Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nejvíce z českých sportovců opět vydělal Satoranský, téměř čtvrt miliardy

Basketbalista Tomáš Satoranský
ČTK
 ČTK

Nejlépe placeným českým sportovcem byl třetí rok po sobě basketbalista Tomáš Satoranský, jenž v létě po šesti sezonách zakončil své působení v NBA. Třicetiletý tahoun české reprezentace si podle žebříčku časopisu Forbes od loňského června do letošního července vydělal v přepočtu 242 milionů korun. Celková suma je tvořena hrubým platem od klubu či vyhranými odměnami a příjmy od sponzorů. Z žen si nejvíce vydělala bývalá tenisová světová jednička Karolína Plíšková, která v celkovém pořadí obsadila 17. příčku.

Reklama

Satoranský se usadil v čele nejlépe vydělávajících českých sportovců díky tříleté smlouvě na 30 milionů dolarů, kterou podepsal v roce 2019 s Chicagem. Vedle toho má pražský rodák reklamní kontrakty s firmami Audi či Adidas.

Po turbulentní sezoně, v níž postupně oblékl dresy New Orleans, San Antonia a Washingtonu, Satoranský své působení v elitní lize ukončil. Začátkem července se dohodl na čtyřleté smlouvě s Barcelonou, za níž hrál před svým odchodem do zámoří v roce 2016.

Převaha hokejistů a fotbalistů

Na druhé místo žebříčku se vrátil hokejový útočník Jakub Voráček, jenž si v první sezoně po comebacku do Columbusu vydělal 181 milionů korun. V minulém pořadí Forbesu ho na druhém místě vystřídal jiný zkušený útočník David Krejčí, jenž se však loni po působení v Bostonu přesunul do Olomouce a v žebříčku letos nefiguruje.

Ženy vs. muži. V zápase za rovné odměňování ve sportu neplatí fair play, najdou se ale světlé výjimky

Průměrnému hráči NBA stačí pouhých 91 hodin, aby vydělal stejnou částku jako průměrná hráčka WNBA za celý rok. Rozdíly v odměnách mužů a žen jsou v profesionálním sportu daleko nad společenským průměrem. Zápas za férové odměny pokračuje - nutno ale dodat, že u některý sportů celkem úspěšně. „Mnohdy k tomu postačilo jen podpoření požadavků sportovkyň ze strany médií, politiků či širší veřejnosti, podotýká Denisa Linhartová, členka Komise rovných příležitostí Českého olympijského výboru.

Přečíst článek

Na třetí pozici je jeden z nejlepších střelců NHL David Pastrňák z Bostonu s příjmem 170 milionů korun. S Bruins má šestadvacetiletý kanonýr kontrakt ještě na rok a očekává se, že si příští smlouvou výrazně polepší.

Čtvrtá pozice patří prvnímu zástupci fotbalu, Patriku Schickovi z Leverkusenu (148 milionů korun). Následuje trio hokejistů z NHL Tomáš Hertl (129), Ondřej Palát (126) a Jakub Vrána (113). Osmý je kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Souček z West Hamu (112) před dalším hokejistou Dominikem Kubalíkem (95). Desítku uzavírá v Anglii působící fotbalista Matěj Vydra (85).

Jaromír Jágr v pořadu Victory Club
video

Jágr otevřeně: Už nemám motivaci se vracet na led

Jaromír Jágr se zapsal mezi největší hvězdy světového sportu. Z ledu neslezl ani v jeho padesáti letech. Hraje za Rytíře Kladno. Po posledním prohraném zápase proti Mladé Boleslavi však v rozhovoru pro iSport poprvé přiznal, že zvažuje konec kariéry. „Popravdě, nemám motivaci,“ přiznal otevřeně Jágr a přivodil tím šok nejen fanouškům klubu. Newstream s legendární 68 natáčel loni. V pořadu Victory Club se tehdy Jágr svěřil, že hokej už není jediným smyslem jeho života. Připomeňte si co legendu světového hokeje drželo dlouhá desetiletí na ledě.

Přečíst článek

Nejlépe placenou českou sportovkyní je na celkové 17. příčce Karolína Plíšková s 68 miliony korun. Bývalé světové jedničce se sice po prosincové zlomenině ruky letos na WTA Tour příliš nedaří, do žebříčku se jí ale započítala odměna za loňský postup do finále Wimbledonu.

Nejlépe placení čeští sportovci 2021/22 (v milionech korun):

1. Tomáš Satoranský basketbal 242
2. Jakub Voráček hokej 181
3. David Pastrňák hokej 170
4. Patrik Schick fotbal 148
5. Tomáš Hertl hokej 129
6. Ondřej Palát hokej 126
7. Jakub Vrána hokej 113
8. Tomáš Souček fotbal 112
9. Dominik Kubalík hokej 95
10. Matěj Vydra fotbal 85

zdroj: Forbes

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Britové varují své fanoušky před Eurem v Německu

Britové varují své fanoušky před Eurem v Německu. Mají tam silnější pivo, zdůrazňuje ministerstvo

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme