Reklama

Chcete na kurtu vidět poslední zápas božské Sereny? Připravte si až 300 tisíc

Serena Williamsová uvedla, že letos ukončí tenisovou kariéru, nejspíše již po nadcházejícím US Open
ČTK
Dušan Kütner
duk

Fanoušci, kteří chtějí mít přímo na kurtu šanci vidět tenisovou hvězdu Serenu Williamsovou před jejím odchodem do tenisového důchodu, si budou muset pořádně připlatit. Zájem o vstupenky na US Open den poté, co 23násobná grandslamová šampionka oznámila, že to bude zřejmě její poslední turnaj, enormně stoupl. Stejně jako ceny na černém trhu, uvedla agentura Bloomberg.

Reklama

Od té doby, co Williamsová oznámila, že US Open může být jejím posledním profesionálním turnajem, poptávka prudce vzrostla. Jen v úterý prodala Americká tenisová asociace 15 700 vstupenek na akci – více než za předchozích sedm dní dohromady. Fanoušci dychtiví vidět, co by mohlo být poslední jízdou 23násobného grandslamové šampionky, skoupili téměř 9000 vstupenek na první dva dny turnaje, které jsou nyní vyprodány, uvedl Bloomberg.

„Účast Sereny v turnaji vykazuje historicky vysokou poptávku, po vstupenkách na první dny se tak vždy zapráší,” řekla obchodní ředitelka USTA Kirsten Coriová. „Jsme nadšení, že letos v turnaji nastoupí,” dodala. 

Bývalá tenisová hvězda Boris Becker byl odsouzen na 2,5 roku do vězení za maření insolvenčního řízení.

Ze sportovního trůnu do dluhů, k soudům i do vězení. Becker není jediný

Bývalá tenisová hvězda Boris Becker, věhlasný fotbalový trenér José Mourinho, fenomenální skokan na lyžích Matti Nykänen či český hokejový reprezentant a jeden z hrdinů olympiády v Naganu Roman Čechmánek. Co mají společného? Vydělané miliony až stovky milionů korun během sportovní kariéry dokázali proměnit v dluhy, daňové úniky, soudy, bankroty a v případě Beckera i vězení.

Přečíst článek

Vyhlídka na to vidět Williamsovou ukončit svou legendární kariéru na vrcholu uchvacuje představivost a potenciálně i peněženky tenisových fanoušků. Na serveru prodejce vstupenek na sportovní či kulturní akce StubHub stojí vstupenka do lóže na finále 10. září až 12 728 dolarů (asi 303 tisíc korun), zatímco obyčejná místa vyjdou až na 5682 dolarů na serveru Gametime a 5600 dolarů na Ticketmaster, uvedl Bloomberg.

V některých případech požadují prodejci astronomické částky i za první kola. Ve skutečnosti průměrné prodejní ceny zůstaly v posledních dnech stabilní, ujišťuje mluvčí StubHub Adam Budelli.

Postup do finále? Šance je, ale ne moc vysoká

V případě finále se však místa mohou prodražit pouze tehdy, pokud Williamsová do posledního zápasu ženské dvouhry na US Open postoupí. Podle sázkových kanceláří pro to ale není žádná záruka: šance, že Williamsová, které bude příští měsíc 41 let, turnaj vyhraje, je jen 1:1600, což ji podle sázkové společnosti DraftKings řadí za devět dalších hráček.

Basketbalista Tomáš Satoranský

Nejvíce z českých sportovců opět vydělal Satoranský, téměř čtvrt miliardy

Nejlépe placeným českým sportovcem byl třetí rok po sobě basketbalista Tomáš Satoranský, jenž v létě po šesti sezonách zakončil své působení v NBA. Třicetiletý tahoun české reprezentace si podle žebříčku časopisu Forbes od loňského června do letošního července vydělal v přepočtu 242 milionů korun. Celková suma je tvořena hrubým platem od klubu či vyhranými odměnami a příjmy od sponzorů. Z žen si nejvíce vydělala bývalá tenisová světová jednička Karolína Plíšková, která v celkovém pořadí obsadila 17. příčku.

Přečíst článek

StubHub zaznamenal v úterý osmkrát více prodaných vstupenek na US Open ve srovnání s denním průměrem za minulý týden, což mluvčí Adam Budelli rovněž připsal Williamsové.

„Obvykle vidíme prudký nárůst poptávky na StubHubu, když hráč oznámí svůj odchod do důchodu, a to platí dvojnásob v případě Sereny Williamsové, která je pravděpodobně jedna z největších hráček, které kdy vstoupily na tenisový kurt,” dodal. 

Daniil Medveděv

Dalibor Martínek: Wimbledon bez Rusů? Sport je bytostná politika. Netvařme se, že je to „jenom“ sport

Válka na Ukrajině trvá už dva měsíce. Začali ji Rusové, a vraždí lidi. A po celou tu dobu se řeší, mimo jiné, jedna okolnost. Sport. Přesněji řečeno, účast ruských sportovců v rozličných mezinárodních sportovních soutěžích. Uznávám, že jde o nepodstatný problém vzhledem k dění na Ukrajině. Vzhledem ke všemu tomu nesmyslnému vraždění.

Přečíst článek

Pokud Williamsová vyhraje US Open, vyrovnala by historický rekord Margaret Courtové a jejích 24 titulů ve dvouhře z let 1960 až 1973. V profesionální open éře započaté roku 1968 už stojí v cele žebříčku sama s 23 grandslamovými dvouhrami. Vyhrála i čtyři zlaté olympijské medaile a 14 titulů v ženské čtyřhře, všechny se svou starší sestrou Venus.

Její účast na turnaji by mohla být vzpruhou pro televizní stanici ESPN, která má na turnaj vysílací práva, a to vzhledem k potenciální absenci dvou největších mužských hvězd tenisu. Novak Djokovič nesmí vstoupit do USA, protože je neočkovaný proti covid-19, a Rafael Nadal bojuje se zraněním.

Další plány? Startupová investorka

Williamsová, která v magazínu Vogue popsala před pár dny své důvody, proč opouští tenisový svět, je jednou z nejlépe placených sportovkyň na světě. Během kariéry od roku 1999 vydělala v přepočtu téměř 2,3 miliardy korun.

Crypto.com Arena je multifunkční aréna v americkém městě Los Angeles.

Kryptoburzy touží po pozornosti. Investují miliardy do sportovního sponzoringu, nalákaly i Ronalda

Pro fanoušky profesionálního sportu a sportovních přenosů jsou v posledních měsících naléhavé reklamní vzkazy na téma kryptoprůmyslu téměř nepřehlédnutelné. Jména burz a blockchainových společností jsou součástí týmových dresů, reklam na stadionech a vábí z televizních reklam o poločase. Mluví o nich prominentní hráči v čele s Cristianem Ronaldem, kteří se těší z lukrativních smluv. Jen za posledních 18 měsíců Crypto.com a spol. do sportovního sponzoringu investovaly 2,4 miliardy dolarů, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Řekla, že po odchodu do důchodu zaměří více pozornosti na svou firmu rizikového kapitálu Serena Ventures, která se zaměřuje na investice do společností řízených ženami a zástupci národnostních a jiných menšin. 

V současnosti působí ve správních radách společností Poshmark, Momentive Global a Sorare SAS – sportovního startupu NFT v hodnotě 4,3 miliardy dolarů podporovaného SoftBank Group. „Miluji tenis, ale vím, že to nemůžu dělat věčně,“ řekla v únoru v rozhovoru pro Bloomberg.   

Eiffelova věž v Paříži

Pařížská olympiáda se výrazně prodraží. Kvůli bezpečnosti a inflaci

Olympijské hry v Paříži jsou sice až za dva roky, ale obavy z rostoucích nákladů a zabezpečení akce již narůstají. Rozpočet her se už nyní prodražuje o 1,5 miliardy eur - z v roce 2018 francouzskou vládou kalkulovaných 6,8 miliardy na současných asi 8,3 miliardy eur (204 miliard korun). A bude to zřejmě ještě více, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Z tenisového trůnu na dno. Byl jsem nikdo, prohlásil Boris Becker po návratu z vězení

Z tenisového trůnu na dno. Byl jsem nikdo, jen číslo, prohlásil Boris Becker po návratu z vězení

Přečíst článek
Serena Williamsová naznačila, že letos ukončí tenisovou kariéru

Golfový startup Tigera Woodse nalákal investorský „dream team” včetně Williamsové a Hamiltona

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme