Reklama

Volkswagen představil lidový elektromobil za 600 tisíc

Imelda Labbé, členka představenstva Volkswagen, pózuje s konceptem ID.2all.
Volkswagen AG
Ondřej Bílek
obi

Koncern Volkswagen ve středu odhalil elektromobil s cenovkou do 25 tisíc eur (asi 600 tisíc korun), od kterého si slibuje, že bude konkurovat Tesle. Kompaktní koncept ID.2all by se sériově měl začít vyrábět v roce 2025, píše agentura Bloomberg. Vůz by na jedno nabití měl ujet až 450 kilometrů a bude se vyrábět ve Španělsku.

Reklama

Volkswagen slíbuje, že elektromobil bude stejně prostorný jako jeho nejoblíbenější model Golf a stejně levný jako malé Polo.

Volkswagen

VW dá během pěti let do baterií a digitalizace 180 miliard eur

Elektromobilita a digitalizace. To jsou hlavní investiční plány koncernu Volkswagen. V příštích pěti letech, tedy od letošního roku do roku 2027, si na tyto oblasti chce z investičního rozpočtu vyčlenit asi 180 miliard eur (4,3 bilionu korun).

Přečíst článek

„Provádíme transformaci rychlým tempem, abychom přinesli elektrickou mobilitu masám,“ uvedl v prohlášení šéf značky VW Thomas Schäfer.

Výroby v gigafactory VW

Stanislav Šulc: Volkswagen zahájil ústup z Česka. Nemáme mu co nabídnout

Po roce handrkování o možném vystavění obří fabriky na baterie do elektrovozů na Plzeňsku řekl Volkswagen definitivní „V tuto chvíli ani náhodou“. Podle Financial Times se totiž německá firma rozhodla namísto střední Evropy investovat v USA. Pro český průmysl to je obří rána, která může v příštích letech způsobit obří rozpočtové ztráty. 

Přečíst článek

Volkswagen nutně potřebuje lidové auto pro elektrický věk, píše agentura Bloomberg. Koncern totiž jen těžko drží krok s elektromobily Tesla a potřebuje zastavit pokles prodeje v Číně. Elektrický model, který by se byť jen vzdáleně přiblížil úspěchu Golfu – VW ho vyrobil více než 35 milionů kusů – by byl pro značku spásou.

Tesla slíbila snížit výrobní náklady o polovinu, nové modely nepředstavila.

Čekání na novou Teslu se prodlužuje. Ale budeme mít deset modelů, slíbil Musk

Americký výrobce elektromobilů Tesla plánuje u budoucí generace svých vozů snížit náklady na montáž o polovinu. Oznámili to představitelé firmy na setkání s investory. Ředitel firmy Elon Musk však neprozradil, kdy představí tolik očekávaný dostupný elektromobil. Akcie společnosti proto po skončení setkání s investory klesaly.

Přečíst článek

Představení konceptu ID.2all v Hamburku je završením rušného týdne pro značku VW. V pondělí koncern oznámil plány na vybudování továrny na baterie v Kanadě – první mimo Evropu a vůbec největší investici do automobilů v zemi, v úterý řekl, že investuje během pěti let 180 miliard eur (4,3 bilionu korun) do výroby baterií a softwaru pro elektromobily.

Koncept ID.2all představil Volkswagen ve středu. Volkswagen AG

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme