Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

benzin - informace o tématu

Kupní cenu za Robin potvrdily dva posudky, vrátí se za osm a půl roku

Duspěva z Čepra: Cenu za Robin Oil potvrdily dva nezávislé posudky

Kupní cenu společnosti Robin Oil potvrdily dva nezávislé posudky. Fixní část ceny, kterou společnost Čepro za firmu zaplatila, byla 2,4 miliardy korun, další tvořily peníze a provozní kapitál firmy, uvedl předseda představenstva Čepra Jan Duspěva.

Přečíst článek

Lukáš Kovanda: Benzin je v Česku nejlevnější za dva roky. A to i díky Ficově vládě

Přečíst článek
čerpací stanice (ilustrační foto)

Lukáš Kovanda: Nafta může už příští týden stát i 45 korun litr

Ficova vláda v Bruselu lobbuje za možnost vyvážet ruská paliva do Česka. Pokud neuspěje, za pár dní výrazně zdraží pohonné hmoty v Česku. Cenovka 45 korun za litr není vyloučená, varuje ekonom Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
Zlevňování benzínu v Česku se po pár týdnech bezdůvodně zastavilo

Lukáš Kovanda: Zlevňování benzínu v Česku se po pár týdnech bezdůvodně zastavilo

Průměrná cena benzínu v ČR po předchozích pěti týdnech poklesu se přestala v uplynulých sedmi dnech snižovat. Benzín se tak jako o týden dříve včera prodával průměrně celorepublikově za 38,85 koruny za litr. Nafta pak zlevnila o deset haléřů na litr, na 39,31 koruny za litr, píše ve svém komentáři hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
Pohonné hmoty v Česku dále zdražují

Lukáš Kovanda: Odkládání pozemní invaze Izraele do Gazy zlevňuje pohonné hmoty v Česku

Průměrná cena benzinu v Česku klesá hlouběji pod úroveň 40 korun za litr, tempo jeho zlevňování přitom zrychluje. Za poslední týden zlevnil natural o 51 haléřů na 39,06 koruny. O 33 haléřů na litru zlevnila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 39,55 koruny. Vyplývá to to z údajů společnosti CCS, která ceny paliv sleduje. Po předchozím několikaměsíčním zdražování klesají průměrné ceny pohonných hmot čtvrtý týden v řadě, píše ve svém komentáři hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
Pohonné hmoty v Česku dále zdražují

Až 45 korun za litr. Situace na Blízkém východě může vyhnat ceny pohonných hmot v Česku

Průměrná cena benzinu v Česku klesá hlouběji pod úroveň 40 korun za litr, tempo jeho zlevňování ale zpomaluje. Za poslední týden zlevnil natural o 33 haléřů na 39,57 koruny. O 29 haléřů na litru zlevnila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 39,88 koruny. Cena nafty se po necelém měsíci dostala v uplynulém týdnu pod hodnotu 40 korun za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny paliv sleduje. Po předchozím několikaměsíčním zdražování klesají průměrné ceny pohonných hmot třetí týden v řadě.

Přečíst článek
rakety systému Železný dóm letí sestřelit útočné rakety hnutí Hamás

Lukáš Kovanda: Útok Hamásu může zvýšit cenu pohonných hmot i v Česku, pomůže též Rusku

Bezpříkladný útok Hamásu na Izrael může výrazně zvýšit cenu pohonných hmot i v ČR. Zejména v okamžiku, kdy Izrael identifikuje Írán jako faktického strůjce útoku. V takovém případě by Izrael mohl zahájit útok právě na Írán, a to patrně s podporou USA. Americký ministr zahraničí Blinken již déle nevylučuje vojenský útok na Írán, jenž má Teheránu zabránit ve vývoji jaderné zbraně. Nyní by se tedy nabízela možnost.

Přečíst článek
Ilustrační foto

Moskva už couvá. Zrušila embargo na většinu vývozu nafty

Rusko zrušilo embargo na většinu vývozu nafty. Podle agentury Reuters to oznámila ruská vláda. Embargo na vývoz benzinu zůstává v platnosti. Moskva minulý měsíc dočasně zakázala vývoz benzinu a nafty do všech zemí s výjimkou Arménie, Běloruska, Kazachstánu a Kyrgyzstánu, aby stabilizovala ceny pohonných hmot na domácím trhu.

Přečíst článek
Tankování do kanystrů

Lukáš Kovanda: Benzin i nafta zlevňují. Ale jen dočasně

Pohonné hmoty v Česku po dlouhé době zlevňují. Prudký pád cen ropy stahuje dolů i ruský rubl, který včera opět oslabil a prodával se za „potupný“ méně než jeden americký cent.

Přečíst článek
Pohonné hmoty, ilustrační foto

Lukáš Kovanda: Čeští řidiči platí ruské válčení i nízké ceny pohonných hmot v Polsku

Rusko a Saúdská Arábie v posledních měsících vydělávají miliardy dolarů navíc díky tomu, že výrazně omezují svoji těžbu ropy a až minimálně do prosince ji budou dále koordinovaně škrtit, vypočítává list Wall Street Journal. Úspěšná sázka navíc podle zdrojů listu může obě země namlsat a svoji těžbu pak omezí ještě vydatněji. Což by samozřejmě dále zesílilo inflační tlaky ve světě, zejména na Západě.

Přečíst článek
Pohonné hmoty v Česku dále zdražují

Lukáš Kovanda: Pohonné hmoty v Česku dále zdražují – a zdražovat budou

Ceny pohonných hmot v Česku dále stoupají, zejména pak nafta. Včera se litr motorové nafty prodával průměrně celorepublikově už za 40,43 koruny, vyplývá z dnes zveřejněných údajů CCS. Jedná se o nejvyšší cenu nafty od začátku loňského prosince. Za poslední týden nafta zdražila o 21 haléřů na litr. Benzín nyní vyjde na průměrně na 40,58 koruny. Za poslední týden tedy podražil o deset haléřů na litr a je nejdražší od konce loňského listopadu.

Přečíst článek
Čerpací stanice Orlen

Lukáš Kovanda: Panika v Polsku. Hrozí fatální nedostatek pohonných hmot

V Polsku panikařící lidé horečně vykupují pohonné hmoty, hrozí jejich fatální nedostatek. Polsko tak může jako loni Maďarsko čelit nutnosti uměle sníženou cenu paliv nouzově zvýšit – a to ještě před volbami.

Přečíst článek
Reklama

News box

U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme