Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ceny pohonných hmot začaly stagnovat. Kde řidiči natankují nejlevněji?

tankování, čerpací stanice
ČTK
 ČTK

Ceny pohonných hmot u čerpacích stanic v Česku po měsíci růstu začaly na začátku prázdnin stagnovat. Nejprodávanější benzin Natural 95 v uplynulém týdnu zlevnil v průměru o dva haléře na 37,34 koruny za litr. Nafta stála ve středu průměrně 32,35 koruny ta litr a byla tak o haléř dražší než před týdnem. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje. Skokové změny cen analytik v příštích týdnech neočekává, měly by se pohybovat blízko současné úrovně.

Reklama

Nejlevněji se tankuje v Ústeckém kraji

Ceny u čerpacích stanic rostly od konce května, před koncem června se dostaly nejvýše za téměř dva měsíce. I když se od té doby příliš nezměnily, jsou nyní výrazně nižší než před rokem. Za litr Naturalu 95 platí motoristé o téměř 11 korun méně než loni touto dobou, cena nafty je na litru nižší o skoro 16 korun.

Ceny na burze v Rotterdamu se drží na stejné úrovni jako před dvěma měsíci, což se odráží i na cenovém vývoji v České republice, poukázal ředitel společnosti 4Trans Jaroslav Ton. „V následujících týdnech se proto předpokládá další stabilizace až mírný pokles cen benzinu, zatímco ceny nafty budou před očekávanou stagnací ještě několik týdnů mírně růst,“ podotkl. Letní prázdniny tak podle něj budou pro české řidiče příznivé, a to s průměrnými cenami pohonných hmot podobnými těm z roku 2021.

Nejlevnější Natural 95 natankují řidiči nadále v Ústeckém kraji, kde je litr v průměru za 36,95 Kč. Nafta je nejlevnější v Jihočeském a Královéhradeckém kraji, litr tam prodávají průměrně za 31,74 korun. Naopak nejdražší paliva nabízejí už tradičně čerpací stanice v Praze, kde litr benzinu ve středu stál průměrně 38,25 koruny a nafty 33,72 korun.

Lamborghini Aventador Roadster

Ještě ekologičtější sporťáky. Lamborghini investuje do hybridů 42 miliard

Modely vozů Lamborghini se spalovacím motorem jsou až do konce jejich výroby vyprodané, automobilka přechází na hybridní pohon. S odvoláním na šéfa italského výrobce sportovních vozů, který spadá do koncernu Volkswagen, to napsal deník Die Welt.

Přečíst článek

tankování, čerpací stanice

Lukáš Kovanda: České řidiče čekají druhé nejlevnější prázdniny v historii

Pohonné hmoty budou v Česku o těchto prázdninách nečekaně levné. Alespoň tedy v poměru k hrubé měsíční mzdě. Řidiči totiž budou moci za částku odpovídající právě hrubé měsíční mzdě u tuzemských čerpacích stanic zakoupit více než 1200 litrů pohonných hmot.

Přečíst článek

Dubrovník

Lukáš Kovanda: Do Chorvatska autem? To se vyplatí jen početné rodině

Pohonné hmoty přestávají zlevňovat. Do Chorvatska se letos cestování autem vyplatí hlavně rodině s dětmi, jinak může být lepší vlak či autobus.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

tankování, čerpací stanice

Lukáš Kovanda: České řidiče čekají druhé nejlevnější prázdniny v historii

Přečíst článek
Pohonné hmoty, ilustrační foto

Lukáš Kovanda: Benzín skokově zdražil. Nejvýrazněji za posledních více než 11 let

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme