Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Medaile z olympiády v Paříži budou luxusní. Vyrobí je klenotníci ze skupiny LVMH miliardáře Arnaulta

Francouzský výrobce luxusního zboží LVMH bude jedním ze sponzorů letních olympijských her v Paříži, které se bude konat příští rok. Do skupiny patří mimo jiné i klenotnictví Chaumet, které pro tuto vrcholnou sportovní událost navrhne medaile.
Profimedia.cz

Francouzský výrobce luxusního zboží LVMH bude jedním ze sponzorů letních olympijských her v Paříži, které se bude konat příští rok. Koncern o tom informoval na svém webu. Do skupiny vedle módních značek Louis Vuitton, Dior, značky šampaňského a lihovin Moët Hennessy patří mimo jiné i klenotnictví Chaumet, které pro tuto vrcholnou sportovní událost navrhne medaile.

Reklama

„Toto bezprecedentní partnerství s olympijskými a paralympijskými hrami v Paříži 2024 přispěje ke zvýšení přitažlivosti Francie po celém světě. Bylo jen přirozené, že LVMH a její Maisons byly součástí této výjimečné mezinárodní akce," uvedl Bernard Arnault, předseda a generální ředitel společnosti LVMH, která podporovala Paříž již v době její kandidatury na místo konání olympiády v roce 2024.

Eiffelova věž v Paříži

Pařížská olympiáda se výrazně prodraží. Kvůli bezpečnosti a inflaci

Olympijské hry v Paříži jsou sice až za dva roky, ale obavy z rostoucích nákladů a zabezpečení akce již narůstají. Rozpočet her se už nyní prodražuje o 1,5 miliardy eur - z v roce 2018 francouzskou vládou kalkulovaných 6,8 miliardy na současných asi 8,3 miliardy eur (204 miliard korun). A bude to zřejmě ještě více, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Podnik bude rovněž sponzorovat sportovce, například francouzského plavce Léona Marchanda. Prodejce kosmetiky Sephora finančně podpoří štafetu s olympijskou pochodní, uvedla LVMH. A vína a lihoviny Moët Hennessy poskytne své produkty v rámci pohostinských programů během olympijských a paralympijských her.

Dohoda za 150 milionů eur

Podmínky dohody, kterou vyjednal Antoine Arnault, jeden z pěti potomků a dědiců předsedy představenstva a generálního ředitele LVMH Bernarda Arnaulta, nebyly zveřejněny. Bernard Arnault je podle aktualizovaného žebříčku Bloomberg druhým nejbohatším člověkem světa. Jeho majetek žebříček vyčísluje na 204 miliard dolarů (4,4 bilionu korun).

Očekává se, že hodnota dohody se bude pohybovat kolem 150 milionů eur (3,6 miliardy korun), napsala agentura Reuters. Má zahrnovat propagační akce zaměřené na skupinu i její největší značky, uvedl v květnu obeznámený zdroj.

Dominik Hašek: Ruští sportovci, kteří odsoudí válku, by si zasloužili evropský azyl. I s rodinami

Státy Evropské unie by měly zajistit azyl pro ruské a běloruské sportovce, kteří odsoudí ruskou agresi na Ukrajině. V sídle Evropského parlamentu ve Štrasburku to řekl bývalý český hokejový brankář Dominik Hašek alias Dominátor. Kromě sportovců by měli dostat azyl i jejich rodinní příslušníci. „Těm by jinak hrozilo trestní stíhání a s největší pravděpodobností i vězení," dodal Hašek.

Přečíst článek


 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Prezidentský Elysejský palác v Paříži.

Křetínský v „investiční horečce“ koupil v Paříži dům s výhledem na prezidentský palác

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme