Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

PPF prodala operátora v Černé Hoře. Cena je tajná

PPF, ilustrační foto
ČTK

Společnost PPF Telecom Group prodala 100 procent akcií operátora Telenor Montenegro maďarské 4iG. Dokončení prodeje podléhá schválení regulátora v Černé Hoře a jeho vypořádání se očekává do konce letošního roku. Obě strany se dohodly, že cenu nezveřejní.

Reklama

„Naše obchodní strategie je zaměřená na trhy s významným růstovým potenciálem a s určitou vahou v rámci našeho portfolia. Rozhodli jsme se proto Telenor Černá Hora prodat, a to společnosti, která má dlouhodobý zájem mobilního operátora dále rozvíjet,“ uvedl výkonný ředitel PPF Telecom Group Marek Sláčík.

Telenor Montenegro má 333 tisíc předplatitelů a loni dosáhl tržeb 44 milionů eur (1,1 miliardy korun). Loni představoval trh v Černé Hoře 1,1 procenta provozního zisku PPF Telecom Group.

Jednou z hlavních konkurenčních výhod Telenoru Černá Hora jsou podle Sláčíka jeho zaměstnanci. Lokálnímu týmu se daří držet operátora na prvním místě podle objemu tržeb. Telenor také provozuje mobilní síť, která byla v nezávislém měření vyhodnocena jako nejlepší v Černé Hoře.

PPF, ilustrační foto

PPF prodá podíl v telekomunikační firmě CETIN singapurské GIC Group

Sázka na digitální budoucnost je důvodem, proč singapurský investiční fond GIC Group vstoupil v Česku do provozovatele telekomunikačních sítí CETIN. Od skupiny PPF odkoupil za nezveřejněnou částku podíl ve výši 30 procent, většinu si PPF ponechá. PPF to uvedla na webu.

Přečíst článek

Skupina PPF koupila telekomunikační operátory Telenor v Bulharsku, Černé Hoře, Maďarsku a Srbsku v červenci 2018. Akvizice vedla k vytvoření telekomunikační divize skupiny PPF pod názvem PPF Telecom Group. Skupina má v osmi zemích 18,3 milionu zákazníků a 12 tisíc zaměstnanců, přičemž v účetním roce 2020 provozní zisk EBITDA dosáhl 1,4 miliardy eur.

Jako první v Evropě provedla PPF Telecom strukturální separaci podle dvou hlavních segmentů: divize telekomunikačních služeb, která poskytuje služby koncovým uživatelům, a infrastrukturní divize, jež vlastní a provozuje telekomunikační infrastrukturu na velkoobchodní bázi.

4iG Nyrt. je jednou z největších IT firem na maďarském trhu. Společnost poskytuje služby systémové integrace, řízené IT služby nebo outsourcing provozu IT a je obchodovaná na budapešťské burze. 4iG má v plánu diverzifikovat stávající portfolio služeb a vstoupit na nové trhy v regionu střední a východní Evropy.

Petr Kellner

Viliam Buchert: Kam se vydá PPF bez Kellnera? Zatím nevíme

Skupina PPF neprožívá nejlepší časy. Její zakladatel a někdejší většinový majitel Petr Kellner v březnu tragicky zahynul a PPF se podle nové výroční zprávy loni poprvé v historii propadla do ztráty. Jakým směrem se teď vydá?

Přečíst článek

PPF sídlo

PPF se poprvé propadla do ztráty skoro 300 milionů eur

Nový CEO skupiny PPF Ladislav Bartoníček vyhlašuje start PPF 3.0. "Cílem zůstává, abychom stále dokázali vymýšlet nové věci, nové přístupy, abychom přemýšleli, co jde udělat jinak, lépe. Abychom dál investovali do lepší budoucnosti."

Přečíst článek

Petr Kellner

PPF slaví 30 let, poprvé bez Kellnera. Jeho slovy připomínáme úspěchy i vize skupiny

V pondělí 6. září uplyne přesně 30 let od chvíle, kdy se začala psát historie skupiny PPF. Tehdy Petr Kellner s partnery založil společnost Správa Prvního privatizačního fondu. Stačilo jim k tomu 100 tisíc Kčs. Dnes už se kola mnohamiliardového kolosu točí bez jeho zakladatele. Jak šel čas s PPF i Kellnerem připomínáme jeho slovy.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme