Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nejste spravedliví, Izrael podporujete jen kvůli holokaustu, sepsul Erdogan Evropskou unii

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
ČTK
 ČTK

Evropská unie podle tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana v otázce války Izraele proti Hamásu nezaujala spravedlivý postoj. V důsledku toho je důvěra v sedmadvacítku hluboce otřesena, řekl podle agentury Reuters Erdogan tureckým médiím v pátek během letu z Kazachstánu. Podpora, kterou evropské země vyjadřují Izraeli, podle něho pochází „z jejich dluhů“ vůči tomuto státu kvůli holokaustu.

Reklama

Kvůli izraelským útokům v Pásmu Gazy Erdogan přerušil kontakty s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem. „Netanjahu už není někým, s kým bychom mohli mluvit,“ řekl turecký prezident. Dodal ale, že Ankara nepřeruší kontakty s Izraelem.

Bývalý americký prezident Donald Trump

Trump kupí chyby, které ho mohou oslabit v boji o Bílý dům. Orbána představil jako lídra Turecka

Nejdříve zaměnil Hillary Clintonovou s Barackem Obamou. Pak prohlásil, že maďarský premiér Viktor Orbán je lídrem Turecka. V neděli zase špatně uvedl název města, ve kterém vystupoval. Americký exprezident Donald Trump má za sebou sérii chybných a kuriózních výroků, které mohou představovat problém pro jeho strategii v boji o návrat do Bílého domu, upozornil deník The New York Times.

Přečíst článek

Izrael proti Hamásu, který ovládá Pásmo Gazy, vede ofenzivu poté, co bojovníci radikálního palestinského hnutí 7. října podnikli překvapivé a brutální útoky na izraelském území. Turecko izraelské odvetné akce opakovaně kritizovalo a Erdogan dává najevo, že Hamás podle něho není teroristická organizace, za kterou ho označují západní země.

Po skončení nynějšího konfliktu se Pásmo Gazy musí stát součástí nezávislého, suverénního palestinského státu, řekl Erdogan a dodal, že Turecko nepodpoří to, aby „Palestinci byli postupně vymazáni z dějin“.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme