Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

GALERIE: Snídaně s Fialou. Manažerky a podnikatelky chtějí protlačit změny pracovního trhu

Setkání žen s premiérem
Inspire&Impact/užito se svolením
 nst
nst

Manažerky, podnikatelky a další úspěšné ženské osobnosti chtějí změnit Česko k lepšímu: doporučily premiéru Petru Fialovi změny na trhu práce, v sociální oblasti i v oblasti talentů.

Reklama

Zvýšení flexibility pracovního trhu nebo podpora sociálně znevýhodněných. To jsou jedny z mnoha témat, která chtějí v České republice zlepšit členky sítě Inspire&Impact Network. Přednesly je při snídani s předsedou vlády Petrem Fialou, kde představily své návrhy na řešení v těchto oblastech. Po jednání si prohlédly Kramářovu vilu (viz galerie).

V oblasti flexibility pracovního trhu Inspire&Impact Network navrhuje například transformaci Úřadu práce ČR ve smyslu změny systému rekvalifikací nebo využití digitálního přístupu a AI, dále novelizaci Zákoníku práce, a to úpravou Dohod o provedení činnosti, podporu zaměstnanců 50+, zavedení častějších možností zkrácených úvazků nebo pružné pracovní doby plus adresnost sociálního systému – podporu zaměstnanců se sníženou pracovní schopností a rodičů s dětmi.

„Palčivým tématem jsou zaměstnanecké akcie. Startupy potřebují špičkové experty, kteří ale požadují vysokou mzdu. Jediná možnost, jak udržet v Česku talentované odborníky, aby neodcházeli do zahraničí, je nabídnout jim zaměstnanecké akcie,” vysvětluje Simona Kijonková, zakladatelka & CEO JSK Investments.

Reklama

Inspire Network

České podnikatelky a manažerky chtějí změnu. Založily proto vlivovou síť

Renata Mrázová, zakladatelka Inspire&Impact Network, a její skupina vlivných žen chtějí řešit palčivá témata - jako zastoupení žen ve vrcholových pozicích, rovné platové podmínky či finanční gramotnost žen.

Přečíst článek

V sociální oblasti Inspire&Impact Network navrhuje podporu sociálně znevýhodněných, OZP zaměstnanců i zaměstnanců z ohrožených sociálních skupin (dětem z dětských domovů, ženám po mateřské dovolené, propuštěným vězňům), dále náhradní plnění – možnost poskytování jen pro registrované sociální podniky.

Inspire&Impact Network nabízí předsedovi vlády expertízy napříč obory, best practice úspěšných projektů v České republice i v zahraničí a podporu a zvýšení dosahu komunikace. „Věříme, že Inspire&Impact Network má spoustu potenciálu, který může nabídnout k řešení palčivých témat v této zemi,” říká Marcela Olmer, CEO TALK PR & Olmer ad.

Inspire&Impact Network je neformální síť úspěšných českých žen, která vznikla během koronavirové krize za účelem zajištění podpory podnikatelek. Cílem networku je vytvořit akceschopnou strukturu, která bude vyhodnocovat vybrané palčivé otázky země a předkládat kroky k jejich řešení.

Součástí sítě je 250 žen. Mezi nimi například: Senta Čermáková z Czechitas, Taťána le Moigne, bývalá šéfka Google, Diana Rogerová, exDeloitte, Dana Bérová, bývalá ministryně informatiky, Marcela Olmer z TALK PR,  Bára Nesvadbová, spisovatelka a novinářka,  Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny, Klára Kolouchová, horolezkyně či Vladimíra Glatzová, advokátka. „Naše síť je zde, aby inspirovala a měnila svět k lepšímu,” uvedla Renata Mrázová, zakladatelka Inspire&Impact Network. 

Setkání žen s premiérem

GALERIE: Snídaně s Fialou. Manažerky a podnikatelky chtějí protlačit změny pracovního trhu

Manažerky, podnikatelky a další úspěšné ženské osobnosti chtějí změnit Česko k lepšímu: doporučily premiéru Petru Fialovi změny na trhu práce, v sociální oblasti i v oblasti talentů.

Přečíst článek

Klubové setkání "Ženy jako investorky do krásy" - Newstream Business Club českých a slovenských žen

Lidé více hledají jistotu v umění, nákup uměleckých děl a šperků byl za covidu enormní, uvedly expertky

O investice do umění se zajímá stále více lidí, a to kultivuje i celou společnost. Obklopují-li vás umělecká díla, mění to i vaše osobní nastavení a prozáří to i váš vlastní život. Vše se projevuje pak i v době nejistot a krizí, kdy lidé hledají hmatatelná aktiva a kupují si více umělecká a designová díla, shodly se expertky na umění na klubovém setkání Newstream Business Clubu českých a slovenských žen, které se konalo v designovém obchodě Ones Concept Design Store na pražském Újezdě.

Přečíst článek

Reklama

Související

Přehled nejvlivnějších žen ve finančním světě doplnilo 24 nových jmen

PROHLÉDNĚTE SI: Bérová, Tykač, Jirásková, Havrlant. Přehled nejvlivnějších žen ve finančním světě doplnilo 24 nových jmen

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme