Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zaberete? Nebo jdete? Odpověď chci do čtvrtka, vyzval Musk zaměstnance Twitteru

Elon Musk
ČTK / AP

Jeden jediný klik rozhodne o osudu zaměstnanců Twitteru, kteří přestáli první vlnu padáků. Nový majitel a šéf sociální sítě Elon Musk jim zaslal e-mail s odkazem, na němž mají odsouhlasit nové pracovní podmínky. V nich se mimo jiné zavazují k mimořádnému pracovnímu nasazení, kdy přesčasy budou nový standard. Pokud na podmínky nepřistoupí, budou muset Twitter opustit s tříměsíčním odstupným v kapse.

Reklama

Miliardář Elon Musk vyzval zbývající zaměstnance internetové společnosti Twitter, aby se zavázali k mimořádnému pracovnímu nasazení a přesčasům, nebo podnik opustili. Vyplývá to podle médií z e-mailu, který zaměstnanci obdrželi. E-mail vyzývá zaměstnance, aby do čtvrtečního večera kliknutím na přiložený odkaz potvrdili, že chtějí přistoupit na nové podmínky v podniku. V opačném případě podle e-mailu dostanou tříměsíční odstupné.

„Abychom vybudovali přelomový Twitter 2.0 a uspěli v rostoucí konkurenci, budeme muset být extrémně tvrdošíjní. To znamená pracovat více hodin a s vysokou intenzitou,” napsal Musk v e-mailu.

Musk koncem října koupil společnost Twitter za 44 miliard dolarů (více než bilion korun). Začátkem listopadu pak přikročil k rozsáhlému snižování počtu pracovních míst, v jehož rámci propustil polovinu ze 7500 zaměstnanců podniku, připomněl list The Guardian.

Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku

Spletl jsem se, napsal Zuckerberg a propustil tisíce lidí

Ve stopách Twitteru Elona Muska kráčí i další z amerických miliardářů, Mark Zuckerberg. Ve společnosti Meta Platforms chystá obří propouštění. Matku Facebooku musí opustit 11 tisíc lidí, což představuje asi 13 procent její pracovní síly.

Přečíst článek

Podle Muska firma prodělává čtyři miliony dolarů denně a potýká se s masivním poklesem příjmů v důsledku tlaku aktivistů na inzerenty, aby na tuto platformu neumisťovali reklamu. Řada významných podniků, včetně největší americké automobilky General Motors, pozastavila reklamu na síti společnosti Twiiter kvůli obavám, že nový majitel by mohl uvolnit pravidla pro regulaci obsahu, což by mohlo podpořit nenávistné projevy na síti.

Musk po dokončení převzetí Twitteru rozpustil devítičlennou správní radu a stal se jediným ředitelem podniku. Ve středu nicméně podle agentury Reuters uvedl, že hodlá snížit množství času, který podniku věnuje, a najít pro něj nového šéfa. Dodal, že tento týden hodlá dokončit organizační restrukturalizaci firmy.

Musk, který je rovněž šéfem automobilky Tesla, je nejbohatším člověkem na světě. Podle indexu miliardářů, který sestavuje agentura Bloomberg, dosahuje aktuální hodnota jeho majetku 189 miliard dolarů (zhruba 4,4 bilionu korun).

Amazon chystá největší propouštění v historii

Majitel Facebooku, Twitter – a nyní Amazon. Chystá největší propouštění v historii

Americký internetový obchod Amazon hodlá zrušit kolem 10 tisíc pracovních míst, což by představovalo největší propouštění v historii tohoto podniku. S odvoláním na zdroje obeznámené se situací o tom dnes informoval deník The New York Times (NYT). Amazon po celém světě zaměstnává přes 1,5 milionu lidí. Působí také v České republice, kde zaměstnává několik tisíc lidí.

Přečíst článek

Elon Musk

Musk chudne. Prodal další akcie Tesly za miliardy

Majetek Elona Muska klesl pod 200 miliard dolarů (4,8 bilionu korun), šéf automobilky Tesla a nově i sociální sítě Twitter ale zůstává nejbohatším člověkem planety. Aktuálně prodal i další akcie Tesly za téměř 20 miliard dolarů. Účel posledního prodeje Musk neoznámil. Analytici ho očekávali, protože šéf Tesly potřebuje prostředky na akvizici Twitteru.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme