Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Startuje exotická sezóna. Fischer i Čedok využívají unikátní letadla

Letoun Airbus A350-900, kterým bude CK Fischer vozit české turisty do exotických destinací
Stanislav Šulc / Newstream

Srí Lanka, Vietnam, Kuba, Thajsko, Dominikánská republika, Keňa, Omán, Madagaskar, Zanzibar. Do těchto destinací budou české cestovky vozit tuzemské turisty v podzimní a zimní sezoně. A to přímými lety z Prahy. Během takzvané exotické sezony, která startuje dnes a potrvá do přelomu března a dubna příštího roku, chtějí Fischer, Čedok a Exim Tours přepravit desítky tisíc turistů.

Reklama

Úterý 24. října, 7 hodin ráno. Z pražského letiště startuje první let, který po téměř 12 hodinách přistane na letišti Santa Claran a Kubě. Přiveze více než 400 pasažérů z České republiky a Slovenska, které sem vezou CK Fischer a Exim Tours ze skupiny DER Touristik Eastern Europe.

Odstartovala tak exotická sezona českých cestovek, kterou ještě dnes odpoledne doplňuje start premiérového letu Čedoku na Srí Lanku.

FOTOGALERIE: Prohlédněte si nový Airbus

Nový Airbus A 350-900

Češi v následujících měsících budou moci navštěvovat země, jako jsou Kuba, Vietnam, Dominikánská republika, Thajsko, Madagaskar nebo Zanzibar a Omán. Výhodou jsou přímé charterové lety z Prahy, které cestu do těchto destinací zkrátí oproti linkám o pět i více hodin.

Ambicí tuzemských cestovek je přepravit od října do dubna desítky tisíc turistů.

„Poptávka po zájezdech se s koncem léta nezastavila a kromě bližších destinací na Arabském poloostrově kupují klienti ve velkém i vzdálenější Karibik nebo Asii a tady je přímý let obrovskou výhodou. Komfort samotného letu je pro klienty v dnešní době čím dál důležitější, proto jsme na tyto dálkové lety chtěli moderní a nové letadlo. Airbus A350-900 tuto podmínku jednoznačně splňuje,“ říká Jan Bezděk z cestovní kanceláře Fischer. DER Touristik uzavřelo na aktuální sezonu smlouvu se španělskou společností World2fly v hodnotě 500 milionů korun.

Miroslav Kubáč z Čedoku

Miroslav Kubáč z Čedoku: Ostraváci chtějí dražší hotely ještě víc než Pražáci

Češi výrazně proměňují své cestovatelské návyky. Namísto jedné dlouhé dovolené v létě raději jedou k moři dvakrát, ale na kratší dobu. Ale jsou ochotní za to utratit stále více peněz, protože na dovolené se nešetří. Jaké jsou další trendy v cestování? A jak se daří vyjednávat podmínky pro singles turisty v některých tradičnějších destinacích? Odpovídá Miroslav Kubáč z Čedoku.

Přečíst článek

Dreamliner bázovaný v Praze

Čedok na exotické lety pak stejně jako v předchozích letech nasazuje Boeing 787 Dreamliner polských aerolinek LOT, který však nově bude bázovaný v Praze. „Znamená to, letadlo bude pouze pro nás,“ říká Stanislav Zeman, generální ředitel Čedoku. „Chtěli jsme na palubě nabídnout více českých produktů. Nabídneme česká jídla, máme české pivo, Becherovku či Bohemia Sekt,“ přibližuje Zeman.

„Půjde o model 787-8 imatrikulace SP-LRA v konfiguraci s 252 místy. Z toho 18 v byznys třídě a 21 v prémiové ekonomické. Letoun bude 6 nocí v týdnů na cestách do exotických destinací a jednu noc bude v Praze probíhat běžná údržba,“ připomíná mluvčí Čedoku Kateřina Pavlíková. „Loňskou sezonu musel letoun vždy před dalekou cestou z Prahy absolvovat přískok z Varšavy do Prahy. Letos již Čedok z Prahy nabízí tolik destinací, že letoun bude plně vytížen zde,“ dodala.

Thajsko 2023

Čechům se doma nelíbí. Skupují letenky do exotických destinací

Konec protipandemických omezení, snížení ceny a nárůst nabídky exotických destinací přiměly Čechy masivně nakupovat letenky na podzimní termíny. Zájem je hlavně o Emiráty a další exotická místa.

Přečíst článek

Čechy láká exotika

Čeští turisté v posledních letech objevují fenomén dvou dovolených u moře. Po letní dovolené si stále více lidí dopřává také zimní zájezd k moři, k čemuž napomáhají právě přímé lety z Prahy.

„Jsme rádi, že silný trend výjezdového cestovního ruchu pokračuje také v letošním roce. V současné době jsme v tomto segmentu na 130 procentech rekordního roku 2019. Věříme, že tento trend bude pokračovat i nadále,“ říká Klára Divíšková, mluvčí Letiště Václava Havla Praha.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Dovolené o Vánocích jdou na dračku. Vítězí Egypt, Maledivy či Kanáry
video

Dovolené o Vánocích jdou na dračku. Vítězí Egypt, Maledivy či Kanáry

Přečíst článek
Češi už kupují letní zájezdy. Cestovky přispěchaly s first minute slevami.

Češi již nakupují zájezdy na léto jako diví. Kvůli inflaci jsou ale opatrnější

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme