Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Fanoušci Tesly se konečně dočkali. První sériový Cybertruck vyjel z gigafactory v Texasu

Fanoušci Tesly se konečně dočkali. První sériový Cybertruck vyjel z gigafactory v Texasu
ČTK
Veronika Kudrnová
vku

Po téměř čtyřech letech od představení prvního prototypu elektrického pick-upu Cybertruck Tesla ukázala první sériově vyrobený model. Sjel z výrobní linky v americkém Texasu.

Reklama

„První Cybertruck postavený v Gigafactory Texas!“ stojí v sobotním tweetu Tesly, který je doplněn fotografií Cybertrucku v obložení zaměstnanců továrny tak, že z elektrického pick-upu toho moc vidět není. Šéf automobilky Elon Musk zprávu retweetnul a napsal: „Gratulujeme týmu Tesla!“.

Pro Teslu je to velký okamžik hned z několika důvodů. Pick-upy jsou zejména na americkém trhu velmi populární, patří mezi nejoblíbenější typy vozidel. Úspěch Cybertrucku je tak prakticky zaručen, pokud se Tesle podaří vyrobit co nejvíce kusů v co nejkratší době. O tom, že je Cybertruck velmi očekávaný, svědčí i předobjednávky. Tesla má pořadník čítající 1,7 milionu cybertrucků.

V květnu Elon Musk odhadl, že až se výroba rozjede naplno, Tesla by mohla prodat 250 tisíc až půl milionu cybertrucků ročně. „Vyrobíme jich tolik, kolik jich lidé budou chtít a kolik si budou moci dovolit,” řekl tehdy Musk a dodal, že bude těžké dosáhnout přijatelné ceny, protože Cybertruck je nový vůz s novou výrobní metodou - tj. exoskelet z ultra tvrdé 30X za studena válcované nerezové oceli.

Dále je tu polarizující design Cybertrucku, který nevypadá jako žádná jiná Tesla - a vlastně ani žádné jiné vozidlo na silnici. Cybertruck je nepřehlédnutelný a po zahájení dodávek bude pravděpodobně nejfotografovanějším vozidlem v ulicích. A přesně tento rozruch Tesla k jeho propagaci potřebuje. 

Elon Musk při představení prvního prototypu Cybertrucku v roce 2019. ČTK

Elektrická čtyřkolka Tesla Cyberquad míří na čínský trh

Tesla míří na dětský trh. V Číně začne prodávat elektrickou čtyřkolku inspirovanou Cybertruckem

Americká společnost Tesla přichází na čínský trh s novým produktem. Začne zde prodávat svojí elektrickou dětskou čtyřkolku nazvanou Cyberquad, která je inspirovaná v současné době vyvíjeným elektrickým SUV Tesla Cybertruck.

Přečíst článek

Tesla, Cybertruck

Cybertruck párty. Tesla otevřela továrnu v texaském Austinu

Americká automobilka Tesla otevřela v noci na dnešek v texaském Austinu druhou továrnu na území Spojených států za 1,1 miliardy dolarů (bezmála 25 miliard korun). Závod má především sportovně-užitkový Model Y, který produkuje už továrna v německém Grünheide.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme