Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Štědrovečerní zázrak? McDonald's ve zničené Buči znovu servíruje Big Mac

Restaurace rychlého občerstvení na Ukrajině
ČTK
 ČTK

Obnovení restaurace firma označuje za symbolické. Fungovat bude od 9 ráno do 9 večer. Během leteckého náletu však bude zavřeno.

Reklama

V Buči u Kyjeva obnovila provoz restaurace rychlého občerstvení McDonald´s, jejíž budova byla poničená na jaře během ruské okupace. Firma to oznámila na Facebooku. V restauraci bude generátor, který podniku umožní fungování i v době výpadků proudu, které jsou na Ukrajině na denním pořádku, uvedl k tomu ukrajinský server nv.ua.

„Neznamená to pro nás prostě jen další otevřenou restauraci... Je to symbol nezlomnosti našich měst. Pomalu obnovujeme to, co bylo zničeno, neboť dobro dál vítězí nad zlem a světlo nad tmou,“ sdělil McDonald´s.

Nákupy na Vánoce

Lukáš Kovanda: Vánoce 2022 budou nejdražší a nejchudší za dlouhá léta

Razantní propad životní úrovně a stále vysoká inflace jsou hlavními příčinami nepříliš veselé reality letošních vánočních svátků. Češi za ně zaplatí nejvíc v historii, ale zároveň nakoupí nejméně zboží za nejméně dekádu.

Přečíst článek

Při poplachu bude zavřeno

Restaurace bude fungovat od devíti ráno do devíti večer. V době leteckých poplachů se ale provozovna bude uzavírat, aby mohli její zaměstnanci i zákazníci jít do nejbližšího krytu. Již zaplacené objednávky budou pracovníci dál operativně vydávat.

Buča se stala symbolem utrpení, kterým si prochází během současné války ukrajinské obyvatelstvo. Ruské síly ovládaly Buču asi měsíc, stáhly se z ní koncem března. Krátce po jejich odchodu se ve městě našly masové hroby i těla ležící přímo na ulicích.

Vánoční svařák v Praze podražil, stojí 90 korun.

Svařák ze zlata. Inflace tvrdě zasáhla i vánoční nápoj

Při pohledu na letošní ceny svařeného vína na pražských vánočních trzích se dá radovat jen z toho, že svařené víno není ve spotřebním koši, kterým Český statistický úřad měří inflaci. Kdyby tam bylo, meziroční růst jeho ceny by překonal i často omílaná vejce, mléko, mouku či máslo. Ještě před rokem se svařák v centru Prahy prodával za 50 korun, letos je to korun 90. To je meziroční nárůst o 80 procent.

Přečíst článek

Jak správně vrátit dárek?

Poradna: Jak naložit se špatným dárkem? Vrátit lze i voucher

I Ježíšek se může netrefit. Jak naložit s dárkem, který se prostě nepovedl? Samozřejmě jej lze vrátit, má to však svá pravidla, která se od příštího roku navíc výrazně promění. Zatím však platí stávající úprava. E-shopy však již výrazně mění podmínky. Často ku prospěchu zákazníka.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Ukrajinský muž stoj na ulici poseté zničenými ruskými tanky v městě Buča, kde se Rusové podle očitých svědků i západních médií a vlád dopustili zabíjení civilistů a válečných zločinů, 6. dubna 2022.

Na dovolenou do Buči nebo Irpině? Ukrajina má smělé poválečné plány s městy trpícími ruskou invazí

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme