Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zuckerbergova pravá ruka Sheryl Sandbergová končí ve funkci provozní ředitelky Facebooku

Sheryl Sandbergová po 14 letech končí jako COO Facebooku
ČTK

Provozní ředitelka firmy Meta Platforms (dříve Facebook) Sheryl Sandbergová po 14 letech skončí ve funkci. Dvaapadesátiletá Sandbergová to oznámila na svém facebookovém účtu. Formálně z funkce odstoupí na podzim, měla by však zůstat ve správní radě firmy Meta, která je mateřskou firmou také Instagramu a WhatsAppu.

Reklama

Provozním ředitelem se od podzimu místo Sandbergové stane Javier Olivan.

Sandbergová přešla do Facebooku v roce 2008 z Googlu. V roce 2012 se stala první ženou v osmičlenné správní radě firmy.

Sandbergová uvedla, že si zatím není jistá, co ji v budoucnosti čeká. Plánuje se zaměřit na rodinu, svoji nadaci a filantropickou činnost.

Sandbergová se stala jednou z nejuznávanějších osobností světového byznysu, když pomohla Facebooku proměnit se ze startupu v gigant v oblasti sociálních médií s loňským obratem téměř 120 miliard dolarů (2,8 bilionu korun). Vedle generálního ředitele Marka Zuckerberga se stala nejvýraznější tváří společnosti. Snažila se také zlepšit vtahy Facebooku s veřejností a regulačními orgány po jeho přešlapech v oblasti ochrany soukromí. V roce 2013 vydala knihu Lean In, uvedla agentura Bloomberg.

Akcie firmy v reakci na zprávu klesly o čtyři procenta.

Mark Zuckerberg

Američtí miliardáři letos chudnou. Nahoru se derou indičtí magnáti

Výsledková sezona dokonala dílo zkázy na majetku většiny nejbohatších lidí planety. Poraženým dosavadního roku je zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg, jehož jmění kleslo o polovinu. Naopak neznámý indický miliardář Gautam Adani využívá komplikované situace na Ukrajině a v Číně a jeho přístavy mu vydělaly desítky miliard navíc za pár týdnů, vyplývá ze žebříčku miliardářů agentury Bloomberg.

Přečíst článek

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg: Asociál, který propojil svět

Během jediného dne přišel Mark Zuckerberg o 29 miliard dolarů, když akcie jeho sociální sítě Facebook odepsaly 26 procent. Poprvé od vstupu Facebooku na burzu tak Zuckerberg opustil prestižní klub deseti nejbohatších lidí planety. Zvládne stále ještě mladý podnikatel ustát tlak, který na jeho osobu nyní začne nyní doléhat ještě více než doposud? 

Přečíst článek

Elon Musk

Pokud se nevrátíte do kanceláří, jděte práci předstírat jinam, vzkázal Musk zaměstnancům Tesly

Šéfovi Tesly Elonu Muskovi došla trpělivost se zaměstnanci pracujícími na dálku. V emailu je vyzval, ať se okamžitě vrátí do kanceláří, nebo bude předpokládat, že na své funkce rezignovali. Na emaily upozornil server CNBC. „Předstírat práci můžete někde jinde,“ napsal posléze Musk na Twitteru.

Přečíst článek

Jamie Dimon, šéf JPMorgan Chase

Vlivný americký bankéř čeká hurikán v ekonomice

Americká investiční banka JPMorgan se připravuje na „ekonomický hurikán“. Její šéf Jamie Dimon radí investorům, aby se zařídili stejně. Jeho banka chystá velmi konzervativní přístup. Důvodů je hned několik. Dimona znepokojuje zejména válka na Ukrajině, stejně jako obava, že Fed svůj boj s inflací prohrává, píše CNBC.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Sheryl Sandberg

Sandbergová výhodně prodávala akcie Facebooku. Přišla si tím na 1,7 miliardy dolarů

Přečíst článek
Bývalá provozní ředitelka americké internetové společnosti Meta Platforms Sheryl Sandbergová (54)

Konec jednoho z šéfů. Sandbergová po dvanácti letech odchází ze správní rady firmy Meta

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme