Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Sam Altman - informace o tématu

Cathie Woodová se zapojuje do boomu ChatGPT

Vlivná investorka Cathie Woodová se zapojuje do boomu ChatGPT. Koupila podíl v OpenAI

Investiční fond Ark Investment Management vlivné investorky Cathie Woodové koupil podíl v miláčkovi ze Silicon Valley, společnosti OpenAI. Woodová vsadila na to, že vznikající odvětví umělé inteligence přetvoří technologické prostředí.

Přečíst článek
Skotský ekonomický historik Niall Ferguson

Historik Niall Ferguson o AI: Tyto otázky určí, jak umělá inteligence změní svět

Přečíst článek

Musk zažaloval Altmana a OpenAI. Prý zneužili umělou inteligenci

Microsoft, tedy soukromá firma, je ten, kdo profituje z umělé inteligence OpenAI. Mělo to být přitom celé lidstvo, tvrdí výstřední miliardář Elon Musk v žalobě.

Přečíst článek
Sam Altman

Sam Altman vydělá miliony. Reddit jde na burzu

Reddit podal přihlášku ke vstupu na burzu. Šéf společnosti OpenAI Sam Altman, který je jejím hrdým podporovatelem i uživatelem, na tom vydělá miliony. Do akcií komunikační platformy během dekády nainvestoval nejméně 60 milionů dolarů. Ani za 20 let fungování se komunikační platformě nepodařilo dostat do zisku.

Přečíst článek
Výkonný ředitel OpenAI Sam Altman

Hodnota OpenAI stoupá, za poslední měsíce vzrostla trojnásobně

Americká OpenAI uzavřela dohodu, která oceňuje společnost na 80 miliard dolarů (asi 1,89 bilionu korun), trojnásobek oproti období před deseti měsíci. Partnerská firma Microsoftu je nyní jedním z největších světových technologických start-upů, informují deník The New York Times (NYT) a agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Šéf společnosti OpenAI Sam Altman

Bude dostatek čipů pro AI? Altman už raději hledá sponzory na stavbu továren

Šéf společnosti OpenAI Sam Altman se snaží sehnat miliardy dolarů na výstavbu sítě továren, které by vyráběly polovodiče. S odkazem na své zdroje o tom píše agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Miliardář Jeff Bezos s partnerkou Lauren Sánchez.

Stárnutí je humanitární katastrofa, řekli hoši ze Silicon Valley a začali hledat lék proti smrti

Sen o věčném mládí a životě nabral materiální podobu. Trh s výzkumem stárnutí a oddálení smrti se rychle zvětšuje. Investují do něj známí miliardáři.

Přečíst článek
Sam Altman

Vyhodí ho dveřmi, vrátí se oknem. Sam Altman je symbolem umělé inteligence i doby

Kdybychom byli magazín Time, tak na obálku jako tvář roku 2023 dáme Sama Altmana. Osmatřicetiletého vizionáře, který nedokončil vysokou školu, ale představil globálnímu publiku umělou inteligenci. A dokázal kolem sebe udělat také pořádný rozruch.

Přečíst článek
Sam Altman

Altmanův ChatGPT je jen vrcholek ledovce. Na pozadí běží revoluce superinteligence

Nová všeobecná umělá inteligence, neboli superinteligence, má být něco, co svět neviděl. Přichází ale do pořádného chaosu. OpenAI není sama, kdo běží závod o AI. Dá se na tom vydělat?

Přečíst článek
Fed

Týden tradera: Američtí bankéři jsou znepokojeni přetrvávající inflací

Akciové trhy si v uplynulém týdnu prošly určitou konsolidací. Přesto se stále nacházejí na nejvyšších úrovních za posledních několik měsíců. Hlavní index S&P 500 se tak pohybuje okolo úrovně 4600 bodů. Mezi zprávy, které měly v týdnu dopad na trh můžeme určitě zařadit dění okolo společnosti OpenAI (ChatGPT) a zveřejnění zápisu z jednání Fedu.

Přečíst článek
Sam Altman

Všichni jsou nahraditelní, až na vývojáře z OpenAI. Kolik berou?

Vývojáři umělé inteligence ze společnosti OpenAI jsou těžké váhy. Sílu svého hlasu si ověřili v kauze odvolání a znovujmenování šéfa této technologické společnosti Sama Altmana. Inženýrům, kteří měsíčně v přepočtu na koruny inkasují milion a půl, stačilo pohrozit výpovědí, aby tvůrce aplikace ChatGPT vrátili zpět do čela firmy. Ukazuje se, že tito mágové přes algoritmy jsou jednoduše nenahraditelní, píše Bloomberg.

Přečíst článek
Sam Altman se vrací do čela OpenAI, obmění se správní rada, která hlasovala za jeho odvolání

Altman se vrací do čela OpenAI. Obmění se správní rada

Sam Altman se vrátí na pozici šéfa společnosti OpenAI, z níž byl minulý pátek na popud správní rady odvolán. Osazenstvo správní rady se promění, oznámila firma.

Přečíst článek
Reklama

News box

Vietnamské ministerstvo zahraničí 👎 naštvalo Evropskou unii tím, že odložilo schůzku s nejvyšším představitelem EU o ruských sankcích, uvedla agentura Reuters. Schůzka by se měla konat v příštím týdnu v Hanoji a to před možnou návštěvou ruského prezidenta Vladimira Putina. 

Spojené státy v prvním čtvrtletí překonaly Čínu a staly se 🥇 největším obchodním partnerem Německa. Vyplývá to z výpočtů agentury Reuters, které vycházejí z údajů spolkového statistického úřadu. Hodnota obchodu Německa s USA, tedy vývoz a dovoz dohromady, od ledna do března činila 63 miliard eur (1,6 bilionu korun), zatímco hodnota obchodu s Čínou dosáhla necelých 60 miliard eur.
Počasí obnovitelným zdrojům energie v prvním čtvrtletí letošního roku přálo. Zelené elektrárny společnosti ČEZ během té doby meziročně 📈 navýšily výrobu o 2️⃣9️⃣ procent na více než 860 gigawatthodiny (GWh) energie. Růst táhly především vodní elektrárny, výroba ovšem stoupla i u dalších zdrojů. ČTK o tom dnes v tiskové zprávě informovala firma ČEZ.
Nová prognóza České bankovní asociace (ČBA) zlepšila pro letošní rok odhad 📈 růstu tuzemské ekonomiky na 1,4 procenta. Pro příští rok očekává růst 2,7 procenta. Inflace podle ní letos klesne na 2,3 procenta, v příštím roce by měla zůstat obdobná. 
Severní energetická  přerušuje těžbu hnědého uhlí v lomu ČSA na Mostecku. Propustí zhruba 500 zaměstnanců. O ukončení provozu se rozhodne v následujících měsících. ČTK to řekla Eva Maříková, mluvčí skupiny Sev.en Česká energie.
Maloobchodní tržby v Česku v březnu 📈 zrychlily meziroční růst na 6,1 procenta, v únoru po revizi stouply o 2,5 procenta. Tržby se v březnu meziročně zvýšily čtvrtý měsíc po sobě. Meziměsíčně stouply o 1,3 procenta. Údaje dnes na svém webu zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).
Čínský dovoz i vývoz se v dubnu po poklesu v předchozím měsíci vrátily k 📈 růstu. To je signálem zlepšení poptávky doma i v zahraničí, které by mohlo podpořit ekonomické oživení země. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil čínský statistický úřad.
Hrozba amerického prezidenta Joea Bidena, že Spojené státy v případě velké ofenzivy v Rafáhu na jihu Pásma Gazy zastaví dodávky některých zbraní Izraeli, je velkým 👎 zklamáním. Podle agentury AFP to dnes prohlásil izraelský velvyslanec v OSN Gilad Erdan. 
Indická policie ve středu zatkla 4️⃣ lidi napojené na mezinárodní síť pašeráků lidí, kteří pod falešným příslibem lukrativního vzdělání na univerzitách a zaměstnání lákala mladé Indy, kteří měli nakonec skončit v boji proti Ukrajině za Rusko. O případu informovala agentura Reuters. 
Izrael podle amerického prezidenta Joea Bidena použil 🚀 bomby dodávané Spojenými státy k útokům, při nichž v Pásmu Gazy umírali palestinští civilisté. Biden to ve středu (dnes brzy ráno středoevropského letního času) podle agentur AP a Reuters řekl v rozhovoru stanici CNN.
Reklama
Reklama
Doporučujeme