Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tvrdík jedná s Číňany. Lobuje za návrat přímého leteckého spojení

Tvrdík v Pekingu požádal čínského premiéra o přímé letecké spojení s Prahou
ČTK
 ČTK

Prezident Smíšené česko čínské komory vzájemné spolupráce a šéf fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík jednal v Pekingu s čínským premiérem Li Čchiangem. Tvrdík serveru Seznam Zprávy po schůzce řekl, že předsedu čínské vlády požádal o možnost obnovení přímého leteckého spojení obou zemí. O setkání dopředu informoval české úřady a před setkáním navštívil český zastupitelský úřad v Pekingu.

Reklama

„Na osobním setkání jsme měli možnost probrat i některá témata česko-čínské spolupráce a aktuální dění ve světě. V minulosti jsme jako česko-čínská komora napomáhali navázání přímých leteckých spojení, proto jsem požádal pana premiéra o možnost jejich obnovení,“ uvedl Tvrdík. Přímé letecké spojení je podle něj klíčová věc pro ekonomické zájmy podnikatelů obou zemí i turistický ruch.

Čínský premiér Tvrdíka pozval soukromě, znají se z doby, kdy Li Čchiang působil ve funkci guvernéra provincie Če-ťiang. Jednání proto bylo podle Tvrdíka osobní, přesto o jejím konání dopředu informoval českou diplomacii. Ministerstvo zahraničí potvrdilo, že o jednání Tvrdíka s čínským předsedou vlády vědělo a má zájem o podrobnosti z cesty.

Tvrdík stojí v čele Smíšené česko čínské komory vzájemné spolupráce od roku 2012. Jako zástupce čínské společnosti CEFC se v roce 2015 podílel na převzetí fotbalového klubu Slavia Praha čínským investorem. Nyní je vlastníkem Slavie i stadionu v Edenu společnost CITIC Europe Holdings, která patří do čínské CITIC Group. Tvrdík je předsedou představenstva klubu.

Letoun Airbus A350-900, kterým bude CK Fischer vozit české turisty do exotických destinací

Startuje exotická sezóna. Fischer i Čedok využívají unikátní letadla

Srí Lanka, Vietnam, Kuba, Thajsko, Dominikánská republika, Keňa, Omán, Madagaskar, Zanzibar. Do těchto destinací budou české cestovky vozit tuzemské turisty v podzimní a zimní sezoně. A to přímými lety z Prahy. Během takzvané exotické sezony, která startuje dnes a potrvá do přelomu března a dubna příštího roku, chtějí Fischer, Čedok a Exim Tours přepravit desítky tisíc turistů.

Přečíst článek

Čeští politici a diplomaté se v poslední době snaží navázat konstruktivnější vztah s čínským režimem, který s koncem dlouhodobě pročínského prezidenta Miloše Zemana ochladl, napsaly Seznam Zprávy. Nedávno jednal v Číně poradce pro národní bezpečnost Tomáš Pojar, který se sešel s nejvýše postaveným čínským diplomatem Wangem I. Pojar míní, že s Čínou je třeba jednat otevřeně. S Čínou Česko ani Evropu nespojují stejné hodnoty, civilizace ani systémy, je ale třeba komunikovat, což chápou obě strany, řekl minulý týden.

Některá média v poslední době psala o chystané cestě premiéra Petra Fialy (ODS) do Číny, který to ale označil za dezinformaci. „Žádná moje cesta do Číny není plánována ani připravována,“ řekl Fiala v debatě s Deníkem.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme