávání o zvýšení mezd zaměstnanců ve veřejném sektoru budou stávkovat pracovníci na letištích v Mnichově, Frankfurtu nad Mohanem, Hamburku, Stuttgartu, Dortmundu, Hannoveru a Brémách.

Lufthanse vypadl systém, ruší všechny lety. Jeďte vlakem, radí lidem

Lufthanse spadl systém, tisícům lidí zrušila lety. Stavbaři překopli optické kabely

Největší německé aerolinky Lufthansa se dnes potýkají s následky výpadku svého počítačového systému, který zkomplikoval plány tisícům lidí po celém světě. Fungovat ráno přestaly systémy pro odbavení i nástup do letadla. Lufthansa kvůli tomu svolala krizový tým a později oznámila, že za výpadkem byly stavební práce, při kterých byly poškozeny optické kabely. Frankfurtské letiště kolem poledne uvedlo, že zruší všechny přílety a že letadla začne odklánět na jiná letiště. Odpoledne byly přílety obnoveny a později se přidaly také odlety, jak se začaly systémy vracet k normálu.

Přečíst článek

„K dnešní 11:00 hodině je zrušeno šest letů, týká se to Mnichova a Frankfurtu,” řekla Divíšková. Mezi zrušenými spoji je už jeden dnešní, a to z Mnichova, podle webu pražského letiště s příletem do Prahy v pozdních večerních hodinách. Do ostatních měst, kde budou zaměstnanci stávkovat, Praha pravidelné přímé letecké spojení nemá. Stále aktivní jsou na pátek spoje od nízkonákladové letecké společnosti Eurowings, mluvčí pražského letiště ale upozornila, že se to ještě může změnit.

Airbus A380 (ilustrační foto)

Airbus výsledky překvapil, výrobních cílů ale nedosáhl

Evropský výrobce letadel Airbus loni zvýšil zisk před úroky a zdaněním (EBIT) o 16 procent na 5,6 miliardy eur (132,4 miliardy korun). Výsledky firmy překonaly očekávání trhu. Firma uvedla, že letos chce dodat 720 letadel. Stejný plán měl i loni, ten ale nakonec nesplnil.

Přečíst článek

Stávka má začít v pátek po půlnoci a skončit v noci na sobotu. Odbory požadují pro 2,5 milionu zaměstnanců ve veřejném sektoru zvýšení mezd o 10,5 procenta, ale minimálně 500 eur (11.820 Kč) pro každého navíc. Před dalším kolem vyjednávání 22. a 23. února plánují i další výstražné stávky.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme