Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Evropské tažení čínské BYD dobylo první metu. Ve Švédsku vévodí trhu s elektromobily

Nejprodávanějším elektromobilem ve Švédsku byl v červenci sportovně-užitkový vůz (SUV) Atto 3 čínské automobilky BYD.
profimedia.cz

Nejprodávanějším elektromobilem ve Švédsku byl v červenci sportovně-užitkový vůz (SUV) Atto 3 čínské automobilky BYD. Zákazníci si koupili 721 těchto crossoverů, což podle údajů automobilového sdružení Mobility Sweden překonalo prodej vozů ID.4 německé automobilky Volkswagen. Informovala o tom agentura Bloomberg.

Reklama

Společnost BYD letos v Číně předstihla Volkswagen co do prodeje aut všech typů motorů dohromady. Čínský výrobce vozů se snaží expandovat v Evropě.

Volkswagen

Volkswagen se bez čínských technologií neobejde. Může to být problém i pro český autoprůmysl

Volkswagen a jeho Audi se v obavě ze ztráty trhu investičně spojují s čínskými automobilkami, startupem Xpeng a státním SAIC Motor. Německá automobilka totiž „jako sůl“ potřebuje pokročilejší čínské technologie a know-how, což je varovné pro celé Česko.

Přečíst článek

Čínský elektromobil se ve Švédsku prodává přibližně za 445 tisíc švédských korun (zhruba 911 tisíc korun). Z hlediska registrací vozů všech druhů pohonů žebříček za minulý měsíc vede vůz XC60 společnosti Volvo Cars.

Za pololetí vede stále Tesla

Od začátku roku zůstává nejprodávanějším automobilem ve Švédsku Model Y společnosti Tesla, který je před dvěma modely Volvo Cars.

Volkswagen přišel v prvním čtvrtletí o pozici nejprodávanější značky osobních automobilů i v Číně, předstihla ji právě značka BYD. Ta celkem prodala 440 798 aut, zatímco druhý Volkswagen 427 269 vozů. Pro čínskou BYD je to významný milník.

Japonský Aspark Owl stojí neuvěřitelných 3,5 milionu dolarů.

Zapomeňte na Teslu. Tohle jsou nejluxusnější elektromobily světa

Zatímco Tesla Elona Muska ceny svých modelů snižuje, jiné značky sázejí na opačnou strategii. A podobně jako na Bugatti Veyron mají jen ti skutečně nejbohatší, v kategorii elektromobilů již existují klenoty, které si obyčejný smrtelník nikdy nedopřeje. Ostatně třeba takový vůz Aspark Owl stojí podle portálu TopSpeed na 3,5 milionu dolarů, tedy podle aktuálního kurzu více než 77 milionů korun. Navíc jich je pouhých 50.

Přečíst článek

Čína je poprvé největším světovým vývozcem aut.

Dříve symbol levného šuntu. A teď je Čína poprvé největším světovým vývozcem aut

Čína předstihla Japonsko na pozici největšího světového vývozce aut. V prvním čtvrtletí Čína vyvezla podle oficiálních statistik 1,07 milionu vozů, což je meziročně o 58 procent více. Z Japonska putovalo na světové trhy 954 185 automobilů, o šest procent více než ve stejném období loni, píšezpravodajský server BBC.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme