Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Výjimka mezi bankami. Creditas hlásí prudký nárůst zisku

Miliardář a zakladatel skupiny Creditas Pavel Hubáček
Creditas, s laskavým svolením
 ČTK

Banka Creditas vytvořila v prvním pololetí 2023 čistý zisk 492 milionů korun, což je meziroční nárůst o 170 procent. Aktiva banky vzrostla o 51 procent na 119,4 miliardy korun. Banka aktuálně obsluhuje 196 tisíc klientů, uvedla Creditas. Velkým bankám zisky letos většinou klesaly.

Reklama

„Díky atraktivní nabídce spořicích produktů neustále zvyšujeme hodnotu nových vkladů i počty klientů a průběžně pro ně rozšiřujeme nabídku služeb. Současně s tím sílí i kapitálová pozice banky,“ komentoval výsledky předseda představenstva banky Vladimír Hořejší.

ČSOB

Čistý zisk skupiny ČSOB klesl na 9,5 miliardy korun

Čistý zisk skupiny ČSOB, která patří mezi největší tuzemské banky, v prvním pololetí klesl o šest procent na 9,5 miliardy korun. Objem aktiv pod její správou stoupl o 19 procent na 341 miliard korun. Zisky vesměs klesaly i ostatním velkým bankám.

Přečíst článek

Skupina Creditas, kterou založil miliardář Pavel Hubáček, navýšila letos základní kapitál banky o více než miliardu korun. Hodnota vlastního kapitálu banky tak k 30. červnu 2023 činila téměř 7,7 miliardy korun. Objem přijatých vkladů k 30. červnu 2023 převyšoval 103,4 miliardy korun. To bylo o 40 procent více než před rokem.

Banka Creditas patří mezi středně velké banky. Banka vznikla v roce 1996 jako 1. Třebíčská záložna. Do konce roku 2016 byla největší tuzemskou záložnou a od 1. ledna 2017 se stala bankou. Je součástí investiční skupiny Creditas. Skupina v loňském roce převzala Max Banku (dříve Expobank CZ).

Komerční bance v pololetí klesl zisk, výnosy i vklady klientů

Další z velkých bank hlásí pokles zisku. Komerční bance spadly i výnosy a vklady klientů

Čistý zisk Komerční banky v letošním prvním pololetí meziročně klesl o 2,9 procenta na 8,1 miliardy korun. Celkové výnosy se jí snížily o 5,6 procenta na 18,1 miliardy korun. Banka neauditované konsolidované výsledky zveřejnila na svém webu. Francouzská mateřská banka Société Générale se ve druhém čtvrtletí vrátila k zisku.

Přečíst článek

České banky by ekonomickou krizi vydržely, obstály v testech ČNB

Tuzemské banky by ekonomickou krizi vydržely, obstály v testech ČNB

České banky i pojišťovny jsou dostatečně kapitálově vybavené, aby odolaly i zhoršeným ekonomickým podmínkám. Ukázaly to výsledky dohledových zátěžových testů, které zveřejnila Česká národní banka (ČNB). Tento druh testů provádí ČNB pravidelně ve spolupráci s vybranými bankami a pojišťovnami, které pokrývají přes 90 procent českého trhu.

Přečíst článek

První velká banka snižuje sazbu spořicího účtu. Při nesplnění podmínek úročí jen za půlku

První velká banka snižuje sazbu spořicího účtu. Při nesplnění podmínek úročí jen za půlku

Spořicí účty jsou v létě v ospalém módu a většinou se s nimi nic moc zajímavého neděje. Změny sazeb a podmínek tuzemské banky obvykle oznamují ještě před letními prázdninami, pokud nějaké změny na léto vůbec plánují. Oznámení ČSOB, jedné z největších tuzemských bank, o snížení sazeb spořicího účtu krátce po prázdninách, je tak první vlaštovkou, která už možná avizuje podzimní trendy. Ten hlavní trend je pro většinu bank ale stále stejný. Je jím lov na nové klienty, což přiznávají mezi řádky mluvčí většiny bank. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme