Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Části zdrojového kódu Twitteru unikly na internet, Musk se obrátil na soud

Twitter, který vlastní Elon Musk, se potýká s poklesem z příjmů z reklam. Chce proto tržby zvýšit prodejem uživatelských jmen.
Profimedia.cz
 ČTK

Části zdrojového kódu sociální sítě Twitter unikly na internet. Firma, kterou loni převzal šéf automobilky Tesla Elon Musk, se soudní cestou snaží získat informace o původci úniku. S odvoláním na soudní záznamy z minulého pátku o tom informovala agentura Reuters.

Reklama

Uživatel jménem FreeSpeechEnthusiast zveřejnil na platformě Github různé části zdrojového kódu, uvádí soudní dokument. Uživatelské jméno patrně odkazuje na Muska, který se označuje za „zastánce svobody projevu”, ale od převzetí firmy prosadil několik zásadních změn ve fungování sítě.

Platforma Github spadá pod softwarovou společnost Microsoft a kód na žádost Twitteru už v pátek stáhla. Účet FreeSpeechEnthusiast podle Twitteru porušil autorská práva firmy.

Musk po převzetí Twitteru snížil počet zaměstnanců o více 70 procent, vyplývá z údajů, které na konci února uvedl list The New York Times. Sociální síť se po zmírnění požadavků na moderování obsahu potýká s odlivem inzerentů. Únik zdrojového kódu je tak pro Muska dalším problémem.

MIliardář a šéf Tesly o víkendu naznačil, že cena firmy od října, kdy ji převzal, klesla o více než polovinu. Zaměstnancům společnosti dal akciové garance v hodnotě 20 miliard dolarů (téměř 442 miliard korun). Za provozovatele sociální sítě loni zaplatil 44 miliard dolarů.

Elon Musk

Muskovo působení v Twitteru seřízlo hodnotu firmy o polovic

Elon Musk převzal Twitter loni na podzim, když za sociální síť po soudních tahanicích nakonec zaplatil 44 miliard dolarů a stáhl veškeré akcie z burzy. Od té chvíle se však hodnota Twitteru prudce propadá.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Americká Komise pro cenné papíry a burzy přitvrdila. Kvůli Muskovu převzetí Twitteru se obrátila na soud

Americká Komise pro cenné papíry a burzy přitvrdila. Kvůli Muskovu převzetí Twitteru se obrátila na soud

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme