Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Twitter pod Muskovým velením zchudl, přišel o polovinu příjmů z reklamy

Twitter, který vlastní Elon Musk, se potýká s poklesem z příjmů z reklam
Profimedia.cz

Americká společnost Twitter přišla od loňského října, kdy ji za 44 miliard dolarů, tedy zhruba 930,6 miliardy korun, koupil miliardář Elon Musk, téměř o polovinu tržeb z reklamy.

Reklama

Miliardář to uvedl v jednom z příspěvků na twitteru a dodal že sociální síť sice v červnu nezaznamenala očekávaný růst, ale červenec byl již o „trochu slibnější“. Musk zároveň uvedl, že je společnost Twitter na cestě vykázat letos tržby v objemu tří miliard dolarů. V roce 2021 měla tržby 5,1 miliardy dolarů

Server CNBC v červnu s odvoláním na interní dokumenty Twitteru napsal, že počet zaměstnanců firmy od Muskova nástupu klesl o 82 procent zhruba na 1300 lidí. Musk tehdy reagoval tvrzením, že pro Twitter pracuje 2300 zaměstnanců a tisíce smluvních partnerů. Kritici poukazují například na rozvolněné moderování obsahu a část jich tvrdí, že síť je nespolehlivá. Z těchto a dalších důvodů se Twitter potýká s masivním odlivem inzerentů.

Miliardář Elon Musk spustil svůj dlouho očekávaný start-up xAI, který se bude zabývat umělou inteligencí (AI).

Miliardář Musk spustil projekt umělé inteligence xAI. Chce „porozumět realitě”

Podnikatel Elon Musk spustil svůj dlouho očekávaný start-up xAI, který se bude zabývat umělou inteligencí (AI). Šéf automobilky Tesla či kosmické společnosti SpaceX zároveň představil tým inženýrů xAI, kteří dříve prošli velkými americkými technologickými společnostmi. Muskův projekt si klade za cíl vytvořit alternativu k populárnímu chatbotu ChatGPT.

Přečíst článek

Většina inzerentů se od sociální sítě odklonila po změnách pravidel pro moderování obsahu. Musk v dubnu v rozhovoru s BBC naznačil, že většina inzerentů se na platformu vrátila.

Konkurenční síť Threads, kterou začátkem tohoto měsíce zprovoznila společnost Meta Platforms, má nyní podle některých odhadů 150 milionů uživatelů. Vestavěné propojení s platformou Instagram jí automaticky poskytuje přístup ke dvěma miliardám potenciálních uživatelů. Síť Twitter má kolem 350 milionů uživatelů.

Firmu Twitter tíží velký dluh, zatímco její hotovostní tok zůstává záporný, uvedl Musk. Pokles tržeb z reklamy téměř o 50 procent blíže časově neohraničil. „Potřebujeme dosáhnout kladného cash flow, než si budeme moci dovolit luxus něčeho jiného," uvedl Musk.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Investice a daně. Kdy máte klid a kdy musíte vyplňovat přiznání?

Martin Pleštil: Investice a daně. Kdy máte klid a kdy musíte vyplňovat přiznání?

Přečíst článek
Češi spoří a tím krotí inflaci

Lukáš Kovanda: Češi spoří a tím krotí inflaci. Ta je nyní jedna z nejnižších v EU

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme