Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

fast food - informace o tématu

Řetězec McDonald's po bojkotech odkoupí zpět franšízové pobočky v Izraeli

Ozvěny války v Gaze. McDonald´s po bojkotu odkoupí zpět franšízové pobočky v Izraeli

Americký řetězec rychlého občerstvení McDonald's odkoupí zpět všechny franšízové pobočky v Izraeli. Reaguje na bojkoty vyvolané válkou mezi Izraelem a palestinským hnutím Hamás. Firma to uvedla ve čtvrtek na svém webu.

Přečíst článek

Už nikdy do McDonald´s? V Praze otevřeli novou burgrárnu, mají i lanýžové hranolky

Přečíst článek

McDonald's zdražil, ale méně než konkurence. Zákazníci to ocenili

Americký řetězec restaurací s rychlým občerstvením McDonald's zvýšil ve druhém čtvrtletí tržby o 14 procent na v přepočtu 140 miliard korun a překonal tak odhady analytiků z Wall Street. Firma těžila z toho, že se jí podařilo udržet ceny níž než konkurence. Vyšší byl také zisk. Fastfood to uvedl ve své zprávě.

Přečíst článek

Bývalé restaurace McDonald's v Kazachstánu se znovuotevírají, ale bez značky

V Kazachstánu se znovuotevírají bývalé restaurace rychlého občerstvení McDonald's, ale bez této značky a pod jinými názvy jako třeba Cheeseburger. Americká společnost tento trh před několika týdny opustila kvůli problémům se zásobováním. S odkazem na sdělení bývalého držitele licence to uvedla agentura Reuters. Firma už po ruské invazi na Ukrajinu přestala nakupovat v Rusku a měla problém dodávky odtud nahradit.

Přečíst článek
Subway zvažuje svůj prodej

Fastfoodový řetězec Subway zvažuje svůj prodej. Najal si k tomu poradce

Americký řetězec restaurací s rychlým občerstvením Subway zkoumá možnosti svého prodeje. S odvoláním na informované zdroje to napsal deník The Wall Street Journal (WSJ).

Přečíst článek

McDonald's v Kazachstánu nemá náhradu za ruské maso. Z trhu se stáhne

McDonald's se zřejmě stáhne z kazachstánského trhu, nesehnal tam totiž spolehlivého dodavatele masa.

Přečíst článek
Domino's Pizza

Americká pizza Italy neoslovila. Domino's v kolébce pizzy nasekal jen dluhy

Společnost Domino’s Pizza zaměřující se na rozvoz pizzy po sedmi letech na italském trhu uzavřela všechny své pobočky. Její velkolepé plány na Apeninském poloostrově narazily na místní konkurenci, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
McDonald´s v Rusku zůstane, ale pod jiným jménem. Síť občerstvení prodá současnému provozovateli

McDonald´s v Rusku zůstane, ale pod jiným jménem. Síť občerstvení prodá současnému provozovateli

Americký řetězec fastfoodů McDonald's prodá svůj byznys v Rusku současnému provozovateli a držiteli provozní licence Alexandru Govorovi. Největší prodejce hamburgerů na světě uvedl, že firma pak bude v Rusku působit pod jiným názvem.

Přečíst článek
Beyond Meat vyrábí například burgery, pro KFC nyní dodal zkušební várku rostlinného kuřete.

Ideální buger z „mekáče“ podle miliardáře? Maso v něm nehledejte

Americký miliardář Carl Icahn zesiluje tlak na vedení McDonald´s kvůli masu. Investor kvůli svojí vizi udržitelného fastfoodového řetězce rovněž chce vyměnit dva vysoce postavené manažery, upozornil server agentury Bloomberg.

Přečíst článek
šéfkuchař Přemek Forejt

Nikdy jsem se netajil láskou k fastfoodu, říká Forejt o spolupráci s McDonald´s

V oboru špičkové gastronomie se Přemek Forejt, šéfkuchař vyhlášené olomoucké restaurace Entrée a také známý porotce reality show MasterChef, pohybuje více než 15 let. Svoje zkušenosti nabyté z michelinských restaurací v zahraničí teď zúročí jako „kontrolor“ kvality ve fast foodovém řetězci McDonald´s. Spolupráci oznámila firma na svém webu.

Přečíst článek
Burger, ilustrace

McDonald's expanduje. Tentokrát do metaverse

Ke 40 tisícům poboček po celém světě má fastfoodový řetězec McDonald's v plánu přidat i další - v metaversu, píše server Insider. 

Přečíst článek
KFC v Praze

Kuře táhne víc než hovězí. KFC má v Česku nejvíc poboček

Nejširší sítí rychlého občerstvení v České republice je KFC se 114 restauracemi, o pět méně jich má konkurenční McDonald´s. Řetězce se letos plánují rozrůst většinou o několik nových poboček. Vyplývá to z ankety mezi fast food řetězci.

Přečíst článek
Reklama

News box

Japonská automobilka Toyota Motor investuje 1,4 miliardy dolarů (32,8 miliardy korun) do svého druhého závodu na výrobu elektromobilů 🔌🚗 ve Spojených státech. Jejich výroba ve státě Indiana má začít v roce 2026, uvedla agentura Kjódó.
V prvních dvou měsících letošního roku evropské země vyčlenily na pomoc Ukrajině napadené ruskou armádou celkem asi šest miliard eur 💶 (přes 150 miliard korun), téměř celá suma se týká vojenského vybavení. Uvedl to výzkumný Kielský institut pro světové hospodářství. Suma přitom zdaleka nestačila na to, aby zaplnila mezeru, která vznikla kvůli výpadku americké podpory. Číst více
Americká technologická společnost Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google 🌐, zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 57 procent na 23,66 miliardy dolarů (zhruba 554 miliard korun). Firma také oznámila, že svým akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem. Číst více
Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil 📈 čistý zisk 💰 meziročně o pětinu na 21,9 miliardy dolarů (zhruba 513 miliard korun). Tržby vzrostly o 17 procent na 61,9 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu společnosti LSEG odhadovali v průměru na 60,8 miliardy dolarů. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme