Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Unikátní obraz od Moneta by se v aukci mohl prodat za 65 milionů dolarů

Monetův obraz z jeho série „Lekníny“ by se mohl v aukci prodat za 65 milionů dolarů
Christie's
Jiří Frydlewicz
fry

Obraz slavného francouzského malíře Clauda Moneta z jeho série nazvané „Lekníny“, v rámci které umělec vytvořil přibližně 250 olejomaleb, by se mohl v listopadu v rámci aukce prodat za 65 milionů dolarů, tedy zhruba 1,5 miliardy korun.

Reklama

Dílo, které nabízí aukční síť Christie's, je unikátní především proto, že nebylo nikdy vystavováno ani nabízeno v aukci. Více než 50 let bylo součástí soukromé rodinné sbírky. „Obraz zůstal bezvadně zacholavý a ukrytý. Je to znovuobjevené mistrovské dílo,“ uvedl Max Carter, šéf oddělení moderního umění v aukční síni Christie's.

FOTOGALERIE: Prohlédněte si lákadla 89. aukce Galerie Kodl

Obraz byl namalován přibližně v letech 1917-1919 a pochází z pozdějšího období Monetova života. 

I přesto, že Monetova série „Lekníny“ vznikala před více než sto lety, je i dnes stále inspirací pro současné umělce. Čínský umělec Aj Wej-wej letos v dubnu odhalil v Londýně své dílo inspirované právě prací Moneta. Šlo o obří obraz z lega. Patnáctimetrovou instalaci tvořilo téměř 650 tisíc kostiček.

Monetův obraz z jeho série „Lekníny“ by se mohl v aukci prodat za 65 milionů dolarů Christie's

Sídlo společnosti Kloboucká lesní

Nejlepší česká architektura? Prestižní cenu získal chrám ze dřeva od libereckých architektů

Ocenění Obce architektů letos putuju do libereckého ateliéru Mjölk. Architekti Jana Macha, Jana Vondrák a Filip Cerha zaujali mezinárodní porotu projektem experimentální dřevostavby.

Přečíst článek

Range Rover po královně Alžbětě II. jde do aukce

FOTOGALERIE: Range Rover po královně Alžbětě II. jde do aukce

Britská aukční síň Iconic Auctioneers v listopadu zájemcům nabídne automobil Range Rover s královskou minulostí. Zkušený sběratel se totiž dovtípil, že by auto mohlo patřit zesnulé britské panovnici Alžbětě II. a jeho instinkt se potvrdil, když objevil záběry z roku 2005 z jezdecké přehlídky ve Windsoru, na nichž je královna za volantem vozidla. Napsal o tom list The Telegraph.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Nejdražším obrazem vydraženým v ČR je nově Kupkovo Početí za 126,5 milionů korun

Aukční rekord. Olejomalba od malíře Kupky se stala nejdražším obrazem v historii Česka

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme