Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

PPF Telecom Group se loni dařilo, zvýšila zisk o tři procenta na 36 miliard korun

Telekomunikační divize skupiny PPF, kam patří i operátor O2, loni zvýšila provozní zisk EBITDA po započtení nákladů na pronájmy o tři procenta na 1,5 miliardy eur, tedy v přepočtu na přibližně 36 miliard korun.
Dušan Kütner / Newstream
 ČTK

Telekomunikační divize skupiny PPF loni zvýšila provozní zisk EBITDA po započtení nákladů na pronájmy o tři procenta na 1,5 miliardy eur, tedy v přepočtu na přibližně 36 miliard korun. Konsolidované výnosy skupiny PPF Telecom Group, která zahrnuje operátory O2, CETIN či Yettel, meziročně vzrostly o 5,1 procenta na 3,5 miliardy eur, tedy asi 84 miliard korun.

Reklama

Růst tržeb a zisku podle skupiny nezastavily ani silné inflační tlaky na všech trzích, kde působí. „Poptávka po rychlých, stabilních a bezpečných mobilních datových službách zůstává výrazná napříč celou zákaznickou základnou skupiny,” uvedla skupina ve zprávě.

Khalid Husseini, nový šéf obchodní strategie v Cetinu

Obchodní strategii CETINu bude řídit Khalid Husseini

Obchodní strategii v CETIN Group bude od letošního dubna řídit Khalid Husseini, uvedla to skupina, která patří PPF.

Přečíst článek

Jednou z hlavních události v rámci skupiny byl loňský vstup infrastrukturní skupiny CETIN Group na trh eurobondů, kam vložila pětiletý dluhopis v hodnotě 500 milionů eur (asi 12 miliard Kč). CETIN loni také stvrdila partnerství se singapurskou investiční společností GIC. PPF Telecom Group dále v loňském roce úspěšně dokončila rebranding svých komerčních aktivit v Bulharsku, Maďarsku a Srbsku na Yettel, čímž podle skupiny vzrostla celková hodnota značky. Provoz infrastruktury O2 Slovakia pak skupina loni vyčlenila do samostatné společnosti O2 Networks.

„Společnosti O2, Yettel a CETIN byly i v roce 2022 úspěšné díky tomu, že opět kladly potřeby svých zákazníků na první místo. Nová značka Yettel je rovněž příkladem našeho přístupu vůči zákazníkům, o čemž svědčí vysoká úroveň jejich loajality, která i po rebrandingu zůstala. Preference našich značek ze strany spotřebitelů vedla ke stabilnímu nárůstu tarifních zákazníků na všech trzích a podpořila růst výnosů skupiny i přes prudké inflační tlaky v loňském roce,” uvedl generální ředitel PPF Telecom Group Baleš Šarma.

PPF se po Berlusconim stala druhým největším akcionářem mediální ProSieben

PPF se po Berlusconim stala druhým největším akcionářem mediální ProSieben

Skupina PPF získala 9,1 procenta na kapitálu společnosti ProSiebenSat.1 Media SE (ProSieben), jejíž akcie jsou obchodovány na frankfurtské burze. PPF to oznámila v tiskové zprávě. PPF se tímto stává druhým největším akcionářem ProSieben po společnosti MFE italského mediálního magnáta a politika Silvia Berlusconiho.

Přečíst článek

Telekomunikační divizi PPF tvoří firmy O2, CETIN a Yettel, média pak zastřešuje skupina CME, která vlastní TV Nova.

Skupina PPF podniká ve 25 zemích. Investuje do řady odvětví, od finančních služeb přes telekomunikace, média, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. Skupina vlastní aktiva ve výši 40,3 miliardy eur a zaměstnává 80 tisíc lidí.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme