Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

fast food - informace o tématu

Řetězec McDonald's po bojkotech odkoupí zpět franšízové pobočky v Izraeli

Ozvěny války v Gaze. McDonald´s po bojkotu odkoupí zpět franšízové pobočky v Izraeli

Americký řetězec rychlého občerstvení McDonald's odkoupí zpět všechny franšízové pobočky v Izraeli. Reaguje na bojkoty vyvolané válkou mezi Izraelem a palestinským hnutím Hamás. Firma to uvedla ve čtvrtek na svém webu.

Přečíst článek

Už nikdy do McDonald´s? V Praze otevřeli novou burgrárnu, mají i lanýžové hranolky

Přečíst článek

McDonald's zdražil, ale méně než konkurence. Zákazníci to ocenili

Americký řetězec restaurací s rychlým občerstvením McDonald's zvýšil ve druhém čtvrtletí tržby o 14 procent na v přepočtu 140 miliard korun a překonal tak odhady analytiků z Wall Street. Firma těžila z toho, že se jí podařilo udržet ceny níž než konkurence. Vyšší byl také zisk. Fastfood to uvedl ve své zprávě.

Přečíst článek

Bývalé restaurace McDonald's v Kazachstánu se znovuotevírají, ale bez značky

V Kazachstánu se znovuotevírají bývalé restaurace rychlého občerstvení McDonald's, ale bez této značky a pod jinými názvy jako třeba Cheeseburger. Americká společnost tento trh před několika týdny opustila kvůli problémům se zásobováním. S odkazem na sdělení bývalého držitele licence to uvedla agentura Reuters. Firma už po ruské invazi na Ukrajinu přestala nakupovat v Rusku a měla problém dodávky odtud nahradit.

Přečíst článek
Subway zvažuje svůj prodej

Fastfoodový řetězec Subway zvažuje svůj prodej. Najal si k tomu poradce

Americký řetězec restaurací s rychlým občerstvením Subway zkoumá možnosti svého prodeje. S odvoláním na informované zdroje to napsal deník The Wall Street Journal (WSJ).

Přečíst článek

McDonald's v Kazachstánu nemá náhradu za ruské maso. Z trhu se stáhne

McDonald's se zřejmě stáhne z kazachstánského trhu, nesehnal tam totiž spolehlivého dodavatele masa.

Přečíst článek
Domino's Pizza

Americká pizza Italy neoslovila. Domino's v kolébce pizzy nasekal jen dluhy

Společnost Domino’s Pizza zaměřující se na rozvoz pizzy po sedmi letech na italském trhu uzavřela všechny své pobočky. Její velkolepé plány na Apeninském poloostrově narazily na místní konkurenci, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
McDonald´s v Rusku zůstane, ale pod jiným jménem. Síť občerstvení prodá současnému provozovateli

McDonald´s v Rusku zůstane, ale pod jiným jménem. Síť občerstvení prodá současnému provozovateli

Americký řetězec fastfoodů McDonald's prodá svůj byznys v Rusku současnému provozovateli a držiteli provozní licence Alexandru Govorovi. Největší prodejce hamburgerů na světě uvedl, že firma pak bude v Rusku působit pod jiným názvem.

Přečíst článek
Beyond Meat vyrábí například burgery, pro KFC nyní dodal zkušební várku rostlinného kuřete.

Ideální buger z „mekáče“ podle miliardáře? Maso v něm nehledejte

Americký miliardář Carl Icahn zesiluje tlak na vedení McDonald´s kvůli masu. Investor kvůli svojí vizi udržitelného fastfoodového řetězce rovněž chce vyměnit dva vysoce postavené manažery, upozornil server agentury Bloomberg.

Přečíst článek
šéfkuchař Přemek Forejt

Nikdy jsem se netajil láskou k fastfoodu, říká Forejt o spolupráci s McDonald´s

V oboru špičkové gastronomie se Přemek Forejt, šéfkuchař vyhlášené olomoucké restaurace Entrée a také známý porotce reality show MasterChef, pohybuje více než 15 let. Svoje zkušenosti nabyté z michelinských restaurací v zahraničí teď zúročí jako „kontrolor“ kvality ve fast foodovém řetězci McDonald´s. Spolupráci oznámila firma na svém webu.

Přečíst článek
Burger, ilustrace

McDonald's expanduje. Tentokrát do metaverse

Ke 40 tisícům poboček po celém světě má fastfoodový řetězec McDonald's v plánu přidat i další - v metaversu, píše server Insider. 

Přečíst článek
KFC v Praze

Kuře táhne víc než hovězí. KFC má v Česku nejvíc poboček

Nejširší sítí rychlého občerstvení v České republice je KFC se 114 restauracemi, o pět méně jich má konkurenční McDonald´s. Řetězce se letos plánují rozrůst většinou o několik nových poboček. Vyplývá to z ankety mezi fast food řetězci.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme