Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

operátoři - informace o tématu

T-Mobile, ilustrační foto

T-Mobile zlevnil roaming mimo EU. Gigabajt dat začíná na dvou stovkách

Mobilní operátor T-Mobile zlevnil pro české zákazníky roaming v zemích mimo EU. Ceny datových balíčků pro některé destinace klesly až pětinásobně. Roaming za výhodnější ceny umožnilo nastavení nových podmínek s lokálními partnery, uvedl operátor v tiskové zprávě. Konkurence zatím s podobným snížením nepřišla, data v roamingu nedávno nabídla bankovní aplikace Revolut prostřednictvím eSIM.

Přečíst článek
Češi za volání a mobilní data stále platí skoro nejvíc v Evropě

Češi za volání a mobilní data stále platí skoro nejvíc v Evropě

Ceny volání a mobilních dat v Česku zůstávají jedny z nejvyšších v Evropě, aukce kmitočtů k jejich snížení zatím nevedla. Uvedl Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ). Češi platí za srovnatelné tarify až čtyřnásobek toho, co Poláci, Rakušané či Němci.

Přečíst článek
Xavier Niel

Telekomunikační magnát Niel koupil akcie britského Vodafonu

Francouzský telekomunikační magnát Xavier Niel, který je zakladatelem a většinovým majitelem francouzské telekomunikační skupiny Iliad, koupil 2,5 procenta akcií v britském operátorovi Vodafone. Bez dalších podrobností to uvedla jeho investiční společnost Atlas Investissement. Podle agentury Bloomberg současná hodnota podílu činí 752 milionů liber (zhruba 21 miliard korun).

Přečíst článek
Elon Musk

Už žádná hluchá místa na mapě. Musk a T-mobile chtějí pokrýt Ameriku signálem úplně všude

Zakladatel SpaceX Elon Musk a generální ředitel T-Mobile Mike Sievert prohlásili, že jejich společnosti spolupracují na „odstranění mrtvých mobilních zón“. Plánují totiž spustit novou službu, která vznikne díky spojení sil satelitů Starlink a pásma telefonní sítě společnosti T-Mobile. Služba by měla umožnit posílání zpráv i v místech bez mobilního pokrytí, uvedl server CNBC.

Přečíst článek
T-Mobile, ilustrační foto

Zákazníci T-Mobilu méně volají, více datují. Zisk operátora vzrostl

Operátor T-Mobile zvýšil v letošním prvním pololetí provozní zisk EBITDA meziročně o 3,6 procenta na 6,2 miliardy korun. Tržby stouply o 4,2 procenta na 14,8 miliardy korun. Firma to uvedla ve výsledkové zprávě.

Přečíst článek
Margrethe Vestagerová, evropská komisařka pro hospodářskou soutěž

T-Mobile, O2 i CETIN se vyhnuly tučným pokutám. Bruselu přislíbily modernizaci sítí

Evropská komise (EK) oznámila, že přijala závazky, které čeští mobilní operátoři T-Mobile a O2 a provozovatel telekomunikační infrastruktury CETIN nabídli s cílem urovnat obvinění z omezování hospodářské soutěže. Podle agentury Reuters tak EK ukončila vyšetřování těchto podniků, kterým hrozily miliardové pokuty.

Přečíst článek

CETIN loni vydělal 2,6 miliardy. Investice směřoval hlavně do 5G sítí

Největší tuzemský vlastník telekomunikačních sítí CETIN loni zvýšil zisk o jedno procento na 2,57 miliardy korun. Firma ve výroční zprávě uvedla, že převážná část zisku pochází ze služeb v národní síti. Konsolidované výnosy klesly o téměř čtyři procenta na 18,43 miliardy korun.

Přečíst článek
PPF

Telekomunikační divize PPF loni zeštíhlela, pustila aktivity v Černé Hoře. Zisk jí vzrostl o desetinu

Telekomunikační divize PPF loni zvýšila provozní zisk EBITDA o deset procent na 1,6 miliardy eur, tedy v přepočtu téměř 40,5 miliardy korun. Konsolidované výnosy skupiny PPF Telecom Group, která zahrnuje operátory O2, CETIN a Telenor, meziročně vzrostly o 5,6 procenta na 3,3 miliardy eur, tedy asi 83,5 miliardy korun, oznámila firma.

Přečíst článek

Operátoři se zapojili do boje s ruskou propagandou. Zablokovali šest dezinformačních webů

Tuzemští mobilní operátoři zablokovali přístup na šest dezinformačních webů v českém jazyce. Vyhověli tak výzvě vlády a Národního centra kybernetických operací a připojí se k opatřením zamezujícím šíření ruské propagandy v kybernetickém prostoru ČR. Oznámila to dnes Asociace provozovatelů mobilních sítí, která operátory sdružuje.

Přečíst článek
5G tower, ilustrační foto

5G sítě jsou nebezpečné, tvrdí šéfové amerických aerolinek. Hrozí dopravní chaos

Desítky tisíc Američanů mohou uváznout v zahraničí, varují šéfové největší amerických aerolinek. Extrémní chaos v letecké dopravě podle nich může vyvolat spuštění mobilní sítě páté generace (5G) v pásmu C, k čemuž se ve středu chystají telekomunikační společnosti AT&T a Verizon. Podle aerolinek může spuštění nové služby způsobit, že dopravci nebudou moci používat velkou část svých dálkových letadel, píše agentura Reuters.

Přečíst článek
Podíl PPF v operátorovi O2 překročil 90 procent. Investiční skupina přistoupí k vytěsnění drobných akcionářů.

Operátor O2 zvýšil zisky. Za tři čtvrtletí téměř získal pět miliard

Operátor O2 zvýšil letos za tři čtvrtletí čistý zisk meziročně o 12,9 procenta na 4,89 miliardy korun. Provozní výnosy stouply o 2,9 procenta na 30,08 miliardy korun. Hlavními zdroji růstu byly výnosy z O2 TV, mobilních dat, informačních a komunikačních technologií a růst výnosů na Slovensku. Majoritním vlastníkem O2 je investiční skupina PPF, která ovládá přes 90 procent akcií.

Přečíst článek
Reklama

News box

K útoku na koncertní sál u Moskvy, který si vyžádal přes 1️⃣4️⃣0️⃣​​​​​​​ mrtvých, se dnes znovu přihlásila teroristická organizace Islámský stát. Píše to agentura Reuters s odkazem na prohlášení mluvčího skupiny na sociálních sítích.
Ceny ropy v závěru obchodního týdne po dvou dnech poklesu 📈 rostou o zhruba dolar za barel. Pomáhá jim mimo jiné předpoklad, že nabídka na trhu bude omezenější, protože se očekává, že aliance producentů OPEC+ bude pokračovat v současném snižování produkce.
Německé aerolinky Lufthansa a odbory Verdi se dohodly na postupném zvýšení mezd pozemního personálu o 1️⃣2️⃣,5️⃣ procenta do konce nadcházejícího roku. Zaměstnancům s nižšími příjmy se mzdy podle Verdi zvýší dokonce až o 18 procent. Odborová organizace dnes dohodu s Lufthansou označila za historický úspěch.
Pražská burza ve zkráceném týdnu opět posílila. Index PX 📈 stoupl o 1,6 procenta na 1515,2 bodu. Největší pokles postihl akcie zbrojovky Colt, naopak nejvíce posílily akcie Monety. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu akcie vzrostly o 0,7 procenta.
Za útok v koncertní síni v Krasnogorsku na předměstí Moskvy je odpovědný výhradně Islámský stát, prohlásil dnes bezpečnostní mluvčí Bílého domu John Kirby. Dnešní tvrzení ruského vyšetřovacího výboru o odpovědnosti Ukrajiny má Washington za ❌ „nesmysl“.
Ruský vyšetřovací výbor dnes uvedl, že získal  důkazy o vazbě mezi pachateli nedávného teroristického útoku v Krasnogorsku u Moskvy a Ukrajinou. Podle vyjádření výboru útočníkům poskytli hotovost a finance v kryptoměně ukrajinští nacionalisté, napsala ruská agentura RIA Novost.
Prudký nárůst 📈 nových aktivit producentů fosilních paliv ohrožuje splnění pařížských klimatických cílů. Uvádí to zpráva Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Světoví producenti fosilních paliv směřují k tomu, aby do konce desetiletí zvýšili na téměř čtyřnásobek objem ropy a plynu těžených z nově schválených projektů. V čele nárůstu těchto aktivit jsou přitom Spojené státy, upozorňuje zpráva, o níž informuje britský deník The Guardian.
Hrubý domácí produkt (HDP) Spojených států se ve čtvrtém čtvrtletí po dalším zpřesnění údajů zvýšil v přepočtu na celý rok o 3️⃣,4️⃣ procenta. To je o 0,2 procentního bodu více, než uváděl odhad z konce února. Ve své zprávě to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Analytici v anketě agentury Reuters čekali potvrzení odhadu. Ve třetím čtvrtletí růst činil 4,9 procenta.
Polská kontrarozvědka (ABW) vyšetřuje činnost proruské špionážní sítě zaměřené proti členským státům a orgánům Evropské unie. Dnes to podle portálu onet.pl oznámil Jacek Dobrzyński, mluvčí vládního koordinátora tajných služeb. Polsko přitom 🤝 spolupracuje s Českem, což dnes na internetu potvrdila česká kontrarozvědka - Bezpečnostní informační služba (BIS). Číst více
Pražské Letiště Václava Havla od 4. května obnoví ✈️ přímé spojení s gruzínským hlavním městem Tbilisi. Linku bude obsluhovat letecká společnost Georgian Wings letadlem Boeing 737-300 s kapacitou pro 148 cestujících. Cestující budou moct z Prahy do Tbilisi létat dvakrát týdně, vždy v úterý a v sobotu. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme