Reklama

Telekomunikační divize PPF loni zeštíhlela, pustila aktivity v Černé Hoře. Zisk jí vzrostl o desetinu

PPF
ČTK
Veronika Kudrnová
vku

Telekomunikační divize PPF loni zvýšila provozní zisk EBITDA o deset procent na 1,6 miliardy eur, tedy v přepočtu téměř 40,5 miliardy korun. Konsolidované výnosy skupiny PPF Telecom Group, která zahrnuje operátory O2, CETIN a Telenor, meziročně vzrostly o 5,6 procenta na 3,3 miliardy eur, tedy asi 83,5 miliardy korun, oznámila firma.

Reklama

K růstu přispěly všechny firmy skupiny, společně s příznivým vlivem jednorázových položek a posilování koruny vůči euru. Počet zákazníků mobilních operátorů ve skupině ke konci roku 2021 klesl meziročně o 0,3 procenta na 18,3 milionu, a to v důsledku prodeje aktiv v Černé Hoře.

„Výrazná poptávka po nejmodernějších telekomunikačních službách na všech našich trzích vedla v roce 2021 k solidnímu růstu EBITDA. Všechny společnosti ze skupiny PPF Telecom Group se na růstu podílely, a dokázaly tak, že špičkové služby a péče o zákazníky jsou tou nejlepší cestou k úspěchu. Očekáváme, že přechod na nový brand Yettel dá nový impuls pro další rozvoj našich maloobchodních operátorů v Bulharsku, Maďarsku a Srbsku,” uvedl generální ředitel PPF Telecom Group Ladislav Bartoníček.

PPF, ilustrační foto

PPF rozšiřuje mediální byznys do Chorvatska. Koupí tamní RTL

Balkánský poloostrov nalákal jednu z největších tuzemských investičních skupin PPF k další mediální akvizici. Dohodla se prostřednictvím společnosti CME, kterou vlastní, na koupi komerční televizní stanice RTL Hrvatska, a to za 50 milionů eur, tedy přes 1,2 miliardy korun. CME mimo jiné v Česku vlastní nejsledovanější komerční stanici Nova.

Přečíst článek

Investiční náklady bez nákladů na spektrum vzrostly v důsledku zavádění 5G sítí v Bulharsku, Česku, Maďarsku a na Slovensku meziročně o deset procent.

Skupina PPF koupila telekomunikační operátory Telenor v Bulharsku, Černé Hoře, Maďarsku a Srbsku v červenci 2018. Akvizice vedla k vytvoření telekomunikační divize pod názvem PPF Telecom Group, do které spadá i operátor O2 v ČR a na Slovensku a provozovatel sítí CETIN. Telenor v Bulharsku, Maďarsku a Srbsku se od letošního března přejmenoval na Yettel. Telenor v Černé Hoře skupina loni odprodala. PPF Telecom Group má nyní v pěti zemích 12 tisíc zaměstnanců.

Skupina PPF je aktivní v 25 zemích. Investuje do řady odvětví, od finančních služeb přes telekomunikace, média, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. Skupina vlastní aktiva 40,3 miliardy eur a zaměstnává celosvětově 80 tisíc lidí.

PPF

PPF po Kellnerovi se víc otevírá Západu, píše německý server

Skupina PPF pod vedením Ladislava Bartoníčka ustupuje od sázek na východní trhy. Rok po smrti jejího zakladatele, miliardáře Petra Kellnera, který konglomerát směroval na nejrizikovější trhy světa, patrně hledá bezpečnější vody, uvedl německý server Deutsche Welle.

Přečíst článek

O2

PPF vytěsní minoritní akcionáře O2. To pak odejde z burzy

Skupina PPF vykoupí zbývající podíly minoritních akcionářů O2. Rozhodli o tom akcionáři O2 na valné hromadě, která se uskutečnila od začátku ledna do středy formou per rollam. Pro odkup bylo 91,9 procenta hlasů. Výsledky hlasování uveřejnila O2 na svém webu. PPF chce poté akcie O2 stáhnout z pražské burzy.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme