Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pokud se nevrátíte do kanceláří, jděte práci předstírat jinam, vzkázal Musk zaměstnancům Tesly

Elon Musk
čtk
Veronika Kudrnová
vku

Šéfovi Tesly Elonu Muskovi došla trpělivost se zaměstnanci pracujícími na dálku. V emailu je vyzval, ať se okamžitě vrátí do kanceláří, nebo bude předpokládat, že na své funkce rezignovali. Na emaily upozornil server CNBC. „Předstírat práci můžete někde jinde,“ napsal posléze Musk na Twitteru.

Reklama

Elon Musk vyzval zaměstnance Tesly, aby se vrátili do svých kanceláří. Alespoň na 40 hodin týdně, jinak musí společnost opustit. 

„Každý, kdo chce pracovat na dálku, musí být v kanceláři minimálně (a myslím *minimálně*) 40 hodin týdně, v opačném případě musí odejít z Tesly,” stojí v e-mailu, z nějž cituje server CNBC. „Je to méně, než požadujeme od dělníků v továrnách,” píše se dále. 

Výjimky z nařízení musí schválit přímo Musk. 

Elon Musk

Investoři Twitteru žalují Muska za manipulaci s trhem, která mu ušetřila 156 milionů dolarů

Investoři Twitteru zažalovali miliardáře Elona Muska za to, že se zpožděním informoval o zvýšení svého podílu ve společnosti, píše agentura Reuters. Šéf Tesly, jenž za Twitter v dubnu nabídl zhruba 44 miliard dolarů (přes bilion korun), ani jeho právní zástupce na žádosti o komentář bezprostředně nereagovali. Společnost Twitter se odmítla vyjádřit.

Přečíst článek

„Samozřejmě existují společnosti, které to (fyzickou přítomnost zaměstanců na pracovišti - pozn. red.) nevyžadují, ale kdy naposledy dodaly skvělý nový produkt? Už je to nějaký čas,“ napsal Musk v následujícím e-mailu. Sám sebe dal managementu za příklad. „Kdybych v továrně nežil, Tesla by dávno zkrachovala,” dodal. 

Musk potvrdil platnost uniklých e-mailů na Twitteru, kde reagoval ve smyslu, že nepřítomní zaměstnanci by měli práci předstírat někde jinde.

Musk je známý tím, že má velmi vysoká pracovní očekávání, která korespondují s jeho extrémně ambiciózními výrobními cíly. Když například v dubnu 2020 v Kalifornii rostl počet případů nákazy covid-19, nazval Musk protiepidemická omezení za „fašistická“ a navzdory zdravotnickým nařízením odmítl kalifornský závod zavřít. 

Herbert Diess, šéf VW

Do tří let předběhneme Teslu, prohlásil v Davosu šéf Volkswagenu Diess

Generální ředitel Volkswagenu Herbert Diess věří, že největší evropský výrobce automobilů může předběhnout Teslu a stát se do roku 2025 největším světovým prodejcem elektromobilů. Prohlásil to na Světovém ekonomickém fóru v Davosu v rozhovoru pro CNBC.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme