Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tykač bude dál zpracovávat odpad z elektráren. Koupil k tomu firmu

Uhelná Elektrárna bude téměř jistě mít od začátku roku 2024 nového majitele, skupinu Sev.en Energy finančníka Pavla Tykače.
ČTK
 ČTK

Energetická skupina Sev.en Energy podnikatele Pavla Tykače koupila stoprocentní podíl ve společnosti Silo Transport, která zpracovává a prodává vedlejší energetické produkty. Hodnotu akvizice firma nezveřejnila.

Reklama

„Pro skupinu Se.ven představuje tato akvizice logickou vertikální integraci. Dosud jsme vedlejší energetické produkty vzniklé v našich elektrárnách a teplárnách prodávali různým obchodníkům a distributorům, mimo jiné i Silo Transportu. Nyní se chceme více podílet nejen na jejich dalším zpracování a následném prodeji koncovým zákazníkům, ale i na hledání možností dalšího využití,“ uvedl nově jmenovaný člen představenstva Silo Transport Petr Hodek.

Zastropování cen energií je úplně špatně, říká exšéf Pražské plynárenské v podcastu

Byly jiné cesty, které vláda mohla zvolit k řešení energetické drahoty, a byly by efektivnější a levnější pro stát, říká bývalý šéf Pražské plynárenské, energetický odborník a zakladatel odborné skupiny Energie není luxusní zboží Pavel Janeček. Uvedl to v podcastu Nekorektní dvojka Marcely Fialkové.

Přečíst článek

Firma Silo Transport, jejíž tržby nyní přesahují 100 milionů korun za rok, se zaměřuje na odkup vedlejších energetických produktů, zejména popílků, strusky či energosádrovce. Ty dále prodává nebo upravuje do certifikovaných výrobků a součástí stavebních materiálů. Společnost dál bude řídit stávající management v čele s generálním ředitelem Václavem Holečkem. Do představenstva skupina Sev.en nominovala právě Hodka.

Sev.en Energy podle něj vidí v rozvoji zpracování a obchodu s vedlejšími energetickými produkty velký potenciál. „V době nedostatku přírodních zdrojů je právě cirkulární ekonomika a druhotné využití materiálů tou správnou cestou,“ dodal.

Skupina Sev.en je významným hráčem na energetickém trhu v České republice. Patří do ní hnědouhelné elektrárny Chvaletice a Počerady, Teplárna Kladno, Teplárna Zlín a dva severočeské hnědouhelné lomy. Majitelem energetické skupiny Sev.en je podnikatel Pavel Tykač.

Solární elektrárna

Uhlobaron Tykač postaví na Mostecku soláry za miliardy

Energetická skupina Sev.en Energy miliardáře Pavla Tykače chce na Mostecku postavit pět nových fotovoltaických elektráren za až tři miliardy korun.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme