Reklama

tenis - informace o tématu

video

Kurty, hotel, letiště, to byl můj život, říká Andrea Sestini Hlaváčková

Moderátorka Eva Čerešňáková v novém formátu pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Před kamery tentokrát přišla bývalá profesionální tenistka Andrea Sestini Hlaváčková. „Úspěšná tenistka je třicet týdnů na cestách, musí si odříct domov a přátele,“ říká olympijská medailistka, která kariéru ukončila ve 33 letech. 

Přečíst článek

Z tenisového trůnu na dno. Byl jsem nikdo, jen číslo, prohlásil Boris Becker po návratu z vězení

Přečíst článek
Basketbalista Tomáš Satoranský

Nejvíce z českých sportovců opět vydělal Satoranský, téměř čtvrt miliardy

Nejlépe placeným českým sportovcem byl třetí rok po sobě basketbalista Tomáš Satoranský, jenž v létě po šesti sezonách zakončil své působení v NBA. Třicetiletý tahoun české reprezentace si podle žebříčku časopisu Forbes od loňského června do letošního července vydělal v přepočtu 242 milionů korun. Celková suma je tvořena hrubým platem od klubu či vyhranými odměnami a příjmy od sponzorů. Z žen si nejvíce vydělala bývalá tenisová světová jednička Karolína Plíšková, která v celkovém pořadí obsadila 17. příčku.

Přečíst článek
Daniil Medveděv

Dalibor Martínek: Wimbledon bez Rusů? Sport je bytostná politika. Netvařme se, že je to „jenom“ sport

Válka na Ukrajině trvá už dva měsíce. Začali ji Rusové, a vraždí lidi. A po celou tu dobu se řeší, mimo jiné, jedna okolnost. Sport. Přesněji řečeno, účast ruských sportovců v rozličných mezinárodních sportovních soutěžích. Uznávám, že jde o nepodstatný problém vzhledem k dění na Ukrajině. Vzhledem ke všemu tomu nesmyslnému vraždění.

Přečíst článek

Ženy vs. muži. V zápase za rovné odměňování ve sportu neplatí fair play, najdou se ale světlé výjimky

Průměrnému hráči NBA stačí pouhých 91 hodin, aby vydělal stejnou částku jako průměrná hráčka WNBA za celý rok. Rozdíly v odměnách mužů a žen jsou v profesionálním sportu daleko nad společenským průměrem. Zápas za férové odměny pokračuje - nutno ale dodat, že u některý sportů celkem úspěšně. „Mnohdy k tomu postačilo jen podpoření požadavků sportovkyň ze strany médií, politiků či širší veřejnosti, podotýká Denisa Linhartová, členka Komise rovných příležitostí Českého olympijského výboru.

Přečíst článek
Conor McGregor

Sedm nejbohatších sportovců na světě. Kdo vydělává nejvíc?

Pandemie covid-19 s příjmy profesionálních sportovců pořádně zamávala. Rušily se turnaje a snižovaly odměny. Přesto nestrádají, a to hlavně díky štědrým smlouvám se sponzory. Sedm nejlépe placených sportovců světa si v loňském roce dohromady vydělalo 819 milionů dolarů před zdaněním. Kdo se v žebříčku nejbohatších sportovců umístil a v jakém sportu jsou nejvyšší výdělky, když odhlédneme od příjmů ze sponzoringu?

Přečíst článek
Emma Raducanu

Hvězda Raducanu si teď vydělala o moc víc než za celou předchozí kariéru

Nejbohatší sportovkyní světa je Naomi Osaka, nadějná Britka Raducanu ji prý může dotáhnout.

Přečíst článek
Tenistka Barbora Krejčíková získala na Roland Garros 39 milionů korun, v žebříčku letošních výher z turnajů je první.

Tenistka Krejčíková si z Roland Garros odváží dvě trofeje i bezmála 40 milionů

Tenistka Barbora Krejčíková vyhrála triumfálně na French Open 2021 na dvorcích Rolanda Garrose dvouhru, s Kateřinou Siniakovou čtyřhru a se Slovákem Filipem Poláškem byla i ve čtvrtfinále smíšené čtyřhry. Celkem si z jediného turnaje na prize money odnáší 1 849 980 amerických dolarů, v přepočtu tedy téměř 38,7 milionu korun. Dostala se pak s celkovými 2 420 900 dolary i na zatímní první místo letošního žebříčku turnajových výher ženské tenisové asociace WTA.

Přečíst článek
Reklama

News box

V brazilských městech je už několik dní nesnesitelné horko, v Riu de Janeiro v neděli naměřili 4️⃣2️⃣ stupňů Celsia. V šestimilionové megapoli panovala o víkendu pocitová teplota 62,3 stupně Celsia, což je nejvíce za deset let měření tohoto ukazatele. Situace je nejhorší v chudinských čtvrtích, kde není žádná zeleň. 
Evropa musí v  reakci na hrozbu ze strany Ruska posílit své obranné schopnosti a přejít do režimu válečné ekonomiky. Šéf Evropské rady Charles Michel to napsal v článku, který dnes zveřejnil server Euractiv.
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan 🤝 poblahopřál svému ruskému protějšku Vladimiru Putinovi ke znovuzvolení. V telefonického hovoru ruskému vůdci, který si ve víkendovém hlasování zajistil další šestiletý mandát, Erdogan nabídl zprostředkování jednání s Ukrajinou, uvedla turecká prezidentská kancelář.
Reklama
Reklama
Doporučujeme