Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

FOTOGALERIE: Range Rover po královně Alžbětě II. jde do aukce

Range Rover po královně Alžbětě II. jde do aukce
Iconic Auctioneers, užito se svolením
 ČTK

Britská aukční síň Iconic Auctioneers v listopadu zájemcům nabídne automobil Range Rover s královskou minulostí. Zkušený sběratel se totiž dovtípil, že by auto mohlo patřit zesnulé britské panovnici Alžbětě II. a jeho instinkt se potvrdil, když objevil záběry z roku 2005 z jezdecké přehlídky ve Windsoru, na nichž je královna za volantem vozidla. Napsal o tom list The Telegraph.

Reklama

Odhadovaná cena SUV z roku 2004 je 50 tisíc až 60 tisíc liber (1,4 až 1,7 milionu korun) plus poplatky. Současný majitel vůz pořídil za 33 tisíc liber, tedy zhruba 935 tisíc korun. Na Range Roveru si všiml řady výrobních specifikací včetně speciálních světel podobných těm, která mají civilní policejní auta, nebo madel pomáhajících k nástupu a výstupu z vozu. V souladu s jinými královninými vozidly byly i další prvky, vyvedené v jejím nejoblíbenějším odstínu zeleně.

FOTOGALERIE: Prohlédněte si „královský“ Range Rover

Sběrateli, který si přeje zůstat v anonymitě, trvalo „celou věčnost“ najít záběry královny v autě s odpovídající poznávací značkou, uvedl odborník na vozidla z Iconic Auctioneers Charles Smalley.

Vozidlo aukční síň nabídne 11. listopadu.

Královna Alžběta II. zemřela loni 8. září ve věku 96 let. Byla nejdéle vládnoucím panovníkem v britských dějinách, v čele země stála sedm desetiletí. Na britském trůně nyní sedí její syn Karel III.

Business class v Boeingu 787 Dreamliner

FOTOGALERIE: Nový Airbus i „český“ Dreamliner. Podívejte se na letadla, která poletí za exotikou

Exotická sezóna odstartovala. Čeští turisté se budou moci prostřednictvím dopravců Fischer, Čedok či Exim Tours dostat do takových destinací jako je Srí Lanka, Vietnam, Keňa, Omán, Madagaskar, nebo Zanzibar. A to přímými lety z Prahy. V jejich rámci navíc využijí nové Airbusy A 350-900 či Boeing 787 Dreamliner polských aerolinek LOT.

Přečíst článek

Marek Dospiva z Penty

FOTOGALERIE: Podívejte se na nejdražší kanceláře v Česku. Na Masaryčce sedí i Marek Dospiva z Penty

Po deseti letech příprav a dvou letech stavebních prací se konečně otevřela nejdražší kancelářská budova v Česku. Společnost Penta Real Estate otevřela dvojici budov, které navrhla kancelář dnes již zesnulé legendy světové architektury Zahy Hadid. „Budova stála zhruba dvě a půl miliardy, jenom fasáda vyšla na 500 milionů,“ prozradil Marek Dospiva zakladatel Penta Investments.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Ferrari 330 LM/250 GTO Scaglietti z roku 1962 se prodalo za astronomických 42 milionů liber

Nejdražší Ferrari všech dob. Model ze šedesátých let se prodal za astronomickou částku

Přečíst článek
Porsche 911 z nejvzácnější výroční série jde do dražby. Ani deset milionů nemusí stačit

FOTOGALERIE: Porsche 911 z nejvzácnější výroční série jde do dražby. Ani deset milionů nemusí stačit

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme