Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Není největší, ale je nejdražší. Burger Golden Boy stojí 130 tisíc korun

Nejdražší hamburger na světě.
De Daltons
Petra Nehasilová

Nejdražší hamburger na světě vyjde na téměř 130 tisíc korun. Nechybí v něm japonské hovězí, pravý kaviár ani lanýže.

Wagyu A5, Don Perignon, lanýže, kaviár Beluga nebo majonéza z kachních vajec. Zmiňované ingredience jsou to nejdražší, co si strávníci mohou pořídit. Tentokrát ale nejsou seznamem pro vytvoření michelinského menu, ale pro přípravu hamburgeru. Toho nejdražšího na světě.

Tento hamburger – Golden Boy – vytvořil ve své restauraci De Daltons Robbert Jan de Veen. Pokrm o váze 325 gramů vyjde na pět tisíc eur (přibližně 128 tisíc korun). A právě díky této závratné částce se zařadil do seznamu Guinnessových rekordů. 

Překonal tak rekord z roku 2011, který si držel hamburger za 109 tisíc korun. Ten ale vážil 350 kilo. „Podobná velikost je pro jednoho člověka samozřejmě nestravitelná. Věřil jsem, že to dokážu lépe a vsadil jsem proto na ty nejluxusnější ingredience,“ dodal de Veen.

Základem Golden Boye je hovězí z japonského plemene Wagyu, kilo takového masa vyjde na asi šest tisíc korun.

Prvním, kdo nejdražší hamburger na světě ochutnal, byl Robèr Willemse, předseda holandského stravovacího svazu Oninklijke Horeca Nederland (KHN). Veškerý výtěžek, tedy pět tisíc eur věnovala restaurace holandské Národní potravinové bance. 

Hamburger je možné si objednat 14 dní předem, a to po složení zálohy ve výši 750 eur.

Antonio Sandev velí kuchyni.

Poznávejte chutě světa: Tentokrát se vydejte za Středomořím do centra Prahy

Denně čerstvá ryba, pljeskavica nebo burek. Kousek Balkánu můžete ochutnat v Bistru Antonia Sandeva na Skořepce. Navíc za velmi příjemné ceny.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Hlavním tématem podzimního čísla magazínu Newstream Club je Sázka na Česko. Česko je totiž země s ohromným potenciálem. To je jedna ze spojovacích myšlenek vlivných českých podnikatelů. A ten potenciál je zejména v lidech. Jak ale tento potenciál vzít a přetočit jej ve skutečnou hodnotu, na které lze následně stavět růst? Právě o těchto otázkách jsme mluvili s několika výraznými figurami českého, slovenského, ale i světového byznysu.

Velmi aktivní, a přitom neotřelý způsob ukazuje galeristka Olga Trčková, která v centru Prahy vybudovala úspěšnou komerční galerii DSC Gallery. O tom, jak může Česko, či potažmo Česko a Slovensko uspět na globální scéně, pak vědí své miliardáři Vlastislav Bříza a Dalibor Cicman. První dokázal tradiční značku Koh-i-noor dostat do celého světa, druhý se svým e-commerce projektem GymBeam svět postupně dobývá.

Kromě rozhovorů s klíčovými osobnostmi trhu se v magazínu dozvíte také prognózu vývoje na pražské burze, proč se v Kuchyni na Pražském hradě nesmaží smažák nebo jak to vlastně mají Češi se svými chalupami.

Deváté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Související

Další z našich návštěv v "táckárně".

Retro jídelna kousek od Staromáku: Na dršťkovku za 65 korun tam chodí studenti i investoři

Přečíst článek
Fastfood Burger Service otevřel v Revoluční ulici.

Už nikdy do McDonald´s? V Praze otevřeli novou burgrárnu, mají i lanýžové hranolky

Přečíst článek
Doporučujeme