Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vlivná investorka Cathie Woodová se zapojuje do boomu ChatGPT. Koupila podíl v OpenAI

Cathie Woodová se zapojuje do boomu ChatGPT
Profimedia
 nst
nst

Investiční fond Ark Investment Management vlivné investorky Cathie Woodové koupil podíl v miláčkovi ze Silicon Valley, společnosti OpenAI. Woodová vsadila na to, že vznikající odvětví umělé inteligence přetvoří technologické prostředí.

Reklama

Ve světě investic stále ještě není moc výrazných ženských tváří, pořád se drží jako doména mužů, a ještě víc to platí v investičních fondech. Výjimkou je Cathie Woodová, americká investiční guru sázející se svými fondy na technologický pokrok. Teď oslavuje umělou inteligenci, která mění svět. 

Investiční sázky Cathie Woodové se zaměřují na nové technologie a růstové firmy. Woodová věří i bitcoinu. V roce 2020 překonal její fond výkonnost všech amerických akciových fondů, čímž se stal známým mezi drobnými investory. V dalších letech už ale nyní 68letá investorka tak úspěšná nebyla.

Teď se pustila do džungle rozvíjející se umělé inteligence. Její investička koupila podíl v dominantním hráči tohoto odvětví, společnosti OpenAI.

Ve čtvrtečním e-mailu klientům společnost Ark uvedla: „Od 10. dubna 2024 investuje fond Ark Venture Fund do společnosti OpenAI.“ Tento uzavřený fond Ark, který byl spuštěn v září 2022, spravuje kapitál ve výši 54 milionů dolarů.

Podle hlavního futuristy společnosti Ark a člena investičního výboru Bretta Wintona bude sázka na OpenAI představovat asi 4procentní podíl na fondovém kapitálu.  

Woodová investuje do veřejných i soukromých firem - včetně SpaceX Elona Muska, Epic Games, Freenome Holdings a Relation Therapeutics, píše Bloomberg. V době vrcholící pandemie se její fond Ark Innovation ETF katapultoval ke slávě poté, co uzavřel velké sázky ve společnosti Tesla. V letošním roce už se tento burzovně obchodovaný fond potácel v důsledku poklesu ceny akcií tohoto výrobce elektromobilů.

Společnost OpenAI získala obrovské finanční prostředky, většinu z nich od společnosti Microsoft, která do ní vložila 13 miliard dolarů

Catherine D. Wood

Kupte teď bitcoin, a za šest let jste bohatí, radí známá investorka

Ve světě investic stále ještě není moc výrazných ženských tváří, pořád se drží jako doména mužů, a ještě víc to platí v investičních fondech. Výjimkou je Cathie Woodová, americká investiční guru sázející se svými fondy na technologický pokrok. Teď oslavuje bitcoin - protože jeho růst pomohl i jí.

Přečíst článek

Bitcoin za půl milionu dolarů? Je to méně šílené, než se zdá

Vítězství vypadá jako bitcoin. I kdyby zase spadl

Nad 72 tisíc dolarů se poprvé podíval bitcoin. Už téměř odepisovaná kryptoměna, která v listopadu 2022 stála 15787,28 dolaru. Charakter bitcoinu pohádkově zesílil, dokázal se už několikrát odrazit ode dna.

Přečíst článek

Sam Altman

Altmanův ChatGPT je jen vrcholek ledovce. Na pozadí běží revoluce superinteligence

Nová všeobecná umělá inteligence, neboli superinteligence, má být něco, co svět neviděl. Přichází ale do pořádného chaosu. OpenAI není sama, kdo běží závod o AI. Dá se na tom vydělat?

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme